Cvičíte po 40?

PetraF84
22.3.26 12:08

Cvičíte po 40?

Ahoj, možná hloupý dotaz, ale fakt mě to zajímá. Přijde mi, že se o tom moc nemluví, ale je pravda, že po 40 člověk dost rychle ztrácí svaly a sílu, i když se „cítí v pohodě“? Řešíme to teď doma – rodiče si pořád myslí, že jsou v kondici, ale reálně mají problémy se zády, koleny, stabilitou atd. A když jsem začala trochu zjišťovat info, tak mě docela překvapilo, že to jde relativně jednoduchým cvičením párkrát týdně dost ovlivnit. Má to podle vás smysl řešit? Nebo je to zbytečný a stačí normálně fungovat?
A další věc – kdybych zkusila vytvořit fakt jednoduchý plán pro lidi 40+ (něco realistického na doma), měly byste o to zájem pro vás nebo vaše rodiče? Díky za názory!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9816
22.3.26 12:14
@PetraF84 píše: Více

Asi jsi to tak nemyslela, ale tvůj příspěvek vyzněl tak, že lidi 40+ jsou rozpadající se vetší staříci, které je nutno k pohybu nutit a vytvářet pro ně speciální cvičení, protože normální nezvládnou.
A k otázce, je mi 45 a cvičím - plavu, chodím na skupinové posilovací lekce, občas běhám, hodně chodím… cvičím mnohem víc než třeba ve 30, protože teď už mám velké děti a mnohem víc času na sebe. A tím pádem jsem v mnohem lepší kondici.
K otázce č. 2 - o jednoduché cvičení pro „důchodce“ 40+ bych zájem neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Centropen
22.3.26 12:25

Necvičím, protože jsem shnilá jak veš. :oops: Vím, že bych měla… :nevim: bylo mi špatně už jem z pohledu ma pár videí na youtube. Tak jsem to zavřela a odložila na někdy. Popravdě, žádný plán by asi se mnou nehnul.

• Citovat
  • Upravit
35417
22.3.26 12:29

:mrgreen:
Je mi 52, chodim na jogu a tancim.
Jeste pred dvema roky 5-6× tydne. Pak me koleno donutilo zvolnit. Tak jsem aspon pridala prochazky. Tancit jsem zacala ve 47. Nemam pocit, ze jsem starena nad hrobem, ktera by mela zacit s lehkym cvicenim… jo…obcas uz me neco boli…ale zas tak moc to neresim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
22.3.26 12:36

Ten prispevek vyzniva fakt zvlastne, kdybys nenapsala, ze resis lidi 40+, tak bych tipla, ze se bavis o seniorech 😅 je mi teda 34, ale cvicim silove a beham a mam v planu v tom pokracovat cely zivot. Tatovi je 60, jezdi denne na kole, beha a chodi do posilovny, jeste pred par lety chodil na krav magu. A ano, povazuju cviceni za velmi dulezite v kazdem veku.
Vubec nevim, proc by lidi 40+ potrebovali nejaky specificky a jednoduchy plan, v tomto veku chodi bezne do posilky, na skupinovky, plavou, behaj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36135
22.3.26 12:37

Takových návodu a cvičení je plný internet. Najdi si jiný podnikatelský záměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
22.3.26 12:40

Sice cíleně necvičím, ale denně chodím cca 5 km a když počasí dovolí, jezdím na kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9229
22.3.26 12:40

Mně je 40, chodím na aerobic, do fitka a chodila jsem na jumping, jenomže se mi hrozně zablokovala záda, ten už asi pro mě úplně ní, ale jinak cvičím normálně. Našim je 66 let a běhají na běžkách lépe, než většina mladistvých, kteří si tedy běhají po horách rekreačně, zejména mamka bruslí a je hodně rychlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
22.3.26 12:48

Tyto, fakt bych se měla po čtyřicítce cítit jako jednou nohou v hrobě? 8o
Víš co - kdo je zvyklý se hýbat, ten se hýbe. Kdo není, toho nějaké mravokárné řeči o péči o vlastní tělo k pohybu fakt nedokopou.
Já necvicim. Teda nechodím do tělocvičny, posilovny a tak vůbec. Ale věnují se pohybu, který mě baví, ideálně venku na čerstvém vzduchu. Hodně chodím. A tancuju. Kondici mám velmi slušnou, zdravotních potíží hromadu, ale ty moje se cvičením nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.3.26 12:49

Ano, cvicim. Rekla bych ze vice než kdyz mi bylo 20. To clovek resil skolu, pak kariéru, casu na cviceni s jinymi konicky bylo mene. pak bylo dite. Dcera uz ma 10, ja si nechala zkraceny uvazek a cas mam na sebe dost. S dcerou jsme take aktivni, takže toho cviceni a resp pohybu mam vic, nez drive.

V zime chodime plavat, brusle, lyze, cvicim doma na přístrojích, obcas jdu s kamarádkou na jogu. Zacala jsem kickbox. V lete přidáme kolo, paddleboard, brusle, beham, chodime na tury.

Mam skoro 41 a citim se skvele :nevim: Manzel to same, ten jeste vesluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
22.3.26 12:50

Necvičím, nemám čas, energii ani náladu. Jsem od rána do večera pryč, přijíždím hrozně unavená. Vím, že by mi cvičení pomohlo třeba trochu zhubnout a celkově by to bylo prospěšné, ale nemám na to prostě energii. Žádný plán by to nevyřešil. Jediné řešení je nemuset tolik pracovat. Až se děti osamostatní a nebudu muset tolik vydělávat, pustím část práce a budu mít konečně čas na sebe. Odhaduju to tak za deset let. Pak možná ocením i plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56263
22.3.26 12:53
@PetraF84 píše: Více

6× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9144
22.3.26 13:02

Takže děláš poradce a hledáš tady klienty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
22.3.26 13:09

Kolik ti je, když tví rodiče jsou 40 +? :D Jinak mě pobavilo to, že se lidi nad 40 pomalu rozpadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
22.3.26 14:37

Je mi 40 a ano cvičím, ne kvůli lidem abych jim to mohla vyprávět, ale aby mě nezaskocili běžné denní situace např. doběhnout tramvaj bez funění, ohnout se a zavázat boty nebolí mě u toho záda, stačit dítěti při sportu, vyjít schody atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková