Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše: Více
Tak to zkus ne? Však přijdeš max o nějaký peníze. ![]()
Tak se začni hýbat. Stačí malinko a aspoň zastavit to přibiráni. A mě pomáha ke zvládání stresu psychoterapie - mam fakt už posledních 8 let pecku za peckou… mam navíc lipidem; zrovna hledám, kam jít na konzultaci.
Je to náročný. Jsem unavena i jit k doktoru.
Me pres par lety chytlo tancování; salsa, flirt dance (nebyla jsem zdaleka nejtlustší). To teochu pomohlo. A pak jsem nemela tolik chut ma nezdravý veci.
Najdi si, čím relaxovat. Jak aspon ma chvili odbourat stres.
Jinak ja na injekce take zatim nechci. Mam strach, ze po vysazeni se vse zase vrati. Kdo nezažil tu obsedantní chuť na jídlo, nepochopí.
Ale nemám třeba 6-8000 měsíčně navíc každý měsíc to je moc prostě jedině jako poslední řešení
@Cenarius píše: Více
No jo, jenže to pak přestane brát ty injekce a bude zase tam kde je teď
pokud to nebude mít v hlavě nastavené tak ty injekce jsou jen krátkodobé řešení.
Co tvůj volný čas, co děláš? Když po práci jen sednu doma na pr*del, tak taky jen cpu páté přes deváte a jím v podstatě z nudy a nečinnosti.
No podívej, ty injekce ti pomůžou nasadit zdravý životní styl. Protože nemáš chuť k jídlu a máš pocit naplněného žaludku. Jíst se musí, ale můžeš si v klidu zvyknout na normální, zdravou stravu. Samozřejmě že když nezměníš návyky, budeš mít kila zpět.
Mě Saxenda pomohla se startem, s ní jsem zhubla asi 6 kg a pak už sama, shodila jsem dohromady 12. To už si držím plus mínus 3 kg asi třetí rok. Ale pravda je, že psychika a tělo na nás má silné páky vrátit se k přejídání.
A co tě nakopne? Musíš se prostě kousnout a říct si vážně, že to chceš.
Aha a kolik jsi za to platila? Ty injekce jsou velmi drahé ![]()
U mě je to psychogenní přejídání.
Po práci jsem líná, ležím. Někdy se donutím jít ven, to bych ale měla jít ven každý den pokud je dobré počasí a upravit jídelníček, žeru moc sladkého
@izabe píše: Více
Ale na to má čas právě během toho brani léku. Tohle nenastavis dopředu.
Už to šlo dolů. Wegovy je 3500-5500 měsíčně.
Musíš si uvědomit, že obezita je ten druhotný problém, tím hlavním je stres a tvá psychika, pokud dokážeš zvládnout to, kila půjdou dolů. Rozhodně bys neměla řešit hubnutí páškama, injekcemi…atd, Jestli můžu poradit, najdi si psychoterapeuta a zační řešit co tě trápí, tím jak budeš získávat jistotu, sebevědomí, jiný pohled na svět, půjde ruku v ruce i zdravý životní styl.
@coffewomen píše: Více
No nevim nevim.
Ja treba ve vyraznem stresu nejsem, ale „jen“ mi proste chutna, a jeste ke vsemu nejsem vybirava, coz je snad jeste horsi, nez kdybych byla.
Jsem zrovna u tv a sleduju porad o hubnuti, a k tomu jsem jedla rizoto, co jsem dostala od zname z restaurace, co neudali, pekne posypkane eidamem a kyselou okurku. Mnam ![]()
Hledat psychoterapeuta a vykoumat, kde je jadro pudla, muze byt na dlouhou dobu a tim se prodluzuje cas, kdy bude zakl. nabirat dal…
Proto si myslim, ze ty injekce vubec nejsou na zacatek spatne.
Jsem na tom teda podobne vahove : 165 cm a 88 kg - vek 44.
V praci jsem cely den na nohou, krom pauzy na obed, a predstava, ze prijdu domu a jdu napr. behat nebo do fitka…tak to uz jsem asi vzdala. Uprimne, jsem rada, kdyz prijdu domu, posolicham to nejnutnejsi, udelam veceri, hodim sprchu a pak si zalezu do postele s knizkou, a to uz je cca 21.30,kolem 22 hod.,takze ten prostor na pohyb a natoz energie vubec neco v tomhle delat, je proste mala.
Obdivuju vsechny, co dokazou vstat rano o hodinu driv a jit cvicit nebo behat
.
Jsem obézní, 170 cm a 94 kg. Obézní jsem dlouhodobě. Bude mi 34 a už od 22 let mám tyto problémy. Jen dvakrát jsem zhubla kdysi 20 kg před 6 lety pak něco nabrala a pak zase 10 kg před 5 lety a pak už jen přibírám. Už mi nejde shodit ani 1 kg, nemám na to prostě vůli.
Nejím moc zdravě, protože jsem stále ve stresu, nemám dobré zázemí.
Bojím se, že za chvíli budu mít 150 kg i víc a že budu mít vysoký tlak, diabetes.
Hormony, štítná žláza atd vše je ok. Ale mám vyšší cholesterol.
Dělám manuální práci, tam se hýbat musím, ale už cítím jak jsem linejsi, nemám kondici. Ostatním jen závidím, jak jsou štíhlí nebo aspoň normální postavy.
Za obezitu se stydím a zároveň jídlem zajidam stres.
Hledám si jiné bydlení, snad mi pomůže změnit prostě životní podmínky? Lepší zázemí.
Ráda bych měla zase tu vůli hubnout a motivaci.
Vůle je bohužel na 0.
Jenže vážně vypadám strašně. Dokud budu tlustá, nechci si nikoho hledat.
Chci si nejdřív dát život do pořádku.
Jak jste našly motivaci k hubnutí vy?
A nějaké injekce to taky není řešení, ty jsou hodně drahé a když nezměním životosprávu tak budou k ničemu.
Takže musím hlavně vyřešit ten stres že?
Taky jste někdo hodně jedly kvůli stresu? A byly jste na jídle už velmi závislé?