Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ja bych zaradila hlavne dlouhe prochazky. Pokud jsi ve cviceni uplny zacatecnik a jeste s nadvahou, tak bych s nicim nezacinala, maximalne nejakou tehotenskou jogu, ale i tam bys mela vedet, ze provadis cviky spravne. Takze za me chodit, chodit a chodit
S prvnim jsem denne dala 10-15 km, ted s druhym take, plus litani kolem batolete a parkrat v tydnu jeste pul hodinovy workout..udrzuje me to v kondici a tehotenstvi mam uplne bezbolestne a pohodove. Takze bych zacala na tom, co zvladnes a denne vyrazila ven ☺️
@Luminance maximálně tehotenskou jógu? Jakoze to je jednoduché cvičení? Haha
tu jsem zkousela já, a vůbec jsem to nedavala, i když slečna tvrdila, ze je to i pro začátečníky. Jo, úplným nemehlum jak já byla určena mantra “pokud to nezvladas, tak to nedělej, vůbec nic se nedeje”
a poslouchat tohle celou lekci přičemž víš, ze je to určeno tobe, fakt nechceš ![]()
Začínat cvičit v těhotenství není dobrý napad, zato se mi osvědčilo držet cukrovkovou dietu už od začátku plus minus. Člověk se tolik nevyzere a nevypadá jako prasnice na konci ![]()
@Semtex píše:
@Luminance maximálně tehotenskou jógu? Jakoze to je jednoduché cvičení? Hahatu jsem zkousela já, a vůbec jsem to nedavala, i když slečna tvrdila, ze je to i pro začátečníky. Jo, úplným nemehlum jak já byla určena mantra “pokud to nezvladas, tak to nedělej, vůbec nic se nedeje”
![]()
![]()
a poslouchat tohle celou lekci přičemž víš, ze je to určeno tobe, fakt nechceš
Začínat cvičit v těhotenství není dobrý napad, zato se mi osvědčilo držet cukrovkovou dietu už od začátku plus minus. Člověk se tolik nevyzere a nevypadá jako prasnice na konci
@Luminance píše:
Ja bych zaradila hlavne dlouhe prochazky. Pokud jsi ve cviceni uplny zacatecnik a jeste s nadvahou, tak bych s nicim nezacinala, maximalne nejakou tehotenskou jogu, ale i tam bys mela vedet, ze provadis cviky spravne. Takze za me chodit, chodit a choditS prvnim jsem denne dala 10-15 km, ted s druhym take, plus litani kolem batolete a parkrat v tydnu jeste pul hodinovy workout..udrzuje me to v kondici a tehotenstvi mam uplne bezbolestne a pohodove. Takze bych zacala na tom, co zvladnes a denne vyrazila ven ☺️
Ta chůze je geniální nápad, nahoď hudbu nebo podcast a vydej se na cestu.
Chůze se doporučuje i jako součást tréninku na maraton, je to reálný sport, ač se nezdá. Určitě si na to ale pořiď kvalitní boty, obzvlášť s nadváhou.
@Luminance @broskvová zmrzlina
Díky, ale moc dobře vím, že chůze venku není pro mě. S dcerou odpoledne ven jdeme, ale úplně nesnáším bezcílné chození sem a tam. Vím, že na cvičení doma jsem schopna si zvyknout a hecnout se denně. Na chůzi venku ne.
Proto jsem chtěla třeba i nějaká protahování apod., ale vhodné pro těhotné.
Ahoj,
nedávno jsem se zařekla, že nebudu pít nic jiného než vodu a začnu cvičit. Párkrát jsem denně cvičila, ale pak jsem onemocněla a z cvičení zase nic. Ale co čert nechtěl, zjistila jsem, že jsem těhotná. Takže jsem bohužel otěhotněla s nadváhou, téměř bohužel obezitou…
Tudíž chtěla bych ve cvičení určitě pokračovat, ale jelikož jsem ve cvičení naprostý začátečník, tak bych ráda začala cvičit cviky vhodné pro těhotné už od začátku. Abych to náhodou nepřehnala - špatná zkušenost a rizikové těhotenství s prvním dítětem.
Tak prosím nějaké tipy přímo na cvičení podle někoho pro těhotné, které nebude „vysilující a vyčerpávající“, ale bude možnost třeba i trochu hubnout, kdyby to šlo.
Předem moc díky.
Anonym - těhotenství