Cukr? Čím sladíte, co jí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14983
2.2.15 14:51

Jeste doporucuji precist si o glukozo-fruktozovem sirupu, to je uplne nejvetsi zlo, zlaty repny cukr ;)

jinak na to nahlizim jako @kokomo

Bily cukr doma pouzivam minimalne. Manzel mi odmita alternativy, takze do kafe ma trtinovy, kupuju surovy nebo jak se mu rik. Je lepsi od bileho v tom, ze obsahuje i ziviny.

Jinak pri peceni a slazeni napoju, jidel pouzivam med a melasu. Stevii obcas taky, ale ma divnou pachut, jednou jsem ji dala do babovky, nic dalsiho a nedalo se to jist, babovka byla jako by plana a az po spolknuti se v puse udelala hnusne sladka chut, brr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
2.2.15 14:56

@toooja Nezlob se na mě, ale polovina toho příspěvku, který jsi sem dala, jsou zavádějící informace až úplné nesmysly. Ze strašení bílým cukrem se stala móda a obchod se strachem, jako ze spousty jiných věcí. Na sacharózu se fakt neumírá a jako o všem platí „všeho s mírou“. Pro mě za mě ať si každý kupuje, co chce, ale tyhle snůšky nesmyslů vydávané za spasitelskou osvětu mě vždycky zvednou ze židle.

• Citovat
  • Upravit
5436
2.2.15 14:58

Máme kluky 4 a 2 roky a před pár měsíci jsme v rámci GAPS diety (z důvodu zdravotních potíží staršího syna) vypustili mj. úplně i cukr. Sladkosti doma nemáme. Dětem dávám sušené ovoce, případně peču různé sušenky nebo muffiny slazené medem. Chci si pořídit sušičku na ovoce a dělat ovocné placky. Děti rozhodně nijak nestrádají, přijaly to úplně v pohodě. Dokonce třeba sušeným meruňkám říkáme „meruňkové kokino“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
2.2.15 15:11

Já bych řekla, všeho s mírou.
Když budeš hledat, tak najdeš, že cukr je jed, obilí je jed, mléko je jed - a samozřejmě i výrobky z toho všeho je jed.
Takže bysme najeli na paleo stravu?? Maso a zeleninu a ovoce? S masem je to také „všelijaké“…
Připomíná mi to rady, co smí a nesmí těhotné ženy-ty, kdyby to braly do důsledků, tak za týden padnou hlady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
2.2.15 15:12

Fanatismus jakýmkoliv směrem je špatný.

pár faktů: bílý cukr, cukr s cukrové třtiny je pořád sacharóza a z hlediska jejich fyziologického vlivu v nich není rozdíl.

Sladidlo ze stévie je přinejmenším podezřelé, samotná stévie je asi ok.

Cukr jako jed je především proto, že historicky jsme nikdy nepřijímali takové množství sacharidů ve stravě (naši předci prakticky nesladili (cukr neznali, a medu tolik nebylo).

Takže tvrzení jak slazení medem je OK, ale cukr je jedovatý - lze zhodnotit jako jen sladit medem je lepší protože tam člověk dostane i spoustu zdravý prospěšných látek, ale z hlediska komplexu sacharidů je to úplně stejné.

Používání fruktozy jako naprosto přírodního cukru z ovoce je zatížení stejným problémem, jen nárok na štěpení je menší (jedná se o monosacharid a nikoliv disacharid).

Závěrem, prostě jde o příjem čistých sacharidů za den, než o formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
2.2.15 15:21

@toooja Jak už tu někdo zmínil, je důležité mít všeho s mírou. Já si třeba neumím představit, že bych si jednou za čas nedala kousek čokolády - někdy každý den, někdy třeba jen jednou týdně. Někdy je to kostička, někdy třeba půlka čokolády, někdy mléčná, někdy 70% čokoláda. A ještě pořád žiji, moje děti též. Kromě „zabijáků“ kupuji zdravou výživu v obdchodu, který je na ni zaměřený.

Kupuji BIO bonbony, gumové medvídky a lízátka, rýžové a mandlové dezerty, karobelu místo nutely, medové vafle, sušené (nesířené) ovoce, oříšky, různé sušenky a spoustu dalších věcí. Dávám méně cukru do všeho, kde je psaný. Do jablečného pyré nedávám třeba žádné a všichni si zvykli :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.2.15 15:22

Tak ona i stevie-ty různé výtažky v prášku-je prohnaná chemií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.2.15 15:23

Zajímavé čtení o cukru.. http://www.bux.cz/…m-cukru.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.2.15 15:24

@Patejl1 :palec: souhlasím a nepobírám tyhle moderní psychózy :roll: Já tedy nevím, ale sladím si tam maximálně kávu jednou denně. Pokud mi chce někdo říct, jak vážně to poškodí mé zdraví, tak si to opravdu ráda vyslechnu ;) Dětem nesladím skoro nic a když jednou týdně upeču buchtu, klidně do ní ten cukr usypu, protože jejich strava je natolik pestrá a vyvážená, abych nemusela takové blbosti řešit :zed: Co se týče sladkostí, tak dávám maximálně lízátka z hroznového cukru z lékárny, rozinky, nebo sezamové tyčinky, ty teď u nás jedou :mrgreen: Jinak děti radši ovoce, ve velkém množství a všeho druhu :nevim:

Btw: Jak tohle řešíte ve školce? Nosíte si vlastní cukr? Med? Jiná sladidla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
2.2.15 15:40
  • Citovat
  • Upravit
6100
2.2.15 15:43
@Elenloth píše:
@toooja Nezlob se na mě, ale polovina toho příspěvku, který jsi sem dala, jsou zavádějící informace až úplné nesmysly. Ze strašení bílým cukrem se stala móda a obchod se strachem, jako ze spousty jiných věcí. Na sacharózu se fakt neumírá a jako o všem platí „všeho s mírou“. Pro mě za mě ať si každý kupuje, co chce, ale tyhle snůšky nesmyslů vydávané za spasitelskou osvětu mě vždycky zvednou ze židle.

Vidím to podobně. Já teda normálně budu péct z cukru. Čaj sladím medem atd.. Až budu mít díte, tak mu to čokoládu a ňamky klidně dám. Když se nebude od rána do večera nalejvat sladkýma limonádama atd… Nevidím v tom problém. :roll: Znám lidi, kteří sprominutím nežerou skoro nic, protože je to nezdravé. A vypadají jako chcípačci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
2.2.15 15:44

Jsem ba primo zdesena. Jak jen mohlo lidstvo az doted vubec prezit? Nyni vazne - vseho s mirou. Nyni je hitem bily cukr, pred deseti lety byly fuj vajicka, pred dvaceti lety pro zmenu maslo. Co bude pro zmenu za deset let?

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
2.2.15 15:50

@Poison Eve Podle současného trendu to vidím na tuky a složení mastných kyselin. Co nebude mít laboratorní analýzu, to se neprodá :lol:
Na druhou stranu je pravda, že vyloučením bílého cukru se člověk o nic moc neochudí, takže to není zas tak škodlivá mánie.

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
2.2.15 15:55

@Elenloth Souhlasim, doma ho vlastne ani nemam, protoze nepecu, nesladim a pro dite mam agavovy sirup nebo med. Pro navstevu trtinovy nebo stevii (fuj fuj fuj), protoze zo vyzaduji:-).

• Citovat
  • Upravit
7974
2.2.15 15:58

Cukr je i vtom sušenym ovoci, sirupy jsou taky pořád cukr. Navíc některé sirupy jsou z větší části fruktóza a ta je ve větší míře horší než sacharóza. Pokud se chcete vyhnout cukru, tak je fůra snesitelnách diet k inspiraci pro cukrovkáře a odměňovat děti lze i nejedlými věcmi. Ale pokud dítě není jak koule, nevybudovalo si na sladkém psychickou závislost nebo není nemocné, není důvod mu ho odepírat nebo nahrazovat jinými sladidly. Cukr se občas tělu hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí