Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@29 píše:
@Weru Jéé to vypadá dobře, ale to zas u nás nebudou určitě znát
mozna jo, kdyby neco dovezu
, nebo poslu jako Vanocni darek ![]()
@Weru píše:
Ted to taky ctu ethanol, acethon, tak to nechapu
no práááávěěěě… ![]()
@kristýna22 Naše 3letá princezna to dělá už někde os třech měsíců-dudlík odmítala. Zubař mi řekl, že už začíná mít právě vyklenutý ty horní zuby a palec už začíná být placatej, ale ona ne a ne toho přestat. Uplně mě tim vytáčí. Začíná mít díky tomu špatnou výslovnost některých písmenek. Zkoušela jsem na doporučení doktorky koupit takovou hořkou vodičku a potřít jí tím ten palec, ale ono jí to vůbec nevadí a stejně ho furt cucá, tak jsem koupila lak na nehty co je proti okusování nehtů a ten už nemá tolik ráda, ale zase jí ho nedávám tak často, přece jen je to lak na nehty.
Pokud je takto malej tak to neřeš, to je normální..Malej je stejně starej a dělá to taky..Dělají to všechny miminka, a jsou zdravá.
Syn (viz metr) cucá palec dodneška. Křivé zuby nemá, ale malý mozol na palci jo. Cucá když je hodně unavený, před spaním nebo když je nějak v nepohodě. Po druhém roce jsem se začala opatrně pokoušet to řešit, jen z toho byl úplně rozhozenej (nemyslím tím obyčejnou nespokojenost). Pořád na to není zralej, je to jeho vyrovnávací mechanismus a náhradu nemá. Neřeším to a kecy lidí, co to komentujou jsou mi fuk.
Jo a tím „řešit“ myslím jemné upozornění a i to ho totálně vykolejovalo. Ve chvíli, kdy cucá, je prostě nějakým způsobem mimo kondici a to opravdu není situace pro vopruzování. Nic mu na palec nesypu, napatlám a neleju a ani se nechystám. O tajemných bytostech nemluvě, dětem (těm především)se nelže. A navíc nevím, jak bych pak vysvětlila, že hrozba se i přes porušení zákazu nevyplnila… Jo a my máme s manželem zuby křivý jak prase a necucali jsme ani jeden. ![]()
@xxLeninka píše:
no práááávěěěě…
Tak proc je to pro maly deti. I ve 3 letech bych to nedala ![]()
Nj ale vám všem to dělaji děti hlavně na večer, malej neee, protože každej večer ho dávam usinat na břiško a až usne tak ho přetáčím spátky na zadíčka a možná i tím na to jaksi nedojde…znam ty slova dát mu nejakou hračku atd..,jenže on ji pochvilce pusti a zas ty ruce do té pusy pořad
při přebalovaní, když ho chovám když si spolu hrajem pořad je tam strká
už sm skoušela mu dát i ty rukavičky ale zdá semi že to ani nejak nepomáhá a strká je tam vsele dál a mozn aeste vic protože jeto na tech rukách něco neco noveho. A právě proto že když se to nezačina řešit v te dobe když stim to dítě začína tak si myslim že pak to tak pravě dopáda no že to děti děla hroně dlouho a maj pak ty problémy se zuby a prsty. Jenže jak stim utnout to ta záhada ![]()
Já se to dceru snažila odnaučit po 15.měsíci a bohužel jsem to spíš zintenzivnila.za blbost se platí v tomto případě mou. A malá to dělá taky venku pokud má z něčeho obavy.je to její uklidňovák. Dospělí mají cígo, děti palec. Určitě je to stejná závislost i když já jsem teda nekuřák. Takže odnaučení je stejně těžké.
@Weru přesně-jak mi to v lékarně řekla, tak jsem věděla, že holt budu odnaučovat jinak…a hle-zabral skřítek…
A taky „čertíci bertíci“-teď jsme byli o víkendu na Starých Hradech, kde mají prohlídky zámku pro děti a ve sklepení mají krom jiného v jedné velké místnosti „Peklo“ i s čertíkama…tak to nám zase nahrálo…Takhle to vypadá, že ji doma chuděrku děsíme, ale vůbec ne…když si strčí přes den palec do pusy, tak jen nahlas vzdychnu a je venku, a když náhodou ne, tak řeknu „tedy…tak já nevím co zase budu vysvětlovat těm čertíkům bertíkům až příletí…“ a to úplně stačí…
![]()
@kristýna22 to je právě to…jak jsem psala, malá si ho cucala taky pořád…nepomohlo nic…zbytečně se nervuješ…spíš se budeš muset smířit s tím, že si teď ten palec bude cucat ač se třeba postavíš na hlavu, no a až přijde ten věk, kdy začne víc vnímat, tak budeš muset svědomitě, důmyslně a hlavně důkladně odnaučovat…na každého platí něco jiného, ale na takhle mále mimi? Jo, holka, to asi nic moc…
Hele, fakt to nech plavat, budeš zbytečně vystreslá, mimčo taky, jak ho pořád budeš sledovat a snažit se mu palec rvát z pusy a špatně na tom budete psychicky oba…A co dudlík-vidím tříletý děti, jak jdou po ulici a cucaj…tak to mi přílet jako úlet-a Ty se tady zaobíráš tím, že takhle malinké mimi si cucá palec (a nenucá dudlík-tak něco cucat musí…) Uvidíš, že ho to do dvou let min. přes den odnaučíš…KLIIIIIIID-) ![]()
@TýnkaK Přesně! Moje malá taky cucá, když je nějak „vykolejenáů nebo před spaním. A má to své výhody, nikdy jsem ji v noci nemusela podávat dudlík apod. Tchýně mi "radí“, abych ji ty ručičky svázala a podobné šílenosti…ale nemyslím si, že to bude cucat do puberty ![]()
@xxLeninka nj to máš pravdu že se tim asi trochu víc nervuju
ale ja bych byla rači kdyby chtěl ten dudel je to hrozny sice když vidiš velký dítě a to ma dudel v puse taky to moc nechapu
ale dudel dítě zahodiš a prsti asi ne
takže jeto celkem prace no a eště bude…