Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@PetraF84 píše: Více
Každej mladej by se teď chtěl živit točením videí nebo vývojem appek. Je mi 40 a jsem stále free, cool a in, díky za starost!
Necvicim i kdyz bych mela, programu a videi je miliarda a nic by to nevyresilo ![]()
No tyvl, už abych si objednala hrob ![]()
Já cvičím denně v práci, postavu mám stejnou jak na gymplu i po čtyřech dětech a žádnej plán nepotřebuju. Vlastně jo, na to, jak se naučit odpočívat.
Lidi po čtyřicítce fakt nejsou rozpadající se zombie, většina z nich je v lepší kondici, než mladí odkojení mobilem a noťasem. Vidím to v práci denně.
Kdo chce, hýbe se..kdo nechce, nedonutíš ho ![]()
Když mě něco bolí (koleno, zablokovaná záda, krk..) hledám na netu, rad a videí už je tu přehršel a zadarmo.
Zkus to nejdřív teda praktikovat na svých rodičích, dle popisu to vypadá, že jsou z těch co se moc nehýbou a problémy s občasnou bolestí mají. Uvidíš jak je to bude bavit a zda jim to prospěje.
To co je důležitý (s přibývajícím věkem hlavně střed těla, s různým zaměřením dle potíží), takhle univerzálně na koleně nesplácáš. I fyzioterapeuti často při problémy se zády spíš učí lidi protahovat než posilovat, a člověk musí hledat, než najde něco, co na konkrétní problém pomůže a nezhorší jiný.
Je mi 42, jsem v neustálém pohybu přirozeném i cíleně rekreačním sportu. Po třech dětech mám postavu stejnou jako ve 20, ale pevnější. Takže díky za nabídku ![]()
Ano cvičím, plavu, procházky, aktivity s dětmi, snažím se udržet v kondici. Určitě s přibývajícím věkem chce pravidelně cvičit, být aktivní. Ale těžko někoho donutíš, k tomu si asi každý musí dojít sám. A pochybuju, že by byl velký zájem o takové cvičební plány, podle mě už je trh plný.
Jednoduchý plán pro lidi 40+? Bude mi ted 39, to abych si uz zacala kopat hrob, ne?
kolik ti je, zakladatelko? Sorry, makam na sobe jako nikdy předtím a po třech dětech se mi začíná na břiše pomalu pomaličku rýsovat pekáček… že budu jednou v takové kondici, v jaké jsem teď, o tom se mi ve dvaceti ani nesnilo ![]()
Cvičím 3× týdně plus ostatní dny chodím cca 10 km/den. Plus další aktivity jako kolo, běžky, lezeni. Jednoduché cvičení by me tedy nenadchlo a je toho všude plno. Lidi po 40 nejsou zadní starici.
Příspěvek upraven 22.03.26 v 19:25
Je mi 46. Běhám minimálně 4× týdně, plavu minimálně 2× týdně. Denně jezdím do práce na kole, chodím na jógu a doma posiluju. Takže ne, jednoduchý plán by mě neoslovil😀
@PetraF84 píše: Více
Je mi 56, nerozpadám se:-) Začala jsem chodit 3 krát týdně s trenérem do posilovny.
Přijít mé děti s nějakým cvičícím programem:-) pošlu je kamsi, ať se starají o své tělo.
Je mi 50+. Kdyby mi přišlo dítě, že mám cvičit cviky pro staré a chabé, tak si zaťukám na hlavu, co blbne a pošlu jej někam.
Chodím jednou týdně do posilovny, jednou na jumping. K tomu o víkendu s pubošem lyže, kolo, plavání, pinec, výlety podle času a chuti…
@PetraF84 Myslim,že lidi 40+ nejsou hloupý a vědí, že pohyb je pro tělo a zdráví prospěšný. V tomto věku mají jistě vyzkoušeno co je baví, jaký sport jim vyhovuje a věnují de tomu. Taky je to otázka času, čtyřicátníci mají často malé nebo školní děti a v tom kolotoči práce, děti, domácnost neni tolik prostoru se zaobírat sebou.
Najdi si nějaký rozhovor s Hanou Dvorskou
ta má dobrý tréninkový plán dokonce pro zombiky 60+ třikrát denně 40 kliků, za 3 minuty je hotovo.