Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maculinka píše:
Netvrď, že za 20 let něco přehodnotím, když nevíš, kolik mi je a absolutně mě neznáš. Ze života vím, že takové názory se věkem nemění. Ty se nauč respektovat názor druhých a nevnucuj jim, že někdy něco přehodnotí jen proto, že s něcím nesouhlasí. To, že mi bude o 20 let víc, neznamená, že se můj názor ztotožní s Tvým, či s Niky123. Mimochodem, co člověk, to unikát. Neházej všechny do jednoho pytle. To je jak s Romy.
No maculinko, tak se nečerti, sama se do někoho navážíš mnohdy nevybíravě… Já jsee se na tento net dostala náhodou, jsem už 1 týden babička… Ve 20ti jsem byla taky samý ideál, věru nejsem rasistka, naopak : žij a nech žíti… několik spolužaček, kamarádek se provdalo např. za muže z Afriky, za muže z jiné kultury, opakuju z jiného kulturního prostředí a to byl mnohdy, vlastně skoro vždy problém… Buď se přizpůsobíš a svým způsobem „ztratíš svoji duši“ nebo je veliký problém a to i když je muž z jiného kulturního prostředí vzdělaný.. Snad jen jedna kámoška je šťastná, protože její Libanonec zůstal v Čechách a je praktikující lékař…
Mně se náhodou dokument moc líbí, je to zajímavý. Ale nevíte někdo, kolik let je Abelovi? Všude se říká, že je to mladý tatínek, ale věk jsem asi přeslechla ![]()
@Décima píše:
No maculinko, tak se nečerti, sama se do někoho navážíš mnohdy nevybíravě… Já jsee se na tento net dostala náhodou, jsem už 1 týden babička… Ve 20ti jsem byla taky samý ideál, věru nejsem rasistka, naopak : žij a nech žíti… několik spolužaček, kamarádek se provdalo např. za muže z Afriky, za muže z jiné kultury, opakuju z jiného kulturního prostředí a to byl mnohdy, vlastně skoro vždy problém… Buď se přizpůsobíš a svým způsobem „ztratíš svoji duši“ nebo je veliký problém a to i když je muž z jiného kulturního prostředí vzdělaný.. Snad jen jedna kámoška je šťastná, protože její Libanonec zůstal v Čechách a je praktikující lékař…
Já že se do někoho navážím mnohdy nevybíravě? Když si projdeš moje příspěvky, zjistíš, že tady bylo poprvé, co jsem si dovolila soudit Niky123 a to zcela oprávněně. Ku všemu slovo „zabedněný/á“, je spisovné slovo, žádný vulgarismus. Niky123 se vyjádřila poněkud rasisticky, proto jsem se k ní právem takto vyjádřila. Rovněž mi ani není 20 let… bývávalo, kde jsou ty časy..
Netvrdím, že vzít si někoho jiné národnosti, kultury, je nejlepší volba, ale zase se to nemůže brát tak jednoznačně. Je možnost, že bude harmonický vztah, založený na kompromisu, pak jsou tu ovšem vztahy, které opravdu nefungují, kde se třeba snaží muž ženu ovlivnit svým náboženstvím, zvyky apod. Ale stále si stojím za tím, že nemůžeme jednoznačně soudit. Je to kus od kusu. Uvidíme, jak bude pokračovat seriál. Třeba to bude zrovna ten šťastný příklad a nebo to nedopadne dobře. Když nad tím uvažuji, kdybych měla cizince (např. Muslima), nepřestěhovala bych se do jeho země (zase by záleželo na kultuře, náboženství), měla bych strach, že tam bych musela dodržovat jejich zvyky. Gratuluji k „babičkovství“ ![]()
@Décima píše:
Já s Tebou z části souhlasím. Taky jsem měla ideály. Pak jsem odjela do arabské země, chodila jsem s muslimem a bylo po ideálech.
A teď můžu upřímně říct, že bych jinýho než českýho chlapa nechtěla. Nechtěla bych ani chlapa muslima. Nejsem rasitka nic takového, ale prostě to není pro mě.
Ale mám dost kamarádek (hlavně tady z emimina
),které takového muže mají a jsou ve směs spokojené. ![]()
Holky, dá se to někde na internetu sledovat zpětně?:) nějaký archiv těch dílů?:)
@lucineeccka To je právě to. Pokud se kultura, náboženství, zvyky liší obrovským způsobem a ještě ženy nejsou moc v právu v té zemi, tak je žena sama proti sobě, kdyby se měla nastěhovat tam. Paradoxem je, že tady se může chovat v pořádku, ale tam se to po muži tak nějak „vyžaduje“ a žena v tu chvíli musí být submisivní. S tím naprosto souhlasím, že v takové situaci člověk moc bojovat nemůže. Ale pokud zůstanou na české půdě, tak to manželství nemusí být k zahození, muž se ve značné míře přizpůsobí. Především, když je pod radarem zvědavých čechů, kteří na člověku nenechají ani nitku suchou, pokud se kulturou, náboženstvím atd dotyčný liší ![]()
@Maculinka Problém je, že někteří se moc nepřizpůsobí a chtějí, aby jsi se chovala podle nich.
Hlavně někteří si myslí, že tady nám létají zlatí holuby do pusy. Takže já jsem utekla dřív než jsme se na tu českou půdu stihli dostat. A myslím, že to bylo to nejlepší co jsem mohla udělat.
![]()
No jsem zvědavá jak dopadne Lucka…bude to poučné ro všechny svobodné maminky, i pro ty, které se na dítě bez otce teprve chystají ![]()
Snad jí to nějak dobře dopadne, ale ten první díl byl docela depresivní… ![]()
Aho jdámy omlouvám se že to tu celé nepřečtu ale chtěla bych se přidat taky sleduju
A podle mě je nejlepší ta farmářka je fakt drsná ženská ![]()
A zajímá mě jaký domu přiveze ten manžel kočárek ![]()
@tehuzu píše:
Koukala jsem a přišlo mi to docela zajímavý, jen škoda, že žádná z nich mi není ničím sympatická nebo blízká. Každá je svým způsobe v něčem extrémní.Každopádně se těším na další díl.
O tom to právě je že jsou jiné ![]()
@natiova píše:
O tom to právě je že jsou jiné
O tom jsem nepsala, myslela jsem to tak, že je škoda, že si u žádné z nich neřeknu: přesně takhle jsem to měla taky.
@tehuzu A právě takové, které by se v tom našly, jako jsme my, by si asi do takového dokumentu ani nevybrali
Pač jsme tu většina průměrná mamina s průměrnými „problémy“ na mateřské… Ale třeba se tam ještě najdeme…je to přece jen dalších 5dílů.
Vždycky když teď doma „šílím“, tak si vzpomenu na farmářku a jsem úúúúplně klidná ![]()