Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, jestli vám to pomůže tak moje zkušenosti s comfort energy: V minulém zaměstnání (občanská poradna) jsem dost často rušila smlouvy klientům, kteří se téhle pochybné společnosti upsali. Už vám to tu zřejmě někdo psal, ale ano - opravdu se jedná o stejnou firmu jako bohemia energy. Smlouvy se daly zrušit jen do okamžiku, než došlo k čerpání elektřiny (ta smlouva se uzavře např. v létě a přejdete k nim až v zimě apod.) V případě, že jste prošvihla tento termín a začala od nich brát, tak už šla smlouva ukončit jen tím, že jste se odstěhovala nebo byla za ukončení smlouvy vyměřena sankce (tenkrát to bylo cca 6 000, dnes nevím).
Pamatujte si: 1, S opravdu výhodnou nabídkou za vámi nikdo nepřijde, o výhody se musí bojovat. 2, Oni nespadají pod ČEZ, RWE ani EON, jak rádi tvrdí, naopak, oni si od nich pronajímají síť a elektřinu. Z logiky věci vyplývá, že když si někdo něco za peníze pronajímá, nemůže být levnější než on. 3, Ve většině měst a obcí je vyhláškou zakázaný podomní a pochůzkový prodej, zjistěte si, zda to neplatí i u vás. Tato firma to nerespektuje a spoléhá na to, že je nikdo nenahlásí.
Za mě jsou to podvodníci
To co tu píšete, je tak trochu nesmysl, co vím, tak teďka smlouvu můžete zrušit i do patnácti dnů od zahájení dodávky, takže to hnedka vylučuje vaše první tvrzení. A další věc je, že sítě si pronajímáme všichni, ale to za kolik energie nakoupí náš obchodník na burze a za kolik je pak prodá nám, už je další věc. Ale myslím si, že tím jak je Comfort energy a jemu podobné společnosti menší, tím si může dovolit nasadit nižší ceny než právě oni dominanti, které k tomu absolutně nic netlačí a už vůbec ne zákazníci, jelikož jich mají habaděj. Takže za mě teda Comfort určitě nejsou podvodníci.. ozkoušejte na vlastní kůži a pak tepřiv hodnoťte.
Ahoj, taky se vám tu podělím o naší zkušenost s Comfort energy. Koupili jsme si chalupu, kde je poskytujícím dodavatelem právě Comfort, my jsme samozřejmě neměli páru, že nějaká takováhle firma existuje, doma jsme normálka odebírali roky od jedný a tentýž firmy. Ale původní majitel nám tvrdil, že u nich je to výhodnější oproti dodavateli co máme, že tady taky původně byl, ale pak to nechal změnit a díky víkendovému tarifu ještě ušetřil. Vlastní porovnání nemáme, chatu vlastníme prvně, takže jsme to nechali u nich na doporučení. Ale zatím se nám jeví slušně a uvidíme, třeba do budoucna necháme převést i barák. Ale nebudu předbíhat..
Já jsem se k přestupu rozhodla v ten okamžik, když jsem zjistila od známé, že za skoro to samé co spotřebuju já i ona, platí úplně jiný peníze. Samozřejmě, že míň. Tak jsem se jí ptala u koho je a ona že tady u Comfort energy, takže tím, že jsem chtěla dosáhnout stejných peněz jako ona, tak jsem si to k nim taky dala. Takže jsem to takhle po jejím vzoru vyřešila a cena za energie, ta šílená měsíční částka mi konečně taky klesla. Takže jupijou ![]()
Ahoj @Kivanka, píšeš že ti měsíční platby klesly a to sis je nastavila podle sebe nebo si to nechala na nich? Já se stěhuju do bytu, kde od nich je elektřina, ale ty částky jsou tu nastavený na poměrně vysokou spotřebu po předchozím nájemnících, sama takový nikdy nemůžu ani kdybych měla všechny zásuvky zaplněný dosáhnout. Majitel mi říkal, že je měnit nechce, že je s nimi spokojený, ale jak s timi zálohami, nechci platit navíc, když by se mi to po roce pak vrátilo, protože bych měla spotřebu úplně jinak. Dokázala bys poradit?
@mejky, bejt tebou, tak bych to řešila tak, že bych si k nim zavolala a domluvila se s nima. Nevim, napadá mě jim třeba ukázat vyúčtování z předchozího bydliště, že tu spotřebu máš opravdu nižší a proto se domníváš, že ty zálohy tak vysoký nepotřebuješ, tak aby ti je upravili podle tý z předchozího bydlení. Nic jiného mě nenapadá, jak to vyřešit, takhle bych to udělala já. Nebo se zkus ještě domluvit s majitelem, když je s nimi spokojený, tak ať ti to s nimi domluví. Bylo by asi vážně zbytečný aby sis platila navíc a na konci se ti to vrátilo.
..mně vyšli vstříc, tak tobě určo taky vyjdou
Good luck..
Bydlíme konečně ve svém, takže si i dodavatele řešíme po svém a v podstatě jsem to udělali tak, že co jsme měli Comfort po celou dobu na bytě, tak jsme se k nim nechali přihlásit i energie z domu. Opět vše vyřízeno suprově za nás. ![]()
@Uršulína já když se stěhovala do podnájmu, tak po mě chtěl majitel, abych si energie nechala napsat na sebe, takže jsem si u Comfort energi taky všechno jela podle svého. Je to lepší, než kdybych měla přeposílat peníze majiteli a ten ještě jednou pak za mě na firmu, takhle to jde přímo a já si to tak můžu kontrolovat přes ten jejich online portál, ten mi hodně vyhovuje.
Já od nich už pár měsíců beru elektřinu a je to poznat hlavně na mých platbách, doufám, že mě takhle mile překvapí i po roce, vím že svojí spotřebu moc neovlivním, ledaaa.. že bych nakoupila v Ikee víc svíček a svítila si jimi, stejnak si budu muset udělat před zimou zásobičku na večery
..ale takhle ušetřit je celkem fajn. ![]()
Ahoj všem, taky se přidám s jednou nemilou pravdou o COMFORT ENERGY.Je to firma, která má velmi nekalé způsoby jak obalamutit lidi.No já se nechala taky nachytat a dostala led žárovky jako dar. Já si to pak promyslela a vše jsem zrušila a poslala jim žárovky zpět. Po 4 letech si na mě vzpomněli a chtěli po mě sankci, za to že jsem jim je poslala o 2 měsíce později.
Ivet23 Já mám smlouvu už pár roků s Comfort Energi a jsem spokojená. Asi bych neměnila.
@janablizkova Souhlas, my jsme si s nimi prošli energie na bytě a teď i na baráku a přesto, že jsou to celkem velký skoky v odběru, rodina se zvětšila, tak jsou pro nás stále zajímavým dodavatelem. ![]()
Tak od dubna budeme mít konečně energie už u nich, formálně se nám to všechno podařilo vyřídit, oni nám pomohli s ukončením původní smlouvy a teď už nám doběhne jen pár posledních dní a od dubna začnou chodit elektrika a plyn přes ně.
Už jsem na tuto firmu slyšel mnoho názorů, ale stejně když jsem pak k nim přešel tak mnoho věcí bylo jinak, pro mě bylo důležité jejich chování a ceny, a obojí dodrželi jak přislíbili!