Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše: Více
Já taky ne, neumím udržet rovnováhu. Ale žít bez kola se dá.
Chce to zkoušet úplně stejně jako když se učí dítě. Takže je to hlavně o trpělivosti. Já třeba na kolo zanevřela v nácti po tom co jsem z něj spadla a měla otřes mozku. Ale věřím, že když budeš chtít dostaneš se do toho celkem hezky. Jestli kolo nemáš začni tím, že si nějaké obstaráš. Klidně bazarové a hlavně dobře seřízené. A prostě zkoušej někde na klidném místě když zrovna budeš mít čas a chuť. A vsadím se, že v létě už budeš jezdit jak šílená. ![]()
Tak říká se, že co se jednou v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš. ![]()
Jasně, že tě chápu a ber mě s určitou nadsázkou…
Noo, popravdě, ani zrovna já v tomhle nejsem žádnej profík a řidičák na auto taky nemám, protože jsem posera a necítím se na to, ačkoliv moc dobře vím, že je to v životě velký plus.
Ale co už nadělám. ![]()
Ale neboj, pokud budeš opravdu chtít a dáš do toho všechno, tak se to zase určitě naučíš…
No a když ne, tak můžeš sportovat úplně v jiném směru. Třeba jen pravidelnou každodenní rychlou chůzí nebo čímkoliv jiným, co tě bude bavit a hlavně naplňovat. ![]()
Znám několik lidí, co se naučilo jezdit až v dospělosti. Nemáš v okolí někoho, kdo by ti mohl pomoct, chvíli s tebou běhat jako se běhá za dětmi? Zkus nejdříve jízdu na rotopedu/trenažéru.
Anebo si rovnou zavolej do jakékoliv školy ježdění na kole. Často podobné kurzy neinzerují, ale určitě tě také dokážou naučit základy.
Držím palce ![]()
https://m.youtube.com/watch?…
Tady v britske komedialni show mela asi 40 leta ucastnice projet - na malem nebo velkem kole opici drahu. Precte si ukol a rika: Alex, is there anything basic, that you dont know how to do?
nauci se jet na kole za necelych 10 minut.
a to na kole, ktere o je x velikosti mensi, nez by mela mit.
Nájdi si nejaké miesto, kde ťa nikto nevidí aby si nebola v strese a naučíš sa to úplne rovnako ako každé dieťa. Budeš skúšat až kým to nepôjde. Nie je to jadrová fyzika a naučí sa to každý, len to netreba vzdávať. ![]()
Takhle neumím jezdit na bruslích. Jako dítě jsem byla na ledě každou zimu a nic. Zkoušela jsem to do patnácti a stejně nic. Na lyžích jsem stala jednou asi jako pětiletá. Na kole jsem neseděla asi 17 let.
Patřím mezi sportovní antitalenty. Nic mi nikdy nešlo a vlastně ani nebavilo.
takže se nesnázím už o nic. A vlastně mi to ani nijak nechybí. Život neomezuje.
Asi bych se byt tebou orientovala na jine sporty. Urcite to v dospelosti naucit jde, ale uz to bude takove umoulane a pro tebe nevzite a neprirozene. Podobne, jako kdyz se dospelak uci na lyzich. ![]()
Udržíš rovnováhu? Umíš třeba na koloběžce? A pokud jsi jako dítě párkrát jela a naučila ses ten fígl udržení rovnováhy, tak si myslím že když překonáš strach, že to tam bude. Pokud to tam není, pak bych začala tou koloběžkou
Jen tak pro zajímavost…
Jsou lidi, kteří se to nikdy nenaučí. Svým způsobem nemůžou. Například lidé se zkříženou lateralitou, pokud toho mají zkříženého víc. Někdo má jen oko - ruku a všimnou si toho přinejmenším ve škole, ale někdo má ty dominantní strany pomíchané víc, což se může projevit na hrubé motorice a například schopnosti jezdit na kole.
@Fee-bee píše: Více
Ja se naučila lyžovat ve 30, kdyz jsem mela dvě děti. Dnes mi bude skoro 50 a prave jsem se vrátila z jarňáků které jsme prolyzovali. Jezdím max červené sjezdovky, vic nechci. Asi bych cernou sjela, ale neužila bych si to. Lyzovat jsem se učila s instruktorem.
Bezkovat jsem začala ve 40.
In-line brusle jsem začala ještě později. Ty mě baví. Lední brusle ale nedávám - bolí mě šíleně nohy (mám obezitu a nějak mi to prostě nesedí).
Na kole jsem nejela 6 let - tak tato diskuse má namotivovala se k tomu vrátit!
Lepsi dělat cokoliv na zakladni úrovni než nic. A at si o mem stylu mysli každý co chce. Překonala jsem zábrany a alespoň trochu sportuji - to přece není ostuda.
Pokud jsi kdysi jezdila, s rovnovahou by byt problem nemel. Bude to tedy spis o strachu. A zkusit se rovzpomenout na rozjizdeni, brzdeni, prahazovani… - to zapomnela moje dcera - rovnovaha pak ok, ale nemohla si vzpomenout, jak se rozjet, jak zabrzdit. Nejdriv se bala, ale dostala se do toho rychle, u dospeleho to muze byt pomalejsi, ale to das
. Nasla bych si nejake bezpecne misto - rovne s dobrym povrchem (tj. zadne kaminky, koreny…) a proste to zkousela
.
@Hobitka píše: Více
Může to být klidně i tou rovnovahou, ja taky jako dite na kole jezdila, ale nikdy jsem si nebyla jistá a postupně prestala, presne kvůli rovnováze. Pritom koloběžka mi nevadi, na te se citim jistě a uz jsem i zjistila, ze u me je to tim, ze stojim, kdezto na kole se „sedi“. Si obcas delam srandu, ze si poridim tu duchodcovskou trikolku ![]()
Ahoj, snad tu najdu někoho se stejným příběhem, nebo někoho znáte, ideálně se šťastným koncem. Je mi 35 let a neumím jezdit na kole. Jako dítě jsem na tom jezdila párkrát. Žádný extra cyklista že mě nebyl. Nikdy mě to nějak netrápilo, ale začala jsem sportovat a hrozně by se mi to líbilo. Jak se naučit jezdit v dospělosti? Před rokem jsem to zkoušela a ani se nerozjela, jaký jsem měla strach.