Cukrářské nářadí - kde objednat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1605
29.3.12 11:18

já tu varnu taky dělám,ale na třetím dortě mi prostě začla praskat a když jsem dělala postavičku tak byla celá taková suchá a popraskaná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
29.3.12 11:29

holky ta paní na MMB je kouzelnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.3.12 12:06
@tikule píše:
já tu varnu taky dělám,ale na třetím dortě mi prostě začla praskat a když jsem dělala postavičku tak byla celá taková suchá a popraskaná :(

Někdy se mi taky nedaří, protože ji mám příliš měkkou, tak podsypu solamylem, ale suchou ji tedy nemívám, dost dobře chytne barvu i tmavý odstín a na potahování jsem si vypracovala jakýsi svůj styl, kdy rozválím na podložce, podložku obrátím nad dort a odlepím z podložky, tím mi dort pěkně zakryje a pak už jen uhlazuji, na váleček netočím, párkrát se mi na něm trhla a musela jseme válet znovu.
Tady přikládám dorty potažené varnou a ovečky jsou modelované taky z varny, jen bílá vlna je white icing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
29.3.12 12:54
dasavr ty jsi ale šikulka :potlesk: :potlesk: :potlesk: máš to moc krásné fakt boží :kytka: ten oheň je dokonalý :palec:
@dasavr píše:
Někdy se mi taky nedaří, protože ji mám příliš měkkou, tak podsypu solamylem, ale suchou ji tedy nemívám, dost dobře chytne barvu i tmavý odstín a na potahování jsem si vypracovala jakýsi svůj styl, kdy rozválím na podložce, podložku obrátím nad dort a odlepím z podložky, tím mi dort pěkně zakryje a pak už jen uhlazuji, na váleček netočím, párkrát se mi na něm trhla a musela jseme válet znovu.
Tady přikládám dorty potažené varnou a ovečky jsou modelované taky z varny, jen bílá vlna je white icing.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.3.12 13:07
@ivulik123 píše:
dasavr ty jsi ale šikulka :potlesk: :potlesk: :potlesk: máš to moc krásné fakt boží :kytka: ten oheň je dokonalý :palec:

Díky za pochvalu, no já nejsem moc výtvarně zdatná, takže mnohdy asistuje manžel nějakou radou, případně pomůže, na ten oheň mi dělal šablonu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
29.3.12 13:30
jj,ono he to někdy lepší víc hlav víc ví :think: ,já když si taky kolikrát nevím z něčím rady tak volám manžu na poradu :palec:
@dasavr píše:
Díky za pochvalu, no já nejsem moc výtvarně zdatná, takže mnohdy asistuje manžel nějakou radou, případně pomůže, na ten oheň mi dělal šablonu. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.3.12 15:05

Dasavr, já mléčnou hmotu bělím ;) stačí pár kapek bílý tekutý barvy a trochu bílý prachový. Mě ty kupvaný teda nechutnají, měla jsem teda fondán, K2, smartflex a ještě jsem dělala z marsmallow, ale ta je na mě až moc sladká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.3.12 15:07

@dasavr máš krásný růžičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
29.3.12 17:52
Pettulle,ty jo tak to jsi mě s tím marcipánem dostala :think: já zrovna začala uvažovat že byc si koupila na modelování ten fondánový nebo ten smartflex,no tak z toho asi nic nebude
@Pettulle píše:
Dasavr, já mléčnou hmotu bělím ;) stačí pár kapek bílý tekutý barvy a trochu bílý prachový. Mě ty kupvaný teda nechutnají, měla jsem teda fondán, K2, smartflex a ještě jsem dělala z marsmallow, ale ta je na mě až moc sladká.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.3.12 18:24

ivuli, ten fondán, to je snad nejhnusnější hmota kterou jsem kdy ochutnala, chutnalo to tak uměle až se mi z toho dělalo zle, K2 je tak přeslazená až to neni hezký, takže to jsem taky už zamítla, ten Smartflex tu ještě trošku mám a pak mam WI a ten jakž takž ujde, ale taky teda 2× nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.3.12 18:32

Pettulle, taky jsem ji dřív bělila tekutou bělobou, ale není to ono, sněhově bílou jsem z toho nikdy neměla. to už je lepší udělat si domácí fondant, ale taky není sněhově bílý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.3.12 19:36

Kniha běleným marcipánem, zlatý okraje jsou prachovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
30.3.12 06:08

Pettulle, pěkná kniha, to mě se podařilo vybělit maximálně takhle a to už se s mléčnou hmotou i dost blbě pracovalo, protože rychle tvrdla a dost se lámala.
Viz. foto botičky, stuha, kousek dudlíku a růžičky, vršek je poleva, není potahovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
30.3.12 06:15

A tady je nebělená mléčná modelovací hmota s použitím kukuřičného sirupu. Jen růže je poprášená zlatou prachovkou, jinak jsem barvy nepoužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.3.12 10:14

Mě se s tím běleným pracuje krásně a přijde mi ještě vláčnější než nebarvený a netvrdne mi :think: já používám pšeničný sirup. Dřív jsem dělala s medem, ale s tím se mi blbě pracovalo. Ale máš moc hezký dortíky, až jsi mi udělala chutě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí