Cucání prstů, palečku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
24.8.12 17:14
@29 píše:
@Weru Jéé to vypadá dobře, ale to zas u nás nebudou určitě znát :lol:

mozna jo, kdyby neco dovezu :lol:, nebo poslu jako Vanocni darek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
24.8.12 17:16
@Weru píše:
Ted to taky ctu ethanol, acethon :roll:, tak to nechapu :roll:

no práááávěěěě… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.8.12 20:22

@kristýna22 Naše 3letá princezna to dělá už někde os třech měsíců-dudlík odmítala. Zubař mi řekl, že už začíná mít právě vyklenutý ty horní zuby a palec už začíná být placatej, ale ona ne a ne toho přestat. Uplně mě tim vytáčí. Začíná mít díky tomu špatnou výslovnost některých písmenek. Zkoušela jsem na doporučení doktorky koupit takovou hořkou vodičku a potřít jí tím ten palec, ale ono jí to vůbec nevadí a stejně ho furt cucá, tak jsem koupila lak na nehty co je proti okusování nehtů a ten už nemá tolik ráda, ale zase jí ho nedávám tak často, přece jen je to lak na nehty.

• Citovat
  • Upravit
12505
24.8.12 20:46

Pokud je takto malej tak to neřeš, to je normální..Malej je stejně starej a dělá to taky..Dělají to všechny miminka, a jsou zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.8.12 22:40

Syn (viz metr) cucá palec dodneška. Křivé zuby nemá, ale malý mozol na palci jo. Cucá když je hodně unavený, před spaním nebo když je nějak v nepohodě. Po druhém roce jsem se začala opatrně pokoušet to řešit, jen z toho byl úplně rozhozenej (nemyslím tím obyčejnou nespokojenost). Pořád na to není zralej, je to jeho vyrovnávací mechanismus a náhradu nemá. Neřeším to a kecy lidí, co to komentujou jsou mi fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.8.12 22:47

Jo a tím „řešit“ myslím jemné upozornění a i to ho totálně vykolejovalo. Ve chvíli, kdy cucá, je prostě nějakým způsobem mimo kondici a to opravdu není situace pro vopruzování. Nic mu na palec nesypu, napatlám a neleju a ani se nechystám. O tajemných bytostech nemluvě, dětem (těm především)se nelže. A navíc nevím, jak bych pak vysvětlila, že hrozba se i přes porušení zákazu nevyplnila… Jo a my máme s manželem zuby křivý jak prase a necucali jsme ani jeden. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
24.8.12 23:30
@xxLeninka píše:
no práááávěěěě… :zed:

Tak proc je to pro maly deti. I ve 3 letech bych to nedala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.12 06:43

Nj ale vám všem to dělaji děti hlavně na večer, malej neee, protože každej večer ho dávam usinat na břiško a až usne tak ho přetáčím spátky na zadíčka a možná i tím na to jaksi nedojde…znam ty slova dát mu nejakou hračku atd..,jenže on ji pochvilce pusti a zas ty ruce do té pusy pořad :zed: při přebalovaní, když ho chovám když si spolu hrajem pořad je tam strká :nevim: už sm skoušela mu dát i ty rukavičky ale zdá semi že to ani nejak nepomáhá a strká je tam vsele dál a mozn aeste vic protože jeto na tech rukách něco neco noveho. A právě proto že když se to nezačina řešit v te dobe když stim to dítě začína tak si myslim že pak to tak pravě dopáda no že to děti děla hroně dlouho a maj pak ty problémy se zuby a prsty. Jenže jak stim utnout to ta záhada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
25.8.12 09:01

Já se to dceru snažila odnaučit po 15.měsíci a bohužel jsem to spíš zintenzivnila.za blbost se platí v tomto případě mou. A malá to dělá taky venku pokud má z něčeho obavy.je to její uklidňovák. Dospělí mají cígo, děti palec. Určitě je to stejná závislost i když já jsem teda nekuřák. Takže odnaučení je stejně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
25.8.12 22:13

@Weru přesně-jak mi to v lékarně řekla, tak jsem věděla, že holt budu odnaučovat jinak…a hle-zabral skřítek… :oops: A taky „čertíci bertíci“-teď jsme byli o víkendu na Starých Hradech, kde mají prohlídky zámku pro děti a ve sklepení mají krom jiného v jedné velké místnosti „Peklo“ i s čertíkama…tak to nám zase nahrálo…Takhle to vypadá, že ji doma chuděrku děsíme, ale vůbec ne…když si strčí přes den palec do pusy, tak jen nahlas vzdychnu a je venku, a když náhodou ne, tak řeknu „tedy…tak já nevím co zase budu vysvětlovat těm čertíkům bertíkům až příletí…“ a to úplně stačí… :oops: ;)

@kristýna22 to je právě to…jak jsem psala, malá si ho cucala taky pořád…nepomohlo nic…zbytečně se nervuješ…spíš se budeš muset smířit s tím, že si teď ten palec bude cucat ač se třeba postavíš na hlavu, no a až přijde ten věk, kdy začne víc vnímat, tak budeš muset svědomitě, důmyslně a hlavně důkladně odnaučovat…na každého platí něco jiného, ale na takhle mále mimi? Jo, holka, to asi nic moc… :nevim: Hele, fakt to nech plavat, budeš zbytečně vystreslá, mimčo taky, jak ho pořád budeš sledovat a snažit se mu palec rvát z pusy a špatně na tom budete psychicky oba…A co dudlík-vidím tříletý děti, jak jdou po ulici a cucaj…tak to mi přílet jako úlet-a Ty se tady zaobíráš tím, že takhle malinké mimi si cucá palec (a nenucá dudlík-tak něco cucat musí…) Uvidíš, že ho to do dvou let min. přes den odnaučíš…KLIIIIIIID-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
25.8.12 22:21

@TýnkaK Přesně! Moje malá taky cucá, když je nějak „vykolejenáů nebo před spaním. A má to své výhody, nikdy jsem ji v noci nemusela podávat dudlík apod. Tchýně mi "radí“, abych ji ty ručičky svázala a podobné šílenosti…ale nemyslím si, že to bude cucat do puberty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 21:18

@xxLeninka nj to máš pravdu že se tim asi trochu víc nervuju :zed: ale ja bych byla rači kdyby chtěl ten dudel je to hrozny sice když vidiš velký dítě a to ma dudel v puse taky to moc nechapu :roll: ale dudel dítě zahodiš a prsti asi ne :lol: takže jeto celkem prace no a eště bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí