Cvičení podle Mojžíšové - pomůže od potratů?

Anonymní
19.12.12 16:01

Cvičení dle Mojžíšové -pomůže od potratů?

O cvičení dle paní Mojžíšové se toho všude píše spousta. Jak paní Mojžíšová, tak i její nástupkyně už mají nespočet narozených miminek u žen, které měly problémy s otěhotněním.
Ted jsem se však dočetla, že tato metoda může pomoci i při potratech v ranném stádiu, ale nikde jsem zatím nenašla žádné podrobnější informace.
Já už jich mám za sebou tolik, že by to bylo na napsání knížky. Všechny testy máme s manželem udělané snad dvakrát, ale nikdo nic nenašel.
Přemýšlím a hledám a tohle mě napadlo, zda by to nemohlo pomoct.

Budu vděčná za jakékoliv zkušenosti, rady a postřehy.
Děkuji zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
19.12.12 16:05

Ahoj, tak já jsem potratila 2× do 10 tt. Pak jsem začala cvičit mojžíšku, do tří měsíců jsem znovu otěhnotněla a výsledek vidíš v popisku. Takže za mě jo, pomůže. Ale musíš tedy cvičit opravdu poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 16:08

@mon11 děkuji za reakci. Ano, o poctivosti a nutnosti dodržení pravidelnosti cvičení jsem četla a jsem k tomu odhodlaná ikdyž mi nikdo nic sem nenapíše. Ale budu vděčná za jakékoliv povzbužení a naději ze strany těch, kterým toto cvičení pomohlo. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
99
19.12.12 16:08

A ještě dodám, že jsem cvičila a cvičím pod vedením rehabilitační sestry. Ta mi prováděla mobilizaci celého těla i kostrče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 16:10

@mon11 už jsem k rehabilitační objednaná. Před chvílí jsem tam volala. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
99
19.12.12 16:10

Jestli ti všechny testy vyšly dobře, tak do toho určitě jdi. Mě se navíc i líbilo, jak jsem měla krásně ploché břicho + pevnou prdel při cvičení. žádnýma sklapovačkama tohle neuděláš. Tak běž do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
19.12.12 16:16

Tak asi záleží, čím je potrat způsoben - je-li to vada genetická nebo imunologická, tak tam je to samozřejmě celkem na nic, ale obecně bývá potrácivost uváděna jako jedna z indikací, při které má cvičení pozitivní efekt. Takže za pokus to určitě stojí ;) Pomůže to tam „ty orgány správně uspořádat“, správně prokrvit apod. A s plochým břichem a pevným zadkem naprostý souhlas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
19.12.12 16:42

Já osobně mám špatnou zkušenost se cvičením právě cviků paní Mojžíšové, ale řekal bych, že ne díky cvikům, ale díky „odbornici“ fyzioterapeutce. Stručně řečeno, každé cvičení, které pomůže zpevnit tělo, v našem případě hlavně pánevní dno je dobré. Vše, co pomůže srovnat páteř, správný postoj, je správné, protože „neutlačuješ“ důležité orgány. Je důležité mít dobrou rehabilitační sestru či fyzioterapeutku. Jednak k vůli mobilizacím a jednak mít opravdu někoho, kdo své řemeslo umí a nebude tě nutít do cviků, které pro tebe konkrétně nejsou. mě se díky „kočkám“ zablokovala nejdříve krční a pak hrudní páteř. Podle mé současné fyzioterapeutce je to časté právě u těchto cviků. Takže je lepší najít někoho, kdo rozumí lidsému tělu a sepcializuje se na cvičení na neplodnost (tam spadá i tvoje problematika) než dělat zrovna Mojžíšku. Ona sama své cvičení dost progresivně upravovala a byla by určitě škoda jít striktně v tom, co před x desítkami let vymyslela bez uplatnění nových zkušeností a poznatků. Já cvičím, něco trochu jiného, ale cvičím - především to pánevní dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
19.12.12 17:16

Tak to určitě souhlas v tom, že je třeba najít zkušenou fyzioterapeutku a nechat se zkouknout a případně některé cviky přidat/ vynechat dle současného zdravotního stavu, ono plošně všecko pro všecky vhodné není. Mám za sebou zkušenost se dvěma fyzioterapeutkama (měnila jsem, protože pak se mi to konečně podařilo uhrát na pojišťovnu), první, mladá holka, moc šikovná, ale v podstatě dva cviky v mém případě shrnula jako celkem zbytečné (známé dokonce něco zatrhla jako kontraproduktivní) a naopak usoudila, že je vhodné posílit ještě něco a dva cviky navíc přidala. Mobilizaci v mém případě zavrhla. Druhá, postarší paní, sama žačka Mojžíšové, ač sama dle Mojžíšové opravdu jela celkem striktně, mě opět zkoukla a v podstatě té prvé dala za pravdu včetně toho, že je u mě mobilizace zbytečná.
Já teda necvičla kvůli potratům a nakonec můj problém ani po dvou letech cvičení nevyřešilo, přesto na něj nedám dopustit a ono když se nakonec zadaří, tak po porodu je většina těchhle cviků geniální, zvolna a s rozumem jsem začala tři týdny po porodu a do pár měsíců jsem měla zpět figuru a pánevní dno ve stavu, jako bych ani nerodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.12 17:50

A taky mám pocit, že díky díky tomu cvičení nemám ani po třech dětech problémy s inkontinencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.12 19:51

Samozřejmě chápu, že ani tohle není záruka úspěchu, ale musím to vyzkoušet. No v mém případě ještě asi přidám i sezení u psychologa, protože už jsem vážně uplně zoufalá. Já už snad ani neznám nikoho v mém okolí, kdo by neměl a nebo nečekal dítě… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty