Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monika32 každej může vyjádřit názor, ne?
Já si myslim, že blondýna je prostě typická slepice, která radši půjde na císaře, než aby se jí roztáhlo všechno tam dole…a nejen to. Mě prostě přišla šíleně afektovaná a namyšlená.
Ale právě proto se mi to líbí, že jsou všechny jiný a zvláštní.
@Izzz Vždyť já taky jen vyjadřuju názor, ale to, že statkářka ohrožuje svoje dítě není názor, ale blbost
A jinak nevím, ale jestli jste na to koukaly dost pozorně, tak neřekla že by šla na císaře… S tou myšlenkou si občas pohraje každá prvorodička. Skoro každé těhotné to probíhá v hlavě. Ona řekla, že je ale přirozený porod pro dítě to nejlepší ![]()
Taky myslím, že statkářka je extrém, ale zase na druhou stranu je na to její tělo zvyklé, takže si nemyslím, že by miminko nějak ohrožovala. Jasně, když bych teď najednou začala dělat to, co ona, asi by to nedopadlo dobře…ale pro ní je to přirozené. Samoživitelka je mi sympatická, ale docela se jí divím, že do toho šla, když nemá absolutně v nikom oporu. A blondýna mi přišla trochu vyplašená, ale celkem v pohodě, třeba jí to později přejde
. Její situace je přece jenom nejnormálnější.
Co pořád máte s tím nepochopením ohledně císaře? Ať si rodí každá jak chce, když jsou dneska ty možnosti. Nechápu to odsuzovaní a když se zeptám, proč to člověk odsuzuje, nikdo mi neřekne opodstatněný důvod.
Já chtěla rodit přirozeně, po skoro 20 hodinách bolestí, komplikací, jsem skončila akutním císařem. A jestli budu mít druhé dítě, trvám na císaři. Klidně mě ukamenujte, ale dobrovolně prožívat takový porod, jaký jsem měla, už nechci.
Takže se některým nedivím, že chtějí rodit CS.
@Maculinka jo ale je rozdíl když máš jeden komplikovaný porod za sebou, tudíž bys druhý radši CS a když jsi prvorodička která neví jaký to je a rovnou by radši chtěla CS
ona si maže 2× denně břicho aby nemla strie a pak by radši CS, po kterým tu jizvu mít bude
já si třeba s myšlenkou CS nezahrávala vůbec, chtěla jsem klasický porod (samozřejmě kdyby byly komplikace tak budu za CS ráda).. taky jsem neměla porod jednoduchý, skoro 21 hod., bolesti jak kráva, ale přesto bych druhý chtěla taky přirozeně
@peťulís to já už jsem srab znovu
ke konci jsem dostala nějaký záchvat, co jsem se začala třepat jak při epilepsii, srdce mi málem vyskočilo z těla a kolabovala jsem, blbé je, že náš uzlíček začal mít problémy taky.
Už bych asi toto zažít nechtěla.
Každopádně jsem taky koukala, že břicho maže a přitom chce mít dobrovolně jizvu, to bylo celkem velké protiřečení si. Ale pokud chce císař, ať ho klidně má. Já si sice jako prvorodička až tak s tou myšlenkou nezahrávala, slepě jsem totiž věřila, že mě z toho „vylíže“ maliník, lněné semínka, aktivita a spousta dalších procedur
a o mazání břicha nemluvím, 3× denně, krém za 1200kč a stejně to nepomohlo, začalo to praskat v 7 měsíci a těsně před porodem jsem už byla jak zebra.. myslím si, že tím mazáním to člověk nevychytá, záleží na kvalitě kůže.
Damy me se to moc libi, nikdo nemuze vyjit vstric Vsem, tesi me kolik lidi mi pise, ikdyz ja sama.. Si neprijdu nejak obzvlast statecne. Privest dite do me situace, dluhy, nevyresene zazemi,, je hole blaznovstvi. Naopak dl. Jsem se trapila, za me rozhodnuti, uz se tak stalo a ted je pravda, ze budu bojovat za to aby dite melo dobreho tatu(verim ze casem prijde) Jenze k tomuhle vubec nemelo dojit, Pan Erik otec ditete, rikal, rikal a povidal, ze me seznami se svou matkou, ze tu pro dite a pomahat mi ude, same lzi, nejsme v kontaktu, nebere mi ani tlf, znali jsme se pul roku, mela jsem ho rada.,zadna nahodna znamost. Ctyri zeny ctyry osudy,, me osobne se to libi, hlavne je to pravdive. ![]()
@Jedna ze ctyr " píše:
Damy me se to moc libi, nikdo nemuze vyjit vstric Vsem, tesi me kolik lidi mi pise, ikdyz ja sama.. Si neprijdu nejak obzvlast statecne. Privest dite do me situace, dluhy, nevyresene zazemi,, je hole blaznovstvi. Naopak dl. Jsem se trapila, za me rozhodnuti, uz se tak stalo a ted je pravda, ze budu bojovat za to aby dite melo dobreho tatu(verim ze casem prijde) Jenze k tomuhle vubec nemelo dojit, Pan Erik otec ditete, rikal, rikal a povidal, ze me seznami se svou matkou, ze tu pro dite a pomahat mi ude, same lzi, nejsme v kontaktu, nebere mi ani tlf, znali jsme se pul roku, mela jsem ho rada.,zadna nahodna znamost. Ctyri zeny ctyry osudy,, me osobne se to libi, hlavne je to pravdive.
jak dlouho je to od natáčení? Moc ti fandím. Jsi mi nejvíc sympatická. Teda, pokud jsi to opravdu ty. A s ostatníma maminkama se znáš?
L-enny: Posledni nataceni bylo na Silvestra, videla jsem se jen s Petrou. Bohuzel..
@Jedna ze ctyr " píše:
Damy me se to moc libi, nikdo nemuze vyjit vstric Vsem, tesi me kolik lidi mi pise, ikdyz ja sama.. Si neprijdu nejak obzvlast statecne. Privest dite do me situace, dluhy, nevyresene zazemi,, je hole blaznovstvi. Naopak dl. Jsem se trapila, za me rozhodnuti, uz se tak stalo a ted je pravda, ze budu bojovat za to aby dite melo dobreho tatu(verim ze casem prijde) Jenze k tomuhle vubec nemelo dojit, Pan Erik otec ditete, rikal, rikal a povidal, ze me seznami se svou matkou, ze tu pro dite a pomahat mi ude, same lzi, nejsme v kontaktu, nebere mi ani tlf, znali jsme se pul roku, mela jsem ho rada.,zadna nahodna znamost. Ctyri zeny ctyry osudy,, me osobne se to libi, hlavne je to pravdive.
hlavní je, že máš miminko ráda, to potřebuje nejvíc.. a nějaký vhodný tatínek se určitě najde
mě na něm zarazilo to, že jsi mu volala (teda pokud jsi to fakt ty a nedělá si tu z nás někdo šprťouchlata
)a on ani nevěděl jaká Jana mu vlatně volá, až po chvíli když jsi řekla že ta co s nim čeká mimčo.. ![]()
@Maculinka tak to se pak nedivim že chceš druhý CS… hlavně že to dobře dopadlo a máš zdravý mimčo (teda doufám!)
já mazala taky, naštěstí strie žádný, ale ono záleží i na dědičnosti.. ale co, já bych klidně zdravý mimčo vyměnila za jizvatý břicho ![]()
@Mata132 píše:
@EmblPřesně tak. Přišlo mi, že to chtěl někdo napodobit a výsledek se tak troch vůbec nezdařil. Myslím, že se podívám na všechny díly, ale Babies je prostě super. Bezkonkurenční!!!
Babies a ctyri v tom snad ani srovnavat nemuzes - natoz napsat, ze se Babies snazil nekdo napodobit. Babies jsou o miminkach (vizualne opravdu nadherne zpracovane), ale Ctyri v tom je dokument o 4 zenach a jejich cestou v tehotenstvi a dale.
Jedna ze čtyř…vždyť tam bylo řečeno, že vaše 1.schůzka skončila miminem…
Na základě této diskuze jsem to mmusela skouknout a moc se mi to líbilo
těším se na další díl ![]()
nechápu jen jak to může někdo srovnávat s dokumentem babiez
ano byl suprovej ale přeci naprosto o nečem jiném ![]()
@Izzz píše:
Jedna ze čtyř…vždyť tam bylo řečeno, že vaše 1.schůzka skončila miminem…
Ale znali se uz z drive, ona servirka, on jeji host v restauraci, ne?
Ano pul roku z prace. Samotna se tesim na pokracovani tri maminek. Zensky nashledanou. Lucie