Noční buzení - separační úzkost?

1720
14.5.11 10:18

noční buzení - separační úzkost?

Krásný den všem,
omlouvám se za založení dalšího, tisíckrát omletého tématu „noční buzení“, ale ráda bych znala váš názor.
Malý má 8 měsíců a cca měsíc bojujeme s tím, že se v noci pravidelně o půlnoci, plus mínus půl hodiny budí a řve. Původně jsem si myslela, jestli ho třeba nebolí bříško nebo zoubky, ale opakuje se to každou noc bez ohledu na to, co měl k jídlu, jakou kaši měl. Navíc stačí ho vzít do náruče a je klid, takže ho aspoň fyzicky nic nebolí. Z toho důvodu jsem také vyloučila hlad a žízeň. Problém nastává, když ho chci položit do postýlky, i když vypadá, že spí, tak ho položím a začne řvát znovu. Vezmu do náruče - klid - položím - řev. To se opakuje cca třičtvrtě hodiny - hodinu a pak opravdu usne. Znovu se budí tak kolem třetí - čtvrtě, to už kojím.
Na to, abych ho nechala vyřvat jsem moc měkká, na druhou stranu bych nerada, aby si na to zvykl. S usínáním večer problém nemáme, to usíná v postýlce sám. Začalo to ze dne na den, nevybavuju si, že by tam byl nějaký zlomový moment.
Má někdo podobnou zkušenost? Co byste dělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6378
14.5.11 10:42

Máme něco podobného.Malá jak měla tak 10měsíců dělala to samé-přesná jak hodinky a křik :roll: .
Manžel ji taky vždycky vzal a byl klid.Asi po 2týdnech to samo přestalo a teď se ještě občas vzbudí,ale to stačí ji dát ruku do postýlky ať mě cítí a hned usne.
Myslím že to časem přestane samo.Hlavně že ho nic nebolí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.11 12:46

ahoj, moje malá začla takto vyžadovat mě během dne, neudělám téměř nicm tak si plánuju den tak, abych ji nemusela nechat nějak plakat ale v noci mi spí, u vás to přes den není? Vyřvat bych ho nenechala ale nebrala na ruce, pohladila, pobyla s ním ale nebrala, to se pak snadno přerodí ve zvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
14.5.11 12:57

Ahojky.My tohle máme taky.malej je dost závisláček a tak nějak jsme si to postupně ještě vypěstovali víc.Šlo to tak daleko že se budil po 45 minutách.Taky usínal krásně ale za chvíli už mě zase chtěl.nakonec už spal jedině na mě a když ne tak řval víc a víc.Sousedi nás nesnáší protože je mu 18 měsíců a doted nespal jedinou noc.Ale postupně se to zlepšuje že odpoledne už nespí jenom na ruce ale i 2 hodky v postýlce a večer se snžíme aby tam spal taky.Budí se ted až okolo 23 takže ho pochováme a zase jde do postýlky.Postýlka je vedle té naší takže ho můžeme hladit.Dneska jsem spala první noc v jiném pokoji a spal tam s ním manžel protože za 3 měsíce rodím a to by byla katastrofa.Radím snažit se co nejvíce ho učit na samostané spinkání.U staršího problém nebyl i když spal do 8 měsíců s námi , u mladšího je to boj.Ale zase to beru že to ty miminka prostě potřebujou tu mateřskou blízskost.Jen to nesmí škodit a ted spal díky tomu už hodně špatně a bylo potřeba to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.5.11 13:01

To je normální. Naší malou jsem vždycky kraťounce pochovala a hned uložila. Když začala znovu plakat, hned jsem jí znovu pochovala a hned uložila. Někdy mnohokrát za sebou, ale pochopila celkem brzy, že prostě v postýlce bude a hotovo. Taky nejsem zastánce vyřvávací metody, nenechám svoje dítě plakat. Mě to neobtěžuje trpělivě počkat, než to mrně pochopí, že v noci se prostě hajá v postýlce a spinká. Noční kojení jsem odbourala stejným způsobem, jen chodil cca 14dní manžel, v jednom roce. A bez pláče, v klidu a pohodě. Teď mi spinká 12hod v kuse. Občas sem tam zaplače, tak pár vteřin čekám, zda se rozeřve, většinou do chvilinky ztichne a spí. Výjimečně se rozpláče, tak jen přijdu, pohladím nebo na vteřinku zvednu na rameno a hned zas položím a je to. Spinká dál jak :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
14.5.11 13:11

Já právě taky nemám na to dlouhé plakání takže jsme dopadli takhle protože on si navíc ještě zvykl mít prso. :twisted: Tak jsem zvědavá na třetí miminko jak se s tím spinkáním poperu.Už vím co jsem udělala špatně a budu se snažit postupovat tou metoudou pomazlit a dát do postýlky .Kojení asi trošku omezím aby bylo maximálně po dvou hodkách.myslím že je to nejlepší metoda pro všechny.Už bych nechtěla u třetího mít tenhle zlozvyk jako u Marti.protožet odnaučit ho to je dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
14.5.11 14:55

No přes den víceméně bez problémů. Akorát dopoledne je občas protivný, ale spíš to přičítám tomu, že je nevyspaný. Jakmile dopoledne usne, tak pak už v pohodě. Spí dvakrát denně-dopoledne i odpoledne.
Jinak dřív se spaním nebyly problémy, do čtyř měsíců se budil jednou za noc, pak se to zkracovalo, po šestém měsíci se budil co dvě hodiny, pak jsme zavedli kaši a bylo to v pohodě, budil se tak 1-2× za noc. A pak najednou začaly ty noční hysteráky.
Sedět u postýlky a hladit ho, syčet, držet za ručičku - odzkoušeno, nepomáhá. Jedině vzít do náruče a to je ticho hned. Je mi jasný, že to je cesta do pekla, ale nemám na to nechat ho vřískat :nevim: . Nevím, čím to je nebo co by na něj ještě platilo (kromě prsu, ale to už vůbec nechci zavádět - jednou za noc stačí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.5.11 23:57

tak u nás je rozdíl, že vždy uspáváme na ruce, přes den i večer… teď už stačí jen pár minut… poslední tak dva týdny se taky v noci budí (ne jen na dudlík) a chce pochovat, většinou stačí chvilka a pak pokládám, případně dvakrát, max třikrát za sebou (zatím :)) ) taky uvažuju, jestli to je začátek separační úzkosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
15.5.11 12:36

Ahoj, dcera to měla kolem 6měsíců. Na rukách usnula, ale jak jsem ji chtěla dát do postýlky, tak hotovo. A to byla třeba ještě 10cm nad postýlkou. Hold, spávala se mnou. Taky se podtřebuju vyspat.
A syn to má teď taky (je mu 6měsíců). Časem to přešlo samo, ale už nevím, jak dlouho to trvalo. Mám pocit, že u nás to trvalo tak 1-2měsíce.
Jo a zkoušela jsem je ukládat do postýlky. Když to nešlo, šel prcek ke mně do postele a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.5.11 14:07

To jsme přesně měli jen při tom se právě naučil už spát jen se mnou.Vůbec ho to nepřešlo. :twisted: Uchlácholit se nechal a pak na d postýlkou se začal prohejbat a bylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
4.1.13 23:00

..

Příspěvek upraven 11.12.13 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.1.13 23:15

My to meli od narozeni, zkouseli jsme kde co, vsechny metody, ale neslo to. tak s nami byla v posteli snad az do druheho roku. On to clovek nevydrzi dlouho. Pak ji stacilo kdyz s ni nekdo sel lehnout a pak odesel. Tak se to casem zlpsilo, ze jsme ji ve druhem roce koupili jeji vlastni velkou postel. Sice vyzaduje na usinani porad ten telesny kontakt, ale prechod bez problemu.
Ja to taky nedavala, ale oproti detem ktere maji kamaradky spave a maminky nepotrebuji tak nase je tak nejak domazlena a v beznem dennim zivote dost samostatna. kamaradka ma o rok starsi, sice spavec, od malicka jen a jen sama, ale v beznem zivote neumi bez jistoty u mamy udelat ani krok.
Nekde jsem cetla ze to spolecne spani ma neco do sebe, ze deti se domazli a pak jsou samostatnejsi. No a to taky nekdy cucim jak se mala velice rychle osamostatnila uz ve dvou letech.
Takze tezko rict, udelejte co citite, jestli nemae na to noseni a jste ochotni dat do postele tak dejte. Jeslti chcete bojovat kdo z koho bojujte. Kazdy mame jine predstavy, moznosti a i deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
5.1.13 06:40

@zikado tohle na separačku neypadá…Je jinak ok? Rýma nic? Tak se námprojevoval zánět ouška. Usínala jen na mně s hlavou vejš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.1.13 09:53

@Petra2829 Je uplně v pořádku myslela jsem že třeba zuby, ale to taky ne jen pořád chce abych byla u ní. Dnes v noci si klekla a položila mi hlavu na břicho a spala postylka se vůbec nekonala, to by se asi uřvala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
5.1.13 10:30

@zikado Tak to asi je separačka..ale je fakt že mně kluk taky začal blbě spát. Je mu 7 měsíců :zed: ALE JE OŘVANEJ pořád i přes den,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí