Covid, trasování, kontakty

Anonymní
7.2.22 16:34

Covid trasování kontakty

Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?

Děkuji za informace

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31289
7.2.22 16:36

Ta sms s trasovacím formulářem ti dorazí až po pozitivním PCR. Jen na základě antigenu z práce své kontakty netrasuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.22 16:37
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?Děkuji za informace

Přijde později.. ale kdyz hygiena nestíhala, přišla jen SMS, že se omlouvají a že jestli chci trasovat, tak na www je formulář :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
7.2.22 16:37

Takže jestli ti není dobře a manželovi taky ne, dojděte si na PCR (jako očkovaní/rozočkovaní na pojišťovnu, jako neočkovaní se budete muset spojit s praktikem a domluvit se na vystavení žádanky na test).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
7.2.22 16:42
@martina.se píše:
Přijde později.. ale kdyz hygiena nestíhala, přišla jen SMS, že se omlouvají a že jestli chci trasovat, tak na www je formulář :think:

Neprijde. Ona ma „jen“ pozitivni antigen. Tak se netrasuje, jen se vystavuje neschopenka na karantenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
7.2.22 16:45
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?Děkuji za informace

pokud jsi byla jen na antigen, tak manžel karanténu nemá, nikdo se netrasuje. A bud ráda, že máš sms o karanténě a neschopence, já vůbec netuším, jak to mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 16:49

Už jsme objednaní na PCR a manžel volal ještě dnes do práce, kde mu právě řekli, že bude určitě v karanténě taky, ať si zavolá obvoďákovi pro neschopenku.
To mám z toho teda guláš :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
35331
7.2.22 16:57
@Anonymní píše:
Už jsme objednaní na PCR a manžel volal ještě dnes do práce, kde mu právě řekli, že bude určitě v karanténě taky, ať si zavolá obvoďákovi pro neschopenku.
To mám z toho teda guláš :pocitac:

Nebude, dokud nebudes mit pozitivni PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
7.2.22 16:58
@mroe píše:
Nebude, dokud nebudes mit pozitivni PCR.

co se stane, když bude PCR pozitivní. To v té sms je někde možnost si odkliknout neschopenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
7.2.22 16:59
@Anonymní píše:
To mám z toho teda guláš :pocitac:

Dokud nebudete vy mít potvrzený pozitivní PCR, on karanténu jako kontakt nedostane. Ale jelikož mu není dobře, zavolala bych si být jím pro normální neschopenku, která se po jeho případném pozitivním PCR změní na covidovou.

Edit smazána neověřená, nejspíš chybná informace

Příspěvek upraven 07.02.22 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
7.2.22 17:01
@vokishka píše:
co se stane, když bude PCR pozitivní. To v té sms je někde možnost si odkliknout neschopenku?

Ano, v té oficiální karanténové SMS je ta možnost (ve formuláři, co se má vyplnit) a dá se zvolit, odkdy ji chcete. Ale ta SMS nemusí přijít hned, záleží, jak jsou vytížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
7.2.22 17:08
@lucad77 píše:
Dokud nebudete vy mít potvrzený pozitivní PCR, on karanténu jako kontakt nedostane. Ale jelikož mu není dobře, zavolala bych si být jím pro normální neschopenku, která se po jeho případném pozitivním PCR změní na covidovou. A nebo se pak ta neschopenka nahradí tou karanténou, kdyby byl náhodou negativní.

To je informace ověřená? Řešila jsem totiž totéž. Dcera pozitivní na PCR a já začala mít příznaky. Lékař vystavil neschopenku na virózu a vzhledem k negativnímu PCR mi diagnózu na karanténu nezměnil. Prý to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
7.2.22 17:08
@vokishka píše:

Ne, neschopenku ne, kvuli te musis volat PL. Ale dostane heslo k sebetrasovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
7.2.22 17:09
@lucad77 píše:
Ano, v té oficiální karanténové SMS je ta možnost (ve formuláři, co se má vyplnit) a dá se zvolit, odkdy ji chcete. Ale ta SMS nemusí přijít hned, záleží, jak jsou vytížení.

Nic takoveho nam neprislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
7.2.22 17:11
@martina1988 píše:
To je informace ověřená? Řešila jsem totiž totéž. Dcera pozitivní na PCR a já začala mít příznaky. Lékař vystavil neschopenku na virózu a vzhledem k negativnímu PCR mi diagnózu na karanténu nezměnil. Prý to nejde.

No to asi nejde. Karantenni neschopenku muze vystavit jen hygiena, jestli to dobre chapu. PL vystavuje neschopenku PCR pozitivnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí