Kalorický deficit – začátečník

3
20.2.26 12:10

Kalorický deficit začátečník

Zdravím, teprve začínám a chci se zeptat jestli je takhle tabulka v pořádku? Vážím 69 kg a měřím 154 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21072
20.2.26 12:37

Zeptej se na FB ve skupině kalorickych tabulek. Navíc podle jen tohoto obrázku ti to nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
20.2.26 12:41

Jak píše první uživatel, na FB skupina ti poradí. Od koho máš tu výchozí hodnotu přijmu, je důležitá i aktivita, jestli máš nastavenou a dopisuješ, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
20.2.26 12:45

Takhle to nikdo nepozná. Důležité je mít paušální výdej a vše ve výchozím nastavení. Vyfoť celé nastavení a zeptej se v již zmíněné fb skupině.

• Citovat
  • Upravit
10101
20.2.26 13:31

Vždyť už ti v KT skupině na FB radí, tam dostaneš relevantní radu spíš než tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19247
20.2.26 13:42
@Nic883 píše: Více

Pokud nejsi bariatrik, tak urcite ne. 1300 Kcal bude tam mozna tvuj bazalni metabolismus, takze pokud vubec necvicis a cely den sedis u pocitace, muzes mit hubnouci tak 1450 kcal. Ty jsi snedla 1100. Telo si zacne jen setrit energii, znicis si bazal a budes tloustnout. Pokud cvicis 2-3× tydne a denne ujdes 8-10 tis kroku, tak muzes byt klidne nekde okolo 1600-1650 uz jako hubnouci deficit. Zkusi si prijem vypocitat na kalorickych tabulkach nebo Tothovi: https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka Nejlepe si zajit za Nutricni terapeutkou ( to je zdravotni sestra s adekvatnim vzdelanim a ne vikendova rychlokvaska)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
20.2.26 13:45

Tak na fb jsi příspěvek smazala :nevim: jinak nevážíš jen píšeš množství z tabulek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.2.26 14:01

@ka2ka nesmazala dala jsem ho tam anonymně a to se nesmí takže jsem to vymazala a dala přes můj profil. @hospodki určitě nesedím celý den. Mám tři děti tak jsem v pohybu pořád a začala jsme taky cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19247
20.2.26 14:15

takze plati - pokud nejsi bariatrik, jis malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.2.26 14:17

@hospodki ano vím no více do sebe dát ani nejde snažím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9475
20.2.26 14:27
@hospodki píše: Více

Nutriční terapeutky byly sestry dříve - obor dietetické sestra, dnes jsou to samostatné obory VŠ (Bc. i Mgr.) a VOŠ (DiS.), na střední škole se pak dá studovat nutriční asistent. Výživový poradce je kurz, většinou si ho dělají fitness instruktoři, není to tedy víkendový kurz, ale akreditované jsou delší, ale neodpovídá to rozsahem vzdělání nutričního terapeuta. Taky bych k nim nešla. Já chodím k nutriční terapeutce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9475
20.2.26 14:29

Pokud budeš jíst málo, tak se ti vše uloží, já to teď taky nějakou dobu nějak praktikovala a nic jsem nezhubla, naopak mi přibyl tuk a ubyly svaly a to cvičím teď 4-krát týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19247
20.2.26 14:47

@Lollitka tak dva víkendy. Proste výživový poradce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9475
20.2.26 14:52
@hospodki píše: Více

No pořád trochu víc, akreditovaný kurz MŠMT výživový poradce má 150 hodin, většinou na 3 měsíce. Ale samozřejmě to není nutriční terapeut s VOŠ/VŠ. Já řeším dost komplexní problém a proto samozřejmě chodím k nutriční terapeutce a ne k poradci. Ale věřím, že poradce třeba ve fitness se uplatnit může také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
20.2.26 15:02

Podla mna to mas blbe, ale dalej sa v tom angazovat nemienim, pretoze sa mi zase nechce hadat sa tu s miestnou vacsinou.

Povidka o nutricnim poradci: Uz som sa par krat objavil na treningu, tyzden v kuse mam ‚akceptovatelne‘ vysledky tak som trosku ozil a hned ma oslovil jeden chlapec, som ho odmietol, ale potom prisiel s mamou, sice som ho znovu odmietol, ale s mamou sme sa trosku zakecali tak mi ukazala ako chudne, od nutricneho terapeuta dostala asi 10 stran ktore maju titulku „Schudnutie problemovych partii“. Uz to ma pol roka, vysledky ziadne tak jej akurt kazdy mesiac znizuju prijem. Kaloricke prijmy zle, jedalnicek uplne mimo… Tak som jej za 2h dal rychlokurz co si ma sledovat a celkom dobre sme si pokecali. Pochopila ze tych 400 eur co ju to stalo je dobrych akurat tak na podkurenie v krbe. Ak budem mat cas mozno ich vezmem oboch niekam von a ukazem im zaklady pohybu…

Tym netvrdim ze vsecia nutricny poradci su taky, ale proste je to maximalne weekendovy kurz, teraz uz vacsinou online kde to jasne propaguju ako „Štúdium zvládne každý“ (to je fakt citacia z webu)! Takze po tom idu smejdi, pretoze vedia ze je to magenta business.
Takze ak uz nejakeho poradcu ches tak si overuj referencie, co studoval, ako dlho a s akymi vysledkami. Pri prvom podvodnom jednani (napriklad slubenie schudnutia z brucha) okamzite vymenit. Inak sa tych smejdov nezbavime nikdy ked im ludia budu sypat prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze