Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@CokeLady ja delam do rolady domaciho lipanka, vysleham slehacku do tuha a zamicham tvaroh a osladim:-) mozna by to slo i na ty muffinky:-)
@CokeLady vím, že se dělá i třeba z lučiny a másla, lučina je tuhá dost, tak jí nakombinovat třeba s tou zakysanou smetanou na akorát konzistenci ![]()
@CokeLady me prijde ze mi to drzi ta slehacka, ale fakt nevim, vyzkouseny to nemam:-) mozna kdyz se do ty slehacky prida jeste ztuzovac.. ![]()
Ja bych asi skusila zamichat do tvarohu rozpustenou bilou cokoladu, ta ti na tom pekne ztuhne, ale diky tvarohu to nebude jak kamen a rovnou to ten tvaroh osladi
Ja davam bilou cokoladu rozpustit do vanilkoveho pudingu kdyz delam krem do dortu, netece to potom ![]()
Já bych zkusila umíchat šlehačku s tvarohem a cukrem, něco podobného se dává na Bavorské vdolečky a je to celkem tuhé.
@CokeLady
Mam ráda tady od slečny recepty.. Tvarohový je výborný… ![]()
http://www.zghettablog.cz/…upcakes.html?m=1
@CokeLady píše:
skvělemoc ti děkuji
to bude to pravé ořechovéjaké máte zkušenosti s nahrazováním/vynecháním vanil. extraktu?
minule, když mi došel nahradila jsem ho vanilkovým cukrem a krém byl i tak dobrý, jen ta chuť vanilky nebyla tak výrazná ![]()
@CokeLady
Dala bych vanilkový cukr..ale ten extrakt je super mám ho z Mark Spencer ![]()
Ten tvarohový je luxusní na brownies muffinkach ![]()
@CokeLady
Neměla jsem je nikdy tvrdý ![]()
Repcept tady
120 gramů kvalitní hořké čokolády113 g másla250 g cukru krupice/krystal1 lžička vanilkového extraktu3 velká vejce50 g hladké mouky50 g polohrubé moukyšpetka soli
Pak ještě jsou super ze zakysany smetany a kousky čokolády
Nejis to denne přece ![]()
Nejsem přes zdravou výživu..a dělám je takto jednou za měsíc ani ne..kdo si jake objedná.
Spaldovy a jiný zrnity se u nás neujaly… ![]()
@CokeLady
Tak dej méně to je jednoduchý přece
jde o tu chuť čokolády ve spojení s tvarohem.. Ale to asi batolata neocení.
Jde dát i klasika…babovkove těsto
perníkoce těsto to mají dětičky rady ![]()
Já dělala na muffiny takový krém z marshmellows a tvarohu a bylo to dobře sladké, narůžovělé a skvěle to drželo tvar
někde na netu jsem na to našla recept
@CokeLady píše:
a můžu i normální čokoládu?bílá čokoláda pro mě není čokoláda, ale hnus
Jiate, ze ano.Ja jen myslela, ze chces mit takovou tu bilou cepicku nahore ![]()
@CokeLady píše:
a nejsou btownie moc tvrdé? (některý ještě nemaj všechny mléčné zuby) máš recept prosím
Zrovna dnes jsem delala na baby oslavu brownies cupcakes a navrch jsem mela krem z mascarpone, slehacky (muze a nemusi byt ztuzovac, drzi to s tim i bez, vyzkouseno oboji) a trochy javoroveho sirupu, vsichni se olizovali az za usima, i nektere deticky ochutnaly. Tato kombinace se mi osvedcila a nema to chybu ![]()
@michee to zní zajímavě. Recept na ty muffiny je stejný, jako sem dávala @adelina3 výš?
Edit: tsk blbě čtu na mobilu, už jsem pochopila, že ano. Jen tedy ještě s tím cukrem - jde ubrat, nebo je to sladké tak přijatelně?