Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, v 6tt mi lekar nasiel cystu 5cm na vajecniku. jedna sa pravdepodobne o cystu zlteho telieska. Mate s tym niekto skusenosti? Je to rizikove?
Ahoj,
ja jsem na zacatku tehu mela cysty na obou vajecnicich, mela jsem se setrit a nedelat nic tezkeho, jinak to snad problem nemusi byt, postupne by se ti mela vstrebat.
Ahojky,
ja jsem stejnou cystu mela pri kazdem tehotenstvi, behem prvniho trimestru se vstrebaly. Rizikove nejsou.
Mata
Já ji měla hned ve 4 tt… bolelo to jako čert, pak praskla a vstřebala se - toť mi řekl můj dr..... byla jsem cca 14 dní na neschopence protože jsem měla křeče v podbřišku, že jsem nemohla skoro chodit… naštěstí to pak přešlo
) Michal to přestál v pohodě…
Ahoj ,
já teda cystu v těhu neměla,teda aspoň doufám,že ji nemám ani teď,protože jsem na ně po prvním porodu dost náchylná…Ale co jsem chtěla napsat je,že důležité je,zda je ta cysta (napíšu to laicky-jinak to neumím
) vodová - ta se po prasknutí nebo sama od sebe vstřebá,nebo zda-li je v ní krev!!!Ta když praskne,tak je zle…Já měla obojí,3× vodovou - v pohodě,sice po prasknutí bolesti,ale ustalo to a jednou krvavou a to byl teda nářez!!!Byla jsem v nemocnici na laparoskopii - museli vyčerpat krev z břicha,která se po prasknutí do něj vylila a bolesti byly nesrovnatelně větší a hlavně trvalé!!
Takže na to bych se zeptala doktora,jestli to lze rozpoznat!!!Stůj si na pořádných odpovědích!!Jde o Tebe a Tvé mimi ![]()