Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
myslte,že by se mohlo miminku (4m) poškodit nějak sluch,když bylo vystaveno (nezáměrně) asi na 20 - 30 vteřin nadměrnému hluku? Dneska na vycházce /v lese,ale na asfaltce), kolem nás projelo asi 12 motorek a z toho asi 5 těch crosových, co dělají neskutečný randál a byly od nás asi 2 metry. Malé jsem hned zakryla ouška rukama, ale oči měla až na vrch hlavy. Jinak neplakala a pak asi za 10 min znova usnula..teď mám brouka v hlavě, jestli jí to nemohlo nějak poškodit sluch, mě samoné to trhalo uši
.
Příspěvek upraven 14.05.11 v 20:40
to nevím jak moc to mohlo být škodlivé na ouška, ale pokud jsi jí je držela tak by to mělo být v pořádku. Chtěla jsem ti jen napsat že nám se stalo něco podobného, s malým miminkem jsme se šli projít do centra města a byla zrovna nějaká akce na náměstí a centrem projížděla historická parní tramvaj, nezapoměla na každém rohu houkat a to teprve trhalo uši na té úzké ulici mezi domy. Všechni děti plakaly, nejen ty nejmenší
a náš malý slyší podle všeho v pořádku
Ahoj. Myslím, že ne. Byla jsem na několika šermířských vystoupeních, kde se mj i střílí z děla (a přitom se psi lekají tak, že majitelům utíkají stovky metrů daleko) a dcera kamarádky u toho byla těsně po šestinedělí a nezdá se, že by měla problémy se sluchem (a to už dávno chodí do školy)
.
Tohle mě na motorkářích vadí nejvíc, že dělají příšerný kravál. ![]()
Pokud jsi zakryla ouška rukama, tak bych se tolik nebála. Navíc to nebyla ani moc dlouhá doba. Ale tvůj strach chápu. Taky bych z toho byla celá vyjevená. Pitomci blbý - vidí mámu s kořárem a jedou jak debilové ![]()
NO randál děsnej! jsem myslela,že vyskočím z kůže a celá procházka tím byla pro mě zkažená. Nejvíc mě na tom vadilo,že to bylo fakt dva metry od nás
. Ouška jsem držela jak nejvíc to šlo. No mám zase brouka v hlavě a teď jí budu zase zkoumat, jestli je vše OK.
ty silniční motorky ještě v pohodě, ale ty crossový - ty bych na místě rozkopala
!! a ještě to bylo do kopce, tak to tůrovali, aby to vyjeli! a já jdu s malou do lesa, na čerstvý vzduch a klid! Bylo to asi fakt na těch 30 vteřin, ale zato odně blízko a intenzivně.
Když jsi jí zakryla ouška, ničeho se neboj. Vylekalo ji to, ale neboj se nic.
jj, zkoumej ji.
Nejlepší by bylo nechodit na procházky bez sluchátek, jako měli ve filmu Vesničko má středisková ![]()
myslím, že mamuti dělali větší hluk
![]()
mimochodem, kdyz jsou v brise, tak je tam takovy randal, ze nejaka motorka je jako ukolebavka
ukolébavka? rozhodně nevypadala,že by jí to teda uspávalo, ba naopak jí to probudilo a oči měla až na vrch hlavy, jak se bála..myslíš,že zvuky v těle dělají rámus jako zvuk motokrosové motorky? já o tom teda tak přesvědčená jako ty nejsem..
Já si myslím, že fakt dost přeháníš… To chce klid mamino, nebo z malé vychováš hypochondra ![]()
naše malá nedavno ležela na zemi na matračce a já ani ne metr od ní luxovala a ona se ani nezavrtěla a v klidu spinkala ![]()
Ta motorka crossová šla slyšet ještě 100 metrů ode mě,když jela, fakt rachot..to vysavač asi přirovnávat nejde.. nevím no, pokud asi člověk nebyl přímo v této situaci tak to bagatelizuje, v té chvílimi teda ale do smíchu nebylo a nepřála bych to žádné mamince.
adela27 píše:
Ta motorka crossová šla slyšet ještě 100 metrů ode mě,když jela, fakt rachot..to vysavač asi přirovnávat nejde.. nevím no, pokud asi člověk nebyl přímo v této situaci tak to bagatelizuje, v té chvílimi teda ale do smíchu nebylo a nepřála bych to žádné mamince.
myslím, že to nikdo nebagatelizuje
jen říkáme, abys nemělao sluch mrňouska strach
Sluch by to mohlo poškodit, to zajisté, ale to by mu muselo být miminko vystaveno déle než pár sekund/minut…