Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
hkac píše:
Ve škole při vaření jsme pekli párky v listovém těstě, tak to by taky šlo - zabalit do listového těsta, potřít vejcem a dát péct.
V listovém těstě je dělat nebudu,máme je totiž docela často.Koupila jsem nedávno od kamarádky mini párečky v list.těstě mražené,celý pytel a když máme na něco chut,tak je upeču a je to
Ale i tak díky.
Koukala jsem na net a našla jsem: těsto na rohlíky (zadělá pekárna),zabalit do něj párky a upéct.Možno ještě potřít uvnitř kečupem,atd.
To mě docela zaujalo… ![]()
Ale jinak díky všem za vaše nápady,minimálně ještě jeden využiju,protože kilo párků pro 2 lidi je fakt dost.
udělala bych z toho klidně hemenex (pár párků na kostičky, hodit na pánvičku, zalít několika rozkvrdlanými vajíčky, když mám, tak posypu i strouhaným sýrem a nechám usmažit)…já jsem na složité vyvařování lína ![]()
U nás se právě pečou zapečené brambory se zeleninou, sýrem, vajíčkama a párkama ![]()
Kakika píše:
udělala bych z toho klidně hemenex (pár párků na kostičky, hodit na pánvičku, zalít několika rozkvrdlanými vajíčky, když mám, tak posypu i strouhaným sýrem a nechám usmažit)…já jsem na složité vyvařování lína
taky tak dělám a k tomu hodit ještě pár uvařených brambor a je to z jedné pánve i s přílohou
, ještě mě napadli zapečené tousty z nadrobno nakrájenými/nastrouhanými párky s cibulí, protlakem nebo párky jako náplň do ptáčků z krůtího masa (ty jsem dělala včera) nebo zabalit do sekané…
SuzaG píše:
napadlo mě,jesli je třeba neobalujete v nějakém těsíčku a nesmažíte v oleji na pánvy? Ale netuším,jak udělat to těstíčko???
ja balim do listovyho testa, takovy prasatka nebo jak se tomu rika ![]()
taky přihodím pár typů: čočka, fazole na husto, hrachovka, stejne tak do luštěninovích polívek, do zapečených brambor, zapečených těstovin, buřtguláš, gulášová polévka, přidat do špízů, zelňačka, dají se dát i do halušek místo uzeného ![]()
Buřtguláš (pokud by ti chyběla chuť klobásky, dá se tam přidat pálivá paprika) nebo nakrájet do těsta na bramboráky nebo půlený párek zabalit do bramborákového těsta a usmažit (tak jak v restauraci dostaneš maso v bramboráku).
Já balím párečky do bramborvého těsta. Rozkrojím párek na půl, zabalím do těsta jak do župánku a osmažím. Podávám se špenátem. Manželovi chutná pak i studená varianta…
Co z párků???
V mém případě žlučníkový záchvat.
![]()
Ale jinak dobrou chut ![]()
Lizbeth píše:
Co z párků???
V mém případě žlučníkový záchvat.![]()
Ale jinak dobrou chut
to mě pobavilo ![]()
Dobrý den, když budu mít hotové to těsto, tak to mám upéct nebo osmahnout?
![]()
Dobrý den, když těsto je hotové tak se to smaží, nebo peče? ![]()