Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Myslela jsem spíš něco doma. ![]()
ale díky za tip, na plavání jsem úplně zapomněla.
Tak doma neporadím, já jsem vrchní domácí lenoch a doma jsem ochotná vykonávat pouze nezbytné cviky typu odklidit sníh, naštípat dříví a tak ![]()
Plavání rotoped pozadí máš odlehčené na sedle. Noa primitivní cvičení doma na karimatce bez zátěže či se zátěží. Různé kolečka ležaté osmičky zvedání nohy jen trošku a podobně. je třeba posílit svyly co pracují na nohách. Neboj zlepší se to já to měla s kolenem a dělám vše krom toho, že si nekleknu na paty. a je to už více jak 12 let a lyžuji a dělám další sporty. jen prvně stoupnout na lyže byl spíše psychický problém, ale nyní v pohodě. Stalo se mi to na lyžích.
Já po poničeném kotníku nebyla schopná plavat několik měsíců (vadil mi jakoby tlak té vody při kopání, jedno, jestli to byl kraul nebo prsa).
Takže doma bych asi začala s nějakým protahováním, posilováním (sedy lehy a pod.), měsíc po potrhaných vazech bys podle mě neměla ještě nohu nijak zatěžovat. Pak, až se to dá trochu do kupy bych uvažovala nad rotopedem.
Já po tomto úraze dlouho nebyla schopna dělat nic. Žádné namáhavější cvičení, úplně ok to bylo snad až po půl roce. Doporučila bych také rotoped. Žádné hopsání a velké posilování.
O Vánocích jsem si hodně potrhala vazy v kotníku. Chci začít cvičit, ale nemůžu se moc hejbat, respektive chodit, běhat, dělat dřepy a všechny cviky, které zatěžují kotník. Jsem dost tlustá, držím dietu, ale nejde to tak jak potřebuju.
Nemáte někdo tip, co bych mohla dělat?