Covid 19 očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20904
15.5.21 10:07

@Monchichik moc rychle? Takže radši budeš 5 let v lockdownu a zákazem cestování a pořád s rouskama a testama? Než se to tedy dostatečně vyzkouma? A každej testuje to, co považuje u sebe za důležité, tedy vlastní voliče nejdřív. Proto je to všude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
15.5.21 10:13
@Pears206 píše:
Reagovala jsem na část věty, že o vakcínách nevíme absolutně nic, což není úplná pravda :think: Jestli jsem si to blbě vyložila, tak se omlouvám.

Ale on psal, ze ona nevi o vakcinach vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
15.5.21 10:17
@Monchichik píše:
@epsice a co nežádoucí účinky do budoucna? to přeci nikdo neví…

Nevi, ale stejně tak nikdo neví, jaké budou nezadouci ucinky prodelaneho covidu. A u nej uz vime, ze v horizontu mesicu jsou a nejsou úplně zanedbatelné. Takže je otazkou, zda se vic bat nejakych prozatim teoretickych po vakcíně nebo praktickych po covidu. Ano, ti co ho prodelali maji rozhodovani tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
15.5.21 10:27

@Cenarius no někde se třeba Astra zakázala úplně, někde nad 65 let…někde to píchají všem…co si z toho mám jako laik vybrat? testy, aspoň ty co jsou v práci a ve škole jsou k ničemu…to není o tom, jestli se nechají lidé naočkovat…momentálně se někde zakázalo očkovat Johnsonem…tak co si o tom potom myslet? výrobce za nic neodpovídá…není pro mě směrodatný žádný lockdown ani možnost cestování…a už vůbec ne tady u nás, kde to nemá hlavu ani patu…a každý den je to jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
15.5.21 10:31

@j.a.n.i1 tak po vakcíně jsou též následky…někdy dokonce smrtelné…a pokud by se tě to dotýkalo, tak si myslím, že převažování pozitiv nad negativy ti budou jedno…a právě by to mělo být na rozhodnutí každého…jestli se bojí následku vakcíny nebo nemoci…rozhodně nenechám naočkovat dítě…to není riziková skupina…a tam se bojím teda víc budoucnosti než toho prodělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
15.5.21 10:36

@Monchichik vždyť to je na rozhodnutí každého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
15.5.21 10:42

@j.a.n.i1 jo, to právě říkám…že je to na každém…ale už to tak nevypadá…už slyším, že tlačí zaměstnavatelé apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.5.21 10:46

Já jsem třeba reakci měla. Nic divokého. Pořád beru očkování za lepší variantu, než chytit ten horší průběh, než padat na neschopenky, protože zase a zase karanténa atd.
Moje starší kolegyně ve věku mamky, která je onkol. pacient. a o ni jsem se bála nejvíc, tak ta byla úplně naštěstí bez reakce. Ani ruka ji nebolela.

Nechce se mi věřit, že nějaký zaměstnavatel dá očkování příkazem, když na tohle nemá žádné právo.
To je zas cíleně založené téma, hozený granát do ringu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
15.5.21 10:48
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 jo, to právě říkám…že je to na každém…ale už to tak nevypadá…už slyším, že tlačí zaměstnavatelé apod…

Vzdycky nekdo na neco tlaci, nezijeme ve vzduchoprázdnu, ale nikdo nikomu nerarizuje, ze musi nebo nesmi. Netvrdim, ze se k tomu treba casem nedospeje, vem si ze i ted musi treba zdravotnici mit některá ockovani, co dalsi ne, pak urcite vojaci a mozna i nekdo dalsi, zas az takovy prehled nemam. Ale aktualne je to ciste na rozhodnutí kazdeho z nas, tedy úplně čistě ne, dost lidi by chtelo a nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
15.5.21 10:51

@Kelsey A tak to ja zas verim tomu, ze si to spousta zamestnavatelu dovoli - per huba, protože cast lidi se podřídí a on vlastně nic neriskuje. No a ty co vzeprou, mozna opet slovně posztrasi a pokud ani pak nic, tak je necha na pokoji. Nedelejme si iluze, ze to takhle nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
15.5.21 10:55

@j.a.n.i1 včera jsem mluvila s kamarádkou, co dělá v Německu…přijel jim tam doktor s vakcínou a prostě se museli nemuseli všichni naočkovat…odmítli prý jen 3…zbytek se asi bojí o práci… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20904
15.5.21 11:01
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 včera jsem mluvila s kamarádkou, co dělá v Německu…přijel jim tam doktor s vakcínou a prostě se museli nemuseli všichni naočkovat…odmítli prý jen 3…zbytek se asi bojí o práci… :think:

Tohle je z pohledu zaměstnavatele úplně jasný, že to tak budou tlačit. Firma naočkovaných lidí funguje bez problémů. Firma bez toho má neustále problémy s výpadky zaměstnanců (nebo celých pracovišť) nehledě na náklady na testy a další opatření. OKD dává lidem bonus 3tis, když se naočkují. Tipuji, že to bude dost častá motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.5.21 11:06

Ja mela praci jako motivaci k ockovani. Snad se to konecne vrati k normalu. A neustale pn/karanteny/ocr zamestnancu proste praci narusuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
15.5.21 11:07

@Cenarius no tak ještě chápu nějakou motivaci…ale vyhrožování propouštěním už mi přijde za hranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18013
15.5.21 11:19

Pokud nejde o trolling a zalozeni clanku jen za ucelem stimulace diskuze kvuli ctenosti a je skutecne pravda, co pises, tak predem si uvedom, ze zijes ve 21 stoleti, nejsi nevolnik a nikto te nemuze nutit do med. zakroku proti tve vuli. Chapes? Pokud ti nekto rekne, ze je to povinny, keca.

Za druhe, vakcinace vzdy byla o zhodnoceni benefitu a rizika. Pokud prevazuje benefit ockovani, ockovat bych se dala, napriklad u starsich a nemocnych lidech je benefit - vyhoda na strane ockovani. Pokud u tebe prevazuje riziko ockovani nad benefitem, ockovat bych se nedala.

Je ti 20 let, do 29 let mas 0,001 sanci, ze umres na covid. Mladi lide maji jen velmi zridka tezkou formu covidu, ( stejne jak u jinych nemoci, napriklad chripce, i mladej clovek muze na chripku umret, to jsou ty vyjimky potvrzujici pravidla ), takze ockovat se jako mlady clovek experimentalni vakcinou, u ktere nemame jeste casovy odstup na to, abychom mohli posoudit dlouhodobe negativni ucinky, je lidove receno - na hlavu.
Vakcina te chrani pred tezkym prubehem, i jako ockovany clovek se muzes nakazit. Nikto te nemuze do ockovani nutit, bohuzel ten tlak tady je, je na tobe, jestli se budes rozhodovat pod tlakem marketingu, emocionalne, nebo na zaklade faktu a racionalne.

Tady mas jeste tabulku mortality na covid podle vekovych kategorii, je tam videt, jak riziko stoupa vekem:

Mortalita na covid :
29 let = 0,001
20 - 29 = 0,007
30 - 39 let = 0,02
40 - 49 let = 0,05
50 - 59 let = 0,2%
60 - 69 let = 0,8
70 - 79 let = 2,2
Vic jak 80 = 8,3

Zdroj : institut Pasteur

• načítám...
  • Citovat