Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Coletto Austin?
Přidejte zkušenost s Coletto AustinKrajdo: Přidávám se k tobě. Taky bych byla ráda za odpověď. Kočárek se mi moc líbí a ten skejt by se nám taky dost hodil.
Jinak mi v obchodě, kde jsem se na kočárek ptala řekli přesně to, co tobě. Že není možné žádný skejt přimontovat.
Tak Sunny prosím prozraď nám to tajemství… ![]()
Ahoj všem,
hodně z vás mi píše soukromé zprávy kvůli skejtu na Coletto, holky, vážně nechápu, proč vám to říkají, skejt tam jde opravdu přidělat bez problémů. ![]()
Je to tento: http://www.slune-cz.cz/…ddy-ride-on/
Všechno je sice nadoraz na posledním možném zoubku, ale drží super, fakt jsme s tím neměli problém. Ty pacičky, co vedou od skejtu ke kočáru se přizpůsobí, netřeba se toho bát. ![]()
Kočárek včetně skejtu jsem už prodala, fotky smazala, škoda, měla jsem to hezky nafocený. Zkusím vložit fotku, nic moc detail, ale třeba vám trochu pomůže.
Tak to je super,
mocinky děkuji Sunnyside za info, fakt mě uklidnila.
Romčo.st: dobrý odhad !!!
Dneska jsem ještě kvůli tomu telefonovala do obchodu s kočárky a tam mi paní prodavačka řekla, že dodavatelé nemají rádi, když se míchají různé značky dohromady, takže když coletto nemá originál skejt, tak raději tvrdí, že na to nic nepasuje.
No asi na tom něco bude, protože jak je vidět, tak pasuje Huráááá
Sunnyside, taky ti moc děkuji. Jsi moc hodná, že jsi pomohla. Tenhle kočárek je můj favorit. Rozhoduju se mezi ním a V-crossem. A taky potřebuju aby k tomu šel ten skejt.
![]()
Takže ještě jednou moc moc díky. ![]()
Ahoj,
taky pokukuju po Austinovi. Byli jsme se dneska podívat na kočárky v polsku a je úžasný, dokonce i trošinku houpe, což je super. Ale holky, co ho máte. Houpe i když je tam mimi, nebo houpal jen proto že byl prázdný? A jaká je prosím velikost (šířka a délka) lehací plochy sporťáku? Nějak jsem v tom záchvatu úžasu zapoměla změřit
. Změříte mi ho některá?
Ahojky,
no když už jsi kočárek viděla, tak určitě víš, že sporťáček se nedá dát úplně do rovné polohohy. Můžeš ho pouze naklápět celý, takže tam dítko leží tak trochu jako ve vajíčku (autosedačce), ale můžeš mu sklopit nožičky - prostě úroveň prdelky a zádíček je pořád jako v sedu… a teď ty rozměry - opěrka zádíček je široká 28cm a dlouhá 50cm, sedátko - tedy to nepolohovatelné pod prdelkou se směrem k nožičkám trošku rozšiřuje, takže šířka je 28-30cm a délka 22cm (myšleno k místu, kde začíná podnožník, který už lze polohovat) a samotný podnožník je cca 33cm široký a také 22cm dlouhý - tudíž když necháš podnožník v úrovni jako je sedátko, máš tedy prodloužené sedátko dlouhé 44cm.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, ale kdyžtak
info ráda upřesním ![]()
No a jinak tedy nevím přesně, co myslíš tím, že trošku houpe, ale neřekla bych, že je nějaký rozdíl, jestli tam máš nebo nemáš mimčo, připadá mi to stejné.
Ale popravdě řečeno, já mám ten kočárek z druhé ruky, takže nevím, jestli takové to pohupování je tím, že je už používaný nebo jestli se tak chová i nový kočárek, to už musím nechat na maminách, které mají kočárek nový ![]()
Jo a jinak mě by zase zajímalo, jestli je normální, že jsou ty dvě zadní kolečka trošku do A - já to na tom mém kočárku zpozorovala teprve nedavno, ale kamarádka to má taky tak, ale ta už má kočárek také víc než rok. Můžete mi tedy poradit, jestli to je normální i u nového nebo už potřebujeme nová kolečka
Vím, že to je asi prkotina, ale zajímalo by mě to, na jednom internetovým obchodě mi bylo řečeno, že je to u trojkolek normální, že to je kvůli lepšímu otáčení kočárku, když je upředu jen jedno kolečko......
Krajdo, díky za info. O naklápěcí sedačce vím, myslela jsem, že to bude ok, ale je fakt uzoučká.Asi by se mi tak dítko pořádně nevyspalo. Nejspíš budeme mít zase obříka a jestli bude jako první dítko, tak tam bude už v půl roce nasáčkované
Chjo, to mě štve, já se do něj zamilovala
No uvidíme, jezdí s ním tady jedna mamina, tak jí zkusím odchytit a podívat se na to s jejím dítkem. A to pohupování je teda myslím už od začátku, aspoň teda ten co jsem viděla já se trošku houpal, tak jsem ráda, že houpe pořád
A kola nevím, nevšimla jsem si. ![]()
Ahojky,
vůbec nemáš za co, ráda pomůžu, když můžu ![]()
A s tím kočárkem bych se teda nebála. Já měla taky obříky obě děti. Teď mám 15 měs. chlapáka, když se narodil tak měl 4,20kg a 54cm, takže fakt nebyl drobeček, teď má něco přes 12,5kg a 84cm a vejde se tam v pohodě, ikdyž je pořádně nabalenej, myslím, že by se tam vešel i s fusakem, ale to už by tam byl trošku justy justy
Kočárek jsem si koupila teď nedavno,takže hlubokou korbu vyzkoušenou nemám, ale kámoška má taky Austinka trojkolku a ta tam mímo vozila do 9 měsíců v hluboké korbičce. Neviděla bych v tom až tak hrozný problém, ale samozřejmě záleží na tobě a hlavně tedy jestli čekáš ještě většího obříka než je ten náš pucík, tak to už asi na Austinka fakt nebude ![]()
Tak ať dobře vybereš ![]()
Krajdo, tak to máme děti asi stejně velké
Fakt tam má ještě místo? A jak je to se spaním? Vyspí se dítko v té sportovní sedačce, když leží a má ty nožky nahoře? Nezdá se mi to moc pohodlné…
Nemáš náhodou nějakou fotku prcka v tom sporťáku? Byla bych ti moc vděčná, ať mám nějakou představu…
Ok, není problém… Dneska už spinká, ale zítra ho vyblejsknu a co nejdřív ti to pošlu, ju ? A s tím spinkáním v kočárku bych řekla, že nemá problém. Chodí spát kolem poledne, většinou když jdeme pro malou do školky, takže spí v tom kočárku skoro každý den. Myslím, že tu hoďku nebo dvě, co děti v tomhle věku naspí přes den, to v pohodě zvládnou i s těma nožičkama nahoře (já ho teda nepokládám úplně dolů, nechávám ho mírně zvednutýho, aby neměl tu hlavičku pod úrovní kolínek). Jo něco jinýho by to bylo u menších dětí, co spinkaji víckrát za den, kdyby tam trávily většinu času takhle naklopený, ale říkám ty dvě hodinky, co mi tam prďolka spinká nejsou tak katastrofický ![]()
Takže zítra se ozvu s tou fotečkou, ju? - snad se mi povede nějaká pěkná ![]()
Jůůů, to byl byla paráda, už se na fotečku těším. Přečetla jsem ještě pár diskuzí a prý to není takové strašné a všichni si ho chválí. Tak to nakonec asi risknu. ![]()
Lucošku, tak jsem ti pár foteček poslala soukromou zprávičkou, doufám, že ti to dorazí… Možná to na těch fotkách neni moc vidět, ale jak je to polstrování měkoučky vycpané, tak to možná působí, jako že tam moc místa nemá, ale ono se to krásně zmáčkne. Když je chladněji, tak kolem něj nacpu i deku a v pohodě ![]()
Já bych se toho nebála, ale samozřejmě si musíš být jistá především ty, jestli ho chceš i za tuto cenu, aby tě to pak neštvalo… Nejlepší by bylo, vzít nějaké dítko a přímo si to vyzkoušet, ale fakt to není nic katastrofickýho. Spousta maminek vozí děti od roka už v golfkách. Já bych řekla, že v těch golfkách jsou tak stejně možná trošku víc napreslý a hodně typů golfáčků tak nejde polohovat do úplný roviny (některý dokonce vůbec nejdou polohovat)........ Já měla první kočárek velký, ale dost těžký, takže jsem s malou jezdila tak od 14 měsíců v golfkách - a taky vyrostla bez újmy a je zdravá ![]()
ahojky, přidávám se k vám do diskuze, protože mám problém… koupili jsme tento kočárek, prostě láska na první pohled…teď jsem si ho doma chtěla složit, abych viděla, zda je vše potřebné v krabici… zkoušeli jsme nacvaknout hlubokou korbičku a teď nám nejde vycvaknout… můžete mi poradit, popřípadě i nafotit, jakým mechanizmem se to vycvakne.. paní nám to ukazovala na krámě na vystaveném kočárku, ale ať jsme zkoušeli, co jsme zkoušeli, tak nám to nešlo. Děkuji moc za odpověď.
Ahojky, tak to je sranda, já měla úplně stejný problém, ale kámoška už byla zkušenější, tak mi to ukázala ![]()
Když koukneš zezadu pod boudičku, tak je tam taková klapka, vypadá to a funguje trošku jako skřipec do vlasů
tak za ten když vezmeš a napružíš tím tu pružinku, tak jsou odjištěné pojistky v tom adaptéru, který se nasazuje do těch úchytů na konstrukci. Musíš to takhle podržet a pak druhou rukou chytneš korbičku normálně na boudičce, jako když v ní neseš mimi a zvedneš to. Jde to fakt úplně hladce, ale musíš přitom mít napruženou tu klapku. Snad jsem to napsala srozumitelně, ale kdyby náhodou ne, tak dej vědět…
Děkuju moc… už jsem to zkoušela… a fakt to jde.. nevím, proč jsem si myslela, že musím mačkat boky, aby to šlo… ale pak jsem si vzpomněla, že nám to paní ukazovala na sporťáku, a ten má to vycvaknutí na bocích a ne vzadu… takže ještě jednou moc děkuji za radu!!!!