Neumím jezdit na kole, jak se to naučit?

Anonymní
11.3.26 23:12

Neumím jezdit na kole

Ahoj, snad tu najdu někoho se stejným příběhem, nebo někoho znáte, ideálně se šťastným koncem. Je mi 35 let a neumím jezdit na kole. Jako dítě jsem na tom jezdila párkrát. Žádný extra cyklista že mě nebyl. Nikdy mě to nějak netrápilo, ale začala jsem sportovat a hrozně by se mi to líbilo. Jak se naučit jezdit v dospělosti? Před rokem jsem to zkoušela a ani se nerozjela, jaký jsem měla strach.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
11.3.26 23:17
@Anonymní píše: Více

Já taky ne, neumím udržet rovnováhu. Ale žít bez kola se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
11.3.26 23:24

Chce to zkoušet úplně stejně jako když se učí dítě. Takže je to hlavně o trpělivosti. Já třeba na kolo zanevřela v nácti po tom co jsem z něj spadla a měla otřes mozku. Ale věřím, že když budeš chtít dostaneš se do toho celkem hezky. Jestli kolo nemáš začni tím, že si nějaké obstaráš. Klidně bazarové a hlavně dobře seřízené. A prostě zkoušej někde na klidném místě když zrovna budeš mít čas a chuť. A vsadím se, že v létě už budeš jezdit jak šílená. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17358
12.3.26 00:18

Tak říká se, že co se jednou v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš. :P
Jasně, že tě chápu a ber mě s určitou nadsázkou…
Noo, popravdě, ani zrovna já v tomhle nejsem žádnej profík a řidičák na auto taky nemám, protože jsem posera a necítím se na to, ačkoliv moc dobře vím, že je to v životě velký plus.
Ale co už nadělám. :oops:
Ale neboj, pokud budeš opravdu chtít a dáš do toho všechno, tak se to zase určitě naučíš…
No a když ne, tak můžeš sportovat úplně v jiném směru. Třeba jen pravidelnou každodenní rychlou chůzí nebo čímkoliv jiným, co tě bude bavit a hlavně naplňovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
12.3.26 00:45

Znám několik lidí, co se naučilo jezdit až v dospělosti. Nemáš v okolí někoho, kdo by ti mohl pomoct, chvíli s tebou běhat jako se běhá za dětmi? Zkus nejdříve jízdu na rotopedu/trenažéru.
Anebo si rovnou zavolej do jakékoliv školy ježdění na kole. Často podobné kurzy neinzerují, ale určitě tě také dokážou naučit základy.
Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
12.3.26 02:59

https://m.youtube.com/watch?…
Tady v britske komedialni show mela asi 40 leta ucastnice projet - na malem nebo velkem kole opici drahu. Precte si ukol a rika: Alex, is there anything basic, that you dont know how to do? :mrgreen: nauci se jet na kole za necelych 10 minut. ;) a to na kole, ktere o je x velikosti mensi, nez by mela mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
12.3.26 04:40

Nájdi si nejaké miesto, kde ťa nikto nevidí aby si nebola v strese a naučíš sa to úplne rovnako ako každé dieťa. Budeš skúšat až kým to nepôjde. Nie je to jadrová fyzika a naučí sa to každý, len to netreba vzdávať. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 05:21

Takhle neumím jezdit na bruslích. Jako dítě jsem byla na ledě každou zimu a nic. Zkoušela jsem to do patnácti a stejně nic. Na lyžích jsem stala jednou asi jako pětiletá. Na kole jsem neseděla asi 17 let.
Patřím mezi sportovní antitalenty. Nic mi nikdy nešlo a vlastně ani nebavilo. :nevim: takže se nesnázím už o nic. A vlastně mi to ani nijak nechybí. Život neomezuje.

• Citovat
  • Upravit
3761
12.3.26 06:04

Asi bych se byt tebou orientovala na jine sporty. Urcite to v dospelosti naucit jde, ale uz to bude takove umoulane a pro tebe nevzite a neprirozene. Podobne, jako kdyz se dospelak uci na lyzich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
12.3.26 06:16

Udržíš rovnováhu? Umíš třeba na koloběžce? A pokud jsi jako dítě párkrát jela a naučila ses ten fígl udržení rovnováhy, tak si myslím že když překonáš strach, že to tam bude. Pokud to tam není, pak bych začala tou koloběžkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
12.3.26 06:38

Jen tak pro zajímavost… :) Jsou lidi, kteří se to nikdy nenaučí. Svým způsobem nemůžou. Například lidé se zkříženou lateralitou, pokud toho mají zkříženého víc. Někdo má jen oko - ruku a všimnou si toho přinejmenším ve škole, ale někdo má ty dominantní strany pomíchané víc, což se může projevit na hrubé motorice a například schopnosti jezdit na kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
12.3.26 07:03
@Fee-bee píše: Více

Ja se naučila lyžovat ve 30, kdyz jsem mela dvě děti. Dnes mi bude skoro 50 a prave jsem se vrátila z jarňáků které jsme prolyzovali. Jezdím max červené sjezdovky, vic nechci. Asi bych cernou sjela, ale neužila bych si to. Lyzovat jsem se učila s instruktorem.
Bezkovat jsem začala ve 40.
In-line brusle jsem začala ještě později. Ty mě baví. Lední brusle ale nedávám - bolí mě šíleně nohy (mám obezitu a nějak mi to prostě nesedí).
Na kole jsem nejela 6 let - tak tato diskuse má namotivovala se k tomu vrátit!
Lepsi dělat cokoliv na zakladni úrovni než nic. A at si o mem stylu mysli každý co chce. Překonala jsem zábrany a alespoň trochu sportuji - to přece není ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32067
12.3.26 07:30

Pokud jsi kdysi jezdila, s rovnovahou by byt problem nemel. Bude to tedy spis o strachu. A zkusit se rovzpomenout na rozjizdeni, brzdeni, prahazovani… - to zapomnela moje dcera - rovnovaha pak ok, ale nemohla si vzpomenout, jak se rozjet, jak zabrzdit. Nejdriv se bala, ale dostala se do toho rychle, u dospeleho to muze byt pomalejsi, ale to das :hug:. Nasla bych si nejake bezpecne misto - rovne s dobrym povrchem (tj. zadne kaminky, koreny…) a proste to zkousela :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4287
12.3.26 07:32

Radu nemám, ale držím ti palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102593
12.3.26 08:00
@Hobitka píše: Více

Může to být klidně i tou rovnovahou, ja taky jako dite na kole jezdila, ale nikdy jsem si nebyla jistá a postupně prestala, presne kvůli rovnováze. Pritom koloběžka mi nevadi, na te se citim jistě a uz jsem i zjistila, ze u me je to tim, ze stojim, kdezto na kole se „sedi“. Si obcas delam srandu, ze si poridim tu duchodcovskou trikolku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze