Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
za měsíc a kousek nás čeká narozeninová oslava a já bych se ráda blýskla. Hrozně se mně líbí cupcakes, ale potřebuji nějaké osvědčené recepty k ozkoušení.
Pečete je? Máte nějaké vyzkoušené recepty?
Chtěla bych opravdu cupcakes, ne muffiny.
Předem děkuji za recepty a tipy.
Cupcakes jsou moje tajná vášeň:-) Obecně se pečou z jakéhokoliv těsta, které lze použít na velký dort, takže záleží na tom, jestli chceš raději jednoduché žluté, klasické čokoládové a nebo něco rafinovanějšího (třeba takový red velvet s krémem z mascarpone a šlehačky je nepřekonatelná záležitost
)
Osobně používám obvykle recepty od Wiltonu, Basic Yellow (http://www. wilton. com/recipe/Basic-Yellow-Cupcakes) jsou takové základní, moc dobré jsou i z těsta na Chocolate Chocolate Cake (http://www. wilton. com/recipe/Chocolate-Chocolate-Cake-1), přelité čokoládovou polevou s nějakou pěknou ozdobou navrch(třeba čokoládovým bombónem rum-kokos) vypadají i velice elegantně
@Elke tedy, ty jsi pečící bohyně! Musím nastudovat… hlavně jestli já z toho zvládnu upatlat něco elegantního, esteticky moje výtvory zrovna lahodné nejsou
. Ale moc děkuji za tipy, nenapadlo by mě se dívat k Wiltonovi!
Wilton má skvělé recepty i nápady na zdobení. Jinak musím říct, že poměrně efektně vypadají jednoduše ozdobené cupcaky - třeba přelité jemně obarvenou bílkovou polevou a navrch dozdobit kytičkou nebo jiným cukrářským zdobením
@Elke - mám otázku - teď jsem prohlížela ty recepty - používáš místo prášku do pečiva jedlou sodu, jak tam píší? To jsem nikdy nezkoušela, tak se toho trošku bojím. Ono to nejspíš bude hodně podobné, ale pro jistotu se ptám, aby se mně to pak nezdrclo.
Jj, používám. Naběhnou s ní moc pěkně. Obecně se dá jedlá soda za prášek do pečiva zaměnit, ale bohužel už si nepamatuju poměr - a určitě to není 1:1…
@lyrica Mám před sebou nový Apetit s nějakými recepty na ně a chci je zkusit. Zatím jsem vždy pekla jen muffiny.
@lyrica
Zatím ne, ale láká mě to! Tak šup šup osvědčené recepty a nějaké ukázky vlastní tvorby. ![]()
@Ukulina díky novému apetitu jsem se do nich zamilovala právě. Kamarádi se začali ptát..a tak za pár dní mám pár objednávek, co kdo chce ![]()
Nakoupila jsem si už tunu barviček, vykrajovátek, pomůcek a peču denně
![]()
@lyrica
Ahoj jaaaa se hlásim
zatím jsem pekla jen párkrát ale totalne mne to pohltilo
toto byl Můj první výtvor
Příspěvek upraven 06.02.14 v 15:41
Holky a je to v lednovem nebo unorovem čísle? Že bych to jeste zkusila koupit. ![]()
@lyrica Teda! Trochu závidím. Já osobně moc nemusím moc sladké - tím myslím fondán a marcipán, takže já bych to ráda vyráběla, ale musel by to někdo konzumovat. V pondělí jsem pekla muffiny ala strašáky podle Médi Pusíka a z dvanácti tu jetšě jeden osychá a to jsme měli návštěvu. ![]()
Já jsem taková hračička, dokážu být trpělivá, ráda peču, ale nemám odbyt. Chlap si dá, ale za chvilku by brblal, že budem tlustí. ![]()