Zhubnutí 5 - 10 kg - tipy na recepty

Anonymní
1.3.26 21:05

Zhubnutí 5 - 10 kg

Ahoj, potřebuji zhodit 5 kg. Kdyby se povedlo vic, bude to fajn. Jen nevim, jak na to. Kaloricke tabulky mi moc nepomáhají.
Proc jsem teď takova nehezka, je kvuli málo pohybu posledního 2,5 roku a jídlo pozdě večer. Teď uz na sebe mam zase cas, takze se pouštím do změny.
Co se pohybu týče, to mam vyřešené. Ztracena jsem s jidlem. Potřebovala bych recepty na inspiraci a na internetu nic moc neni. Oběd mam v práci, takze zbytek jídla před den.
Máte zkušenost s nějakou kuchařku nebo webovou stránkou?
Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10087
1.3.26 21:16

Já bych naopak ty kalorické tabulky doporučila + skupinu na FB Hubneme a jíme zdravě s KT. Tam najdeš i recepty, jídelníčky ostatních, můžeš se doptat… Mně to pomohlo shodit právě téch nadbytečných pár kilo (cca 8) během čtvrt roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10050
1.3.26 21:34

Osobní zkušenost nemám, ale vyskakuje mi furt na fb skupina - Restartujem.
Dívala jsem se na ukázky jídla, která jsou v knihách. Vypadají dobře.
To by mohla být inspirace.
KT nevzdávej. Jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.3.26 21:58

Koukni na Restartujem a taky na přerušovaný půst. Kalorický tabulky taky nezvládám. Nebaví mě být otrok neustálýho zapisování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5308
1.3.26 22:02

Recepty byvaji prave v te fb skupine Tabulek. Nebo se zeptej ChatGPT. Za me jsou Kaloricke tabulky super, ale je lepsi si tam ta jidla planovat den dva dopredu, aby clovek nemusel furt neco zapisovat, protoze to bavi malokoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.26 22:02

KT zapisuje, ale nevychází mi. Tak potřebuji recepty pro inspiraci. Ale nebaví mě to.
Restartujem na fb mě taky zaujalo. Ale hledám recenzi, je to dost peněz. Tak než si cokoliv koupím.

• Citovat
  • Upravit
10050
1.3.26 22:07

Mimochodem dneska jsem prvně podle toho videa na Restartujem dělala cottage placku. Že jsem chtěla zkusit místo pečiva večer. Nemám ráda mléčné výrobky. Krom pár výjimek jako eidam atd. Takže jsem to tam cítila. Musím si to vytunit podle sebe. Víc ten sýr zamíchat do cottage před pečením. A příště udělám menší placky, ať se líp otáčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
1.3.26 22:26

Všechno zbytečně. Stačí jíst vše, ale menší množství. Večer už jen něco malého dietního. Osvědčil se mi diet shake. Jsou to proteiny do vody. Na chuť dobře a zasytí. Pijí večer jeden nebo dva a jinak nic nejím. Zařadila jsem pravidelný pohyb navíc a zhubla jsem. Musí to ale bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
1.3.26 22:27
@Anonymní píše: Více

Mám ty kuchařky, jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12490
2.3.26 04:41
@Kelsey1 píše: Více

Zkoušela jsem cottage a mozzarellu a tento recept mi nevyšel.
Jiné docela ano.

Dobré je: sýr 100g, na to plátky cibule, 3-4 vejce a tuňák plus okořenit a upéct. Dělám i s kuřecími prsy (ty si peču dopředu a jen vytahuji jednotlivé porce z mrazáku).
Jen tedy tyto recepty mají docela hodně tuku. Řekla bych, že to bude spíše „ketogenní“ dieta či jak se to nazývá.

Příspěvek upraven 02.03.26 v 07:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35300
2.3.26 06:02
@Anonymní píše: Více

Máš je správně nastavené? Na FB je skupina Kalorické tabulky, když sama nevíš jak na to, tak to fungovat nebude. Napiš tam, rady určitě dostaneš.
Restartujem? Tam je recenzí strašně moc, je tam i hodně receptů. Jak se stravuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
2.3.26 06:37

Určitě doporučuji kalorický tabulky, vydržet a nevymlouvat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9387
2.3.26 06:46

Kalorické tabulky jsou náhodou dost užitečné, jinak na internetu je receptů víc než dost.
A co ty obědy v práci? Ty jsou nutričně v pohodě? Víš jak, ať se během dne nestravuješ zdravě a pak na oběd dostaneš vepřo knedlo zelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.26 06:58

Za me kaloricke tabulky. Ja uz s nimi zhubla 11 kilo a manzel ted od ledna 7. Je to proste matematika, ktera funguje. Musis mit zkratka nizsi prijem nez vydej energie. Plus si hlidat bilkoviny, aby te to dost zasytilo a nehubla jsi svaly.
Pomohlo mne to celkove zmenit postoj k jidlo. A napriklad, kdyz si dam kousek cokolady po obede na chut, tak to neresim jako tragedii, protoze i tak jsem vetsinu dnu v kalorickem deficitu. Driv bez tabulek bych to brala jako selhani.

K receptum. Za me je dulezity nahradit jidla kde to jde za alternativy s nizsim tukem a vic bilkovinama. Vlastne clovek potrebuje aspon trikrat denne jidlo s nalozi bilkovin, aby jim mel dostatek.

• Citovat
  • Upravit
25543
2.3.26 08:22

Zkus přerušovaný půst, má efekt a je dlouhodobě udržitelný, netrpíš vůbec hlady, v okně můžeš jíst (rozumně) úplně vše, já držím 14/10 (někdy se povede 15/9) a mám od ledna dole 7kg jupííí :dance: ale já to teda ještě spojila s totální abstinencí a počítám si kalorický deficit -abych byla zhruba na úrovni svého bazálu… takže tělo hubnout prostě musí, i kdyby nechtělo :mrgreen: je to super, cítím se fakt moc dobře, po všech různých dietách je tohle fajn udržitelný systém, večer od šesti si vařím různé čaje, tím se trochu ošidím ;) drží to se mnou chlap, ten má dole skoro 5kg… Kolega (neměl takovou nadváhu jako já) má přerušovaným půstem od listopadu dole 8kg.. :potlesk:

Je to fakt lepší jak třeba Dukanka nebo dělenka, protože tam jsem vždy měla brutální jojoefekt a bylo to složité na plánování jídelníčku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze