Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
já tu varnu taky dělám,ale na třetím dortě mi prostě začla praskat a když jsem dělala postavičku tak byla celá taková suchá a popraskaná ![]()
@tikule píše:
já tu varnu taky dělám,ale na třetím dortě mi prostě začla praskat a když jsem dělala postavičku tak byla celá taková suchá a popraskaná
Někdy se mi taky nedaří, protože ji mám příliš měkkou, tak podsypu solamylem, ale suchou ji tedy nemívám, dost dobře chytne barvu i tmavý odstín a na potahování jsem si vypracovala jakýsi svůj styl, kdy rozválím na podložce, podložku obrátím nad dort a odlepím z podložky, tím mi dort pěkně zakryje a pak už jen uhlazuji, na váleček netočím, párkrát se mi na něm trhla a musela jseme válet znovu.
Tady přikládám dorty potažené varnou a ovečky jsou modelované taky z varny, jen bílá vlna je white icing.
@dasavr píše:
Někdy se mi taky nedaří, protože ji mám příliš měkkou, tak podsypu solamylem, ale suchou ji tedy nemívám, dost dobře chytne barvu i tmavý odstín a na potahování jsem si vypracovala jakýsi svůj styl, kdy rozválím na podložce, podložku obrátím nad dort a odlepím z podložky, tím mi dort pěkně zakryje a pak už jen uhlazuji, na váleček netočím, párkrát se mi na něm trhla a musela jseme válet znovu.
Tady přikládám dorty potažené varnou a ovečky jsou modelované taky z varny, jen bílá vlna je white icing.
@ivulik123 píše:
dasavr ty jsi ale šikulka![]()
![]()
máš to moc krásné fakt boží
ten oheň je dokonalý
Díky za pochvalu, no já nejsem moc výtvarně zdatná, takže mnohdy asistuje manžel nějakou radou, případně pomůže, na ten oheň mi dělal šablonu. ![]()
@dasavr píše:
Díky za pochvalu, no já nejsem moc výtvarně zdatná, takže mnohdy asistuje manžel nějakou radou, případně pomůže, na ten oheň mi dělal šablonu.
Dasavr, já mléčnou hmotu bělím
stačí pár kapek bílý tekutý barvy a trochu bílý prachový. Mě ty kupvaný teda nechutnají, měla jsem teda fondán, K2, smartflex a ještě jsem dělala z marsmallow, ale ta je na mě až moc sladká.
@Pettulle píše:
Dasavr, já mléčnou hmotu bělímstačí pár kapek bílý tekutý barvy a trochu bílý prachový. Mě ty kupvaný teda nechutnají, měla jsem teda fondán, K2, smartflex a ještě jsem dělala z marsmallow, ale ta je na mě až moc sladká.
ivuli, ten fondán, to je snad nejhnusnější hmota kterou jsem kdy ochutnala, chutnalo to tak uměle až se mi z toho dělalo zle, K2 je tak přeslazená až to neni hezký, takže to jsem taky už zamítla, ten Smartflex tu ještě trošku mám a pak mam WI a ten jakž takž ujde, ale taky teda 2× nic moc.
Pettulle, taky jsem ji dřív bělila tekutou bělobou, ale není to ono, sněhově bílou jsem z toho nikdy neměla. to už je lepší udělat si domácí fondant, ale taky není sněhově bílý.
Pettulle, pěkná kniha, to mě se podařilo vybělit maximálně takhle a to už se s mléčnou hmotou i dost blbě pracovalo, protože rychle tvrdla a dost se lámala.
Viz. foto botičky, stuha, kousek dudlíku a růžičky, vršek je poleva, není potahovaný.
A tady je nebělená mléčná modelovací hmota s použitím kukuřičného sirupu. Jen růže je poprášená zlatou prachovkou, jinak jsem barvy nepoužila.
Mě se s tím běleným pracuje krásně a přijde mi ještě vláčnější než nebarvený a netvrdne mi
já používám pšeničný sirup. Dřív jsem dělala s medem, ale s tím se mi blbě pracovalo. Ale máš moc hezký dortíky, až jsi mi udělala chutě ![]()