Čtyřměsíční mimčo

444
15.5.11 10:21

Čtyřměsíční mimčo

Ahoj holky. Tomášek se narodil 9.1.2011 a je mu něco přes čtyři měsíce. Nedávno jsem s ním byla u neurologa a má lehkou axiální hypotonii, máme cvičit Vojtovu metodu a prý se to po pár cvičení zlepší.
Koníčky docela pase, z bříška natahuje ručičky pro hračku. Když ho přitáhnu do sedu (vím, že se to nemá, nedělám to často), tak má hlavičku pořád v záklonu. Ale ve vodorovné poloze jí drží dobře. Možná, že kvůli tomu také ta Vojtovka…
Hrozně slintá :-) a strká si ručičky a hračky do pusy. Brouká si a teď se naučil výskat.
Všude čtu, jak se takhle malé děti už přetáčí na bok, na bříško. Ale Tomášek to ještě neumí. Nedávno se sice z bříška přetočil na záda, ale to byla podle mě jen náhoda, protože tam jakoby spadl. Je to moje první miminko a mám strach aby byl v pořádku a aby se to všechno naučil. Co umí Vaše miminka ve 4,5 měsících? Je tu někdo, kdo je na tom podobně jako my?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
755
15.5.11 10:28

Neboj se! :kytka: Každé dítko je jiné, každé má své tempo… Ve svém okolí mám spoustu známých, které se strachovaly stejně jako ty a zbytečně… Jedno děťátko dříve leze, druhé se dřív přetáčí, třetí dřív chodí… každé to má jinak… My například lezli, ale neuměli jsme ani sedět… Dej na radu doktora, cvičte Vojtovku a uvidíš, za chvilku se to zlomí a začnete se vším… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.5.11 10:30

Syn byl lehce hypotonický, přetočil se na břicho v 7m. Vojtovku jsme cvičili jen na „opravu“ rotace pánve, jakmile bylo hotovo, tak jsme prchli.
Ve 4,5m pořádně nepásl, neměl aktivní úchop, hlavu při přitažení do sedu u dr měl v záklonu.
Do roka byl tak nějak pořád za horními hranicemi tabulek cca o měsíc, nechala jsem ho, i když to byly trochu nervy, abych zároveň nic nezanedbala.
Výsledek je naprosto normální aktivní vzteklý dvouleťák :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.5.11 10:33

ahojky mám holčičku narozenou 16.12.2010 takže zítra jí bude 5 měsícu od čtvrtého měsíce se sama přitahuje za věci a už si krásně hraje s hračkamy ,asi dva týdny je už jen nežužlá ,ale na bříšku pinká do balonku, a zkoumá jak to šustí a tak,taky hrozně slintá,musím jí dvakrát za den převlíkat :roll: ,v těch 4,5 m se mě začla přetáčet na bok a je to asi 5 dnu co se už s přehledem přetáčí na bříško a asi tři dny ,kdy se jí to povede i z5 ,dokonce už mě občas válí sudy.asi 3 týdny si hraje s nožičkama a cumlá si na nich paleček ,nejlíp oba najednou :lol: jinak výskání je u nás na denním pořádku už asi dva měsíce :lol: je to asi týden ,kdy při pasení už nepoužívá jako oporu lokty ,ale dlaně a ruce má natažené,ještě na bříšku dělá hodiny a hrozně jí štve ,že to nejde dopředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.5.11 10:34

Ahoj já bych to zase tak nějak moc neřešila, malej se na bříško začal sám přetáčet taky v pěti měsících. Některá miminka jsou prostě dost napřed, ale mě dr. řekla, že do šesti měsíců to může trvat a je to úplně v pořádku. A pokud budete cvičit Vojtovu metodu, tak to doženete za chvíli a předběhnete možná i stejně stará miminka. Děti které prý cvičí Vojtovu metodu bývají napřed. Tak hlavu vzhůru, za chvilku se ti miminko přetočí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.5.11 10:36

hlavně se neboj já mám taky furt strach,že něco je špatně,ale pak když se mimi něco naučí tak je to opravdu skok,třeba,když se mě začla malá hlasitě smát ve vaničce v ani ne třech měsících tak jsem něvěřila co se to děje ,kamarádka má chlapečka stejně starého do 4 měsícu jí na bříšku nezvedl ani hlavičku,vojtovku necvičí a klučina už taky válí sudy a pase krásně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
15.5.11 11:04

Neboj, můj syn ze poprvé otočil na bříško v půl roce a pořádně to začal dělat až včera :wink: Teď je na břiše pořád.
Jako první by se měl přetočit ze zad na bříško, nazpátek až později :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
15.5.11 12:10

Ahoj,
my máme holčičku narozenou 5.1.2011 a koníčky pase relativně dobře, poslední dobou teda stávkuje a nejvíc jí baví zarýt hlavu do podložky a kopat nohama-trochu jí to posouvá :mrgreen: jinak je to tak necelé dva týdny, co objevila polohu na břiše, občas se otočí na bříško, ale ještě jí to stojí dost úsilí :-D hračky uchopí, když se jí chvilku podrží, všechno cpe do pusinky a taky šíleně slintá :-D jinak si povídá, směje se atd…já bych se nebála, co tak pozoruju naší julinku, ty pokroky většinou přijdou z ničeho nic ze dne na den :kytka: :-)

• Citovat
  • Upravit
444
15.5.11 12:32

Moc Vám děkuji za povzbuzení. Já vím, že je každé mimčo jiné a nemůžu ho posuzovat podle tabulek. Mám jen strach aby se dobře vyvíjel a byl zdravý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
15.5.11 14:12

Ahoj, naše Kristýnka se narodila 5. ledna, taky se ještě nepřetáčí, ve středu jsme byli v poradně a doktorka mi říkala, že na přetáčení má ještě i dva měsíce čas…
Jinak hodně slintá, brouká si, teď se naučila pištět a štípat :lol: , hračky už si sama bere a dokáže se už i sama zabavit, když ji položím na deku a dám kolem ní hračky.
Když ji zkouším dávat do sedu - chytnu ji za ručky, tak se hezky přitáhne i s hlavičkou.
Nejradši je vyzlečená, to pak máchá nožkama a ručkama a směje se u toho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
15.5.11 14:13
sterezie píše:
Ahoj,
my máme holčičku narozenou 5.1.2011 a koníčky pase relativně dobře, poslední dobou teda stávkuje a nejvíc jí baví zarýt hlavu do podložky a kopat nohama-trochu jí to posouvá :mrgreen: jinak je to tak necelé dva týdny, co objevila polohu na břiše, občas se otočí na bříško, ale ještě jí to stojí dost úsilí :-D hračky uchopí, když se jí chvilku podrží, všechno cpe do pusinky a taky šíleně slintá :-D jinak si povídá, směje se atd…já bych se nebála, co tak pozoruju naší julinku, ty pokroky většinou přijdou z ničeho nic ze dne na den :kytka: :-)

jéé taky jsme 5.1.2011 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
15.5.11 14:15

Ahoj,malý se začal přetáčet na bříško až v 6m,takže myslím,že máte ještě čas.
Za ty ručičky ho nepřitahuj,opravdu se to nesmí.Už jen to,jak mu ta hlavička padá dozadu není pro něj dobré.
Dej mu čas,myslím,že si vede dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.5.11 08:54
Banny.J píše:
sterezie píše:
Ahoj,
my máme holčičku narozenou 5.1.2011 a koníčky pase relativně dobře, poslední dobou teda stávkuje a nejvíc jí baví zarýt hlavu do podložky a kopat nohama-trochu jí to posouvá :mrgreen: jinak je to tak necelé dva týdny, co objevila polohu na břiše, občas se otočí na bříško, ale ještě jí to stojí dost úsilí :-D hračky uchopí, když se jí chvilku podrží, všechno cpe do pusinky a taky šíleně slintá :-D jinak si povídá, směje se atd…já bych se nebála, co tak pozoruju naší julinku, ty pokroky většinou přijdou z ničeho nic ze dne na den :kytka: :-)

a odkud jste?
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3396
16.5.11 12:41
sterezie píše:
Banny.J píše:
sterezie píše:
Ahoj,
a odkud jste? :mrgreen:

Praha Troja a vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.5.11 12:51

Banny.J- My Praha Vršovice :-D Tyjo, konečně někdo z Prahy :-D :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek