Collegium Humanum doposud nevydalo diplomy absolventům

3.2.25 13:26

COLLEGIUM HUMANUM DOPOSUD NEVYDALO DIPLOMY ABSOLVENTŮM

Collegium humanum nyní VŠ podnikání a aplikovaných věd Varsovia.
Byla jsem studentkou nástavbového magisterského studia na VŠ Collegium humanum pobočky ve Frýdku - Místku 2022-2024. V červnu jsem úspěšně absolvovala studium státní závěrečnou zkouškou o níž jsem obdržela potvrzení. V průběhu roku 2024 se v Polsku rozjela kauza s falšováním vysokoškolských titulů - viz.:

https://www.seznamzpravy.cz/…nguje-252642

Vedení pobočky školy ve Frydku-Místku v čele s PhDr. Ivou Holekovou nás studenty nikterak neinformovalo o tom, co se ve škole děje a jaké důsledky to pro nás studenty bude mít. Dnes je 03.02.2025 a my absolventi z roku 2024 doposud nemáme vydané diplomy. PhDr. Holeková, která je nyní v čele již nově vzniklé pobočky polské univerzity ve Frýdku - Místku nesoucí název Vysoká škola podnikání a aplikovanych věd Varsovia a její pobočnice nám na naše naléhání, kdy a zda vůbec obdržíme naše diplomy za studium za nějž jsme uhradili cca 80.000,– Kč, odpovídají sdělením, že jsme studovali pod Varšavskou univerzitou, ony nemají pravomoc vydávat diplomy a tím je pro ně věc vyřešena a vesele si účtují další peníze od nových studentů přejmenované školy. Varšavská univerzita mi za půl roku neodpověděla na žádný dotaz. Vyhledáváním na síti internet jsem narazila v komentářích na další zkušenost s paní PhDr. Holekovou a to opět z jiné školy v jejímž vedení byla, cituji: „Holky, pořádně si zjistěte, co to je za školu. Já takhle 2 roky zpátky nastoupila na Karvinskou pobočku Varšavské univerzity, obor pedagogika. Po roce ztratili akreditaci na Mngr. a teď měli problém i s Bc. Spekuluje se o tom, že nám Bc. ani neuznají. Dívala jsem se na vedení školy a viděla jsem tam figurovat i paní Holekovou, která právě byla i na karvinské pobočce. Škola s námi skoro vůbec nekomunikuje, vyučování mně, jakožto laikovi v pedagogice nic nedává, tak pozor, ať nedopadne stejně.“

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Podala jsem v této věci oznámení na MŠMT, doposud mi však neodpověděli. Zatím jim běží lhůta.

Příspěvek upraven 03.02.25 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41285
3.2.25 13:44

Proč to tu píšeš opakovaně? :think: pro velký zájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9069
3.2.25 14:08
@Keyllah píše: Více

Asi chce, ať si toho všimnou pisálci a udělají někde článek :nevim:. Jinak si to odůvodnit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65313
3.2.25 14:33

Viděla jsem to nejméně ve čtyřech diskusích, to bych řekla, že stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
3.2.25 15:20

Asi je to pro tebe bolavé, ale myslíš že to zrovna tady někoho zajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.25 16:36

Milé bystré pisatelky, jelikož i mezi matkami (otci) se najdou ty, které si chtějí doplnit vzdělání a možná, už studují nebo mají v plánu studovat na této škole, místo toho, aby ztrácely čas psaním zbytečných vyjádření, které nejsou k tématu.. Právě pro tyto ženy i muže je určeno téma této diskuse, abych je upozornila na toto minimálně nekorektní chování, ze strany univerzity, kdy z recenzí na googlu:

https://g. co/…w94

k této škole pod polským názvem: Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych „Varsovia" je uvedeno, že škola nevydala diplomy absolventům, kteří měli státní závěrečnou zkoušku již v měsíci únor 2024. Tedy pobočka ve Frýdku-Místku s tímto vědomím, dále vybírá od studentů platby za další semestr, ikdyž není schopna nám absolventům sdělit kdy a zda vůbec obdržíme diplomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65313
3.2.25 16:45
@Michaelka111 píše: Více

tak normálním lidem stačí jedna diskuse a příspěvky ve třech dalších. Nepotřebují to tu vidět každý den několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.2.25 16:52

Máš studovat normální českou vysokou, která je prověřená. Pokud na ni nemáš, nemáš mít vš vzdělání. Je to tak normální, všichni vysokou mít fakt nemusíme. Přiznej si, že jsi naletěla. Udělala jsi blbost a za chyby se platí. Pouč se z toho, hoď osmdesát tisíc za hlavu a žij. Peníze budou, my nebudeme, v životě ještě přijdeš o víc než o dva průměrný platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
3.2.25 17:02
@Michaelka111 píše: Více

tak bystré pisatelky to pochopily již napoprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
3.2.25 17:06
@Keyllah píše: Více

Ovšem jestli dobře chápu problém, tak bystré pisatelky by se té škole i tak vyhnuly velkým obloukem. Ta varování jsou pro ty ostatní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9069
3.2.25 17:18

@Michaelka111 můžeš založit třeba sto diskusí, ale tady pomoc nenajdeš. Napadlo tě kontaktovat jejich ministerstvo školství? Tam musíš řešit své problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.25 17:30

Ano, již jsem podala oznámení i tam. Nehledám tady pomoc, ale snažím se dát o této skutečnosti vědět, protože se zatím o tom nikde nepsalo. Moje peníze jsou, už pryč, nevidím ale důvod, proč by měli být v této věci další poškození, když nemusí, pokud se o tom dozví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
3.2.25 18:20

Podala bych trestní oznámení, obávám se, že vás podvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
3.2.25 18:51

Ale zas se ti teda nedivím, to je opravdu nespravedlnost, že jsi vložila peníze, energii a čas do studia a teď nic z toho. Tvůj příběh potvrzuje, jak důležité je vybrat si ověřenou školu, nejlépe státní, která má nějaké jméno a má hodně fakult různých oborů, tam něco takového jen tak nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.4.25 15:16

@Michaelka111 Ahojky, můžeš mi prosím napsat jak to se školou nyní pokračuje? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze