ČOV-šampony a mýdla

2
30.4.15 10:38

ČOV-šampony a mýdla

Prosím o zkušenosti kdo máte čističku vody (ČOV )jestli používáte normální šampony a mýdla? nebo nějaké speciální kvůli složení. A s jakými ekologickými přípravky co se musí používat při ČOV jste nejvíce spokojeni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
30.4.15 10:45

Šampony a mýdla mě nikdy nenapadlo řešit, používám naprosto běžné (většinou z Lidlu) a vše OK.
Kámen úrazu jsou dezinfekční čističe, které vymlátí bakterie, a tuky.
Jinak je pro mě čistič jako čistič, co mi padne do ruky, to používám, takže moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.15 11:03

Šampony, mýdla, sprcháče neřešíme. Používáme Jar, ale např. mastnou pánvičku nejdřív vytřeme kuchyňskými utěrkami do sucha, aby nebyla taková spotřeba. Jinak máme myčku, kam zase dáváme běžné čistící prostředky. Vodní kámen čistíme octem nebo kys. citronovou. Někdy (protože máme echt tvrdou vodu) na to kašlu a beru Larrin. Odpady prošťoucháme zvonem, když už to fakt nejde, tak teprve nějakého krtka. Jinak na záchod také používáme běžné čističe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
30.4.15 11:12

Mýdla, šapony běžné, akorát pozor na antibakteriální mýdlo, to bych nepoužívala moc ve velkém, jinak hlavně žádné sava a domestosy, když vytírám, dám klidně savo, ale vylívám to ven, mastné a olej lijeme zvlášť do sklínky, protože to dusí bakterie a zanáší filtry. Do wc používám čističe z dm, ta jejich značka denkmit nebo tak nějak asi za 30-40 kč/l a čistí dobře na rozdíl od ekologických co jsme měli 2× tak dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
30.4.15 11:23

@kajinnecka Vidíš, my teď antibakteriální mýdlo měli, chlap to používal kvůli jizvě a jak to tam bylo, tak jsme se tím myli všichni, a vůbec jsem si možný vliv na ČOV neuvědomila (ani se teda neprojevil). Ještě mám jedno v zásobě, tak dám mezitím normální :)
A dík za tip na denkmit, kolem DM jezdím, tak ho zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
30.4.15 12:30

@Knihomyš No nám vyvraždil manžel bakterie antibiotikama, měl jen na 3 dny, ani jsme si to neuvědomili, ještě máme špatně udělanou kanalizaci vnitřní (jeden zbytečný vývod zabetonovaný v zemi, ale vzduchotěsně neucpaný) tak nám to v technické vždycky začne smrdět :( Občas na něco přijdu, třeba, že mamka si koupila ústní vodu a plivala to do odpadu a tak no :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.4.15 13:35

Ústní voda.. tak to mi do ted vůbec nenapadlo a taky jí používáme :D..od Listerine. Nevím co všechno obsahuje ale pro čovku to bude asi taky špatné co? Ale kam jí plivat? :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
30.4.15 14:56

@LuVet no je na ní napsáno, že zabíjí až 99,9% bakterii :D mamka si ji vzala do práce a já si dívám ráno, než odcházím a vyplivnu to venku :) Nám sice říkali, že v malém množství se může všechno, ale máme dvojdomek a jsme tady jen 3 dospělí z toho mamka i manžel většinu dne v práci a já to moc nezachráním, takže bojujeme s tím pořád :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný