Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ta sms s trasovacím formulářem ti dorazí až po pozitivním PCR. Jen na základě antigenu z práce své kontakty netrasuješ.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?Děkuji za informace
Přijde později.. ale kdyz hygiena nestíhala, přišla jen SMS, že se omlouvají a že jestli chci trasovat, tak na www je formulář ![]()
Takže jestli ti není dobře a manželovi taky ne, dojděte si na PCR (jako očkovaní/rozočkovaní na pojišťovnu, jako neočkovaní se budete muset spojit s praktikem a domluvit se na vystavení žádanky na test).
@martina.se píše:
Přijde později.. ale kdyz hygiena nestíhala, přišla jen SMS, že se omlouvají a že jestli chci trasovat, tak na www je formulář
Neprijde. Ona ma „jen“ pozitivni antigen. Tak se netrasuje, jen se vystavuje neschopenka na karantenu.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?Děkuji za informace
pokud jsi byla jen na antigen, tak manžel karanténu nemá, nikdo se netrasuje. A bud ráda, že máš sms o karanténě a neschopence, já vůbec netuším, jak to mám.
Už jsme objednaní na PCR a manžel volal ještě dnes do práce, kde mu právě řekli, že bude určitě v karanténě taky, ať si zavolá obvoďákovi pro neschopenku.
To mám z toho teda guláš ![]()
@Anonymní píše:
Už jsme objednaní na PCR a manžel volal ještě dnes do práce, kde mu právě řekli, že bude určitě v karanténě taky, ať si zavolá obvoďákovi pro neschopenku.
To mám z toho teda guláš
Nebude, dokud nebudes mit pozitivni PCR.
@mroe píše:
Nebude, dokud nebudes mit pozitivni PCR.
co se stane, když bude PCR pozitivní. To v té sms je někde možnost si odkliknout neschopenku?
@Anonymní píše:
To mám z toho teda guláš
Dokud nebudete vy mít potvrzený pozitivní PCR, on karanténu jako kontakt nedostane. Ale jelikož mu není dobře, zavolala bych si být jím pro normální neschopenku, která se po jeho případném pozitivním PCR změní na covidovou.
Edit smazána neověřená, nejspíš chybná informace
Příspěvek upraven 07.02.22 v 18:56
@vokishka píše:
co se stane, když bude PCR pozitivní. To v té sms je někde možnost si odkliknout neschopenku?
Ano, v té oficiální karanténové SMS je ta možnost (ve formuláři, co se má vyplnit) a dá se zvolit, odkdy ji chcete. Ale ta SMS nemusí přijít hned, záleží, jak jsou vytížení.
@lucad77 píše:
Dokud nebudete vy mít potvrzený pozitivní PCR, on karanténu jako kontakt nedostane. Ale jelikož mu není dobře, zavolala bych si být jím pro normální neschopenku, která se po jeho případném pozitivním PCR změní na covidovou. A nebo se pak ta neschopenka nahradí tou karanténou, kdyby byl náhodou negativní.
To je informace ověřená? Řešila jsem totiž totéž. Dcera pozitivní na PCR a já začala mít příznaky. Lékař vystavil neschopenku na virózu a vzhledem k negativnímu PCR mi diagnózu na karanténu nezměnil. Prý to nejde.
@vokishka píše:
Ne, neschopenku ne, kvuli te musis volat PL. Ale dostane heslo k sebetrasovani.
@lucad77 píše:
Ano, v té oficiální karanténové SMS je ta možnost (ve formuláři, co se má vyplnit) a dá se zvolit, odkdy ji chcete. Ale ta SMS nemusí přijít hned, záleží, jak jsou vytížení.
Nic takoveho nam neprislo.
@martina1988 píše:
To je informace ověřená? Řešila jsem totiž totéž. Dcera pozitivní na PCR a já začala mít příznaky. Lékař vystavil neschopenku na virózu a vzhledem k negativnímu PCR mi diagnózu na karanténu nezměnil. Prý to nejde.
No to asi nejde. Karantenni neschopenku muze vystavit jen hygiena, jestli to dobre chapu. PL vystavuje neschopenku PCR pozitivnim.
Dobrý den,
dnes v práci jsem byla pozitivní na testování Covid. V první vlně jsem ho již prodělala a nyní příznaky podobné. Přišla mi od rána jen sms, že Karanténa a info eneschopenky. Zaráží mě, že mi nepřišel link na to trasování/kontakty abych zadala manžela. V práci pozitivní nebyl, ale dnes co přišel domů, tak má už taky teplotu a samozřejmě zůstane doma. Opravdu link přijde nebo je to jinak?
Děkuji za informace