Cukety, všude cukety

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
13.6.18 19:16

Tenké plátky na plech s plátkem sýra a zapéct, mňam :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
13.6.18 19:18

Pro me je cuketa docela zasadni, ma vyhodu skoro zadne chuti :mrgreen:…nekomu zni tohle spis jako nevyhoda, ale ona „natahne chut“ tech dalsich ingredienci a je…proto se muze dat i do brownies, dortovych korpusu, kolacu…ktera zelenina tohle dokaze? :lol: jinak me nedavno pobavil prostredni…prej ja cuketu nejim…rikam, ale jis, mas ji nekolikrat tydne, jen o tom nevis…samozrejme mel hned odpoved… nejim, kdyz vim, ze tam je. Od te doby, kdyz se zepta, rikam ne, neni tam cuketa, je tam „summer squash“, tak rekne aha a pusti se do jidla…ach jo, deti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
13.6.18 19:20
@verusak.berusak píše:
Jo, cuketa je u nas doma top zelenina. Delam italskou cuketovou polevku s parmazanem, cuketovou pomazanku s chilli papricksma a cesnekem (oboje recept Apetit), davam na pizzu a zavaruju takovou omacku rajcata + cuketa + papriky, co pak v zime davame k testovinam/ryzi/bulguru. Vloni jsem dokonce nadurodu zavarila jako okurky nakladacky a nam i vsem navstevam chutnaly vic, nez ty nakladacky (to je taky recept z Apetitu). Jeste zapecena plnena cuketa mletym masem s cesnekem, rajcatovym sugem a parmazanem. Jo a deti mlade cukety ji i syrove, jako okurku, ale to uplne doporucit nemuzu, mne to nechutna. :lol:

Taky to tak jim, ale musi byt uplne male…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.6.18 19:21

U nás nejvíce z cukety vede cukeťák na plechu, smažená cuketa, plněná mletým masem a gratinovaná cuketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.6.18 19:21

I do leča dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
13.6.18 19:25

@podaji děkuji, zítra vyzkouším vše na to mám ve spíži :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
13.6.18 19:25

Me taky chutna, aspon se inspiruju, ale chlap ji moc nemusi :?
Co je to hraska? :think:

Mamka dela vybornej gulas z cukety, mnam :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.6.18 19:32
@potvurka89 píše:
Máme cuketu rádi jak grilovanou zeleninu nebo z ní dělám cuketové bramboráky. Jen mi přijde že se začala prodávat v marketech ale sezona bude až tak červenec - srpen, zatím na zahrádce cuketám rosou listy :)

Jste možná v nějakém chladnějším pásu my už snědli dvě a tři už jsem rozdala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
13.6.18 19:36

Holky a muzu se jeste zeptat-co lilek, co z nej dekuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.6.18 19:39

Nejlepší je grilovaná :pankac: pak ji hodně dávám do masových směsí typu čína, zapékám v troubě, cuketáky na plechu a dělala jsem i bábovku - výhoda je, že tam není poznat a udržuje ji vlhkou…

chtěla bych zkusit vydlabanou cuketu plněnou mletým masem a cuketové špagety - na tyto dvě jídla se letos chystám, ale jak jsme měli jahody mezi prvníma, tak zbytek zahrady nejak stagnuje… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
13.6.18 19:43

@zaharra nebo jsem sázela pozdě :D hlavně že už rostou a pak budu vařit ve velkém :D teď mám v lednici kupovanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
13.6.18 19:45

Cuketa je skvělá, taková všestranná :-) Já ji mám ráda jen podušenou s bylinkama nebo na grilu… A i na sladko, často dělávám cuketovou bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
13.6.18 19:46

@Hromnice U nas projde jedine bud na kosticky a se slaninou osmahnout anebo kolecka a ty obalit ve vajicku a smesi mandlove mouky a parmezanu. Cokoliv jine jim jen ja :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
13.6.18 19:47
@debra.morgan píše:
Nejlepší je grilovaná :pankac: pak ji hodně dávám do masových směsí typu čína, zapékám v troubě, cuketáky na plechu a dělala jsem i bábovku - výhoda je, že tam není poznat a udržuje ji vlhkou…chtěla bych zkusit vydlabanou cuketu plněnou mletým masem a cuketové špagety - na tyto dvě jídla se letos chystám, ale jak jsme měli jahody mezi prvníma, tak zbytek zahrady nejak stagnuje… :roll:

To dělám často, u nás dost oblíbené jídlo, byla bych na něj zapomněla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
13.6.18 19:47

Cuketu miluj a je to zelenina kterou konzumuji prese cely rok a je pravda ze ta cena v zime je docela masakr.
Z cekety nejradeji delam placky nebo cuketove spagety jako nahrada priloh které se snazim eliminovat (brambory, testoviny, ryze atd), dale pak grilovana cuketa s ostatní zeleninou taktéž jako příloha nebo jako hlavni jidlo po pridani syru.
Plnena cuketa mletym masem.
V sezone si s ni delam tzv. topinkovou smes, kterou pak davam do sklenic na zimu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí