Cytologie, gynekolog

Anonymní
9.10.13 16:40

Cytologie, gynekolog

Ahoj, mám asi hloupou otázku, ale dneska jsem byla u gynekologa na preventivce a než do mě zavedl zrcadlo, tak mě asi prohlížel pohledem a zdálo se mi, jako by se tak divně zatvářil, prostě jako by něco nebylo v pořádku, potom ale nic neřikal, myslíte, že by mohl mít jen takhle z pohledu na něco podezření a čekat např., na výsledky cytologie, aby mě dopředu nějak neděsil? No a ještě jsem se chtěla zeptat, jaké všechny nemoci cytologie odhalí, jestli jenom HPV nebo i něco jiného, děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
9.10.13 16:47

Treba se jen zamyslel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
9.10.13 16:50

Tak kdyby nebylo neco v poradku, jiste by ti to pan doktor rekl. Jinak cytologii se zjistuji prednadorove zmeny na deloznim hrdle, zhoubne nadory a typy HPV viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.13 16:52
@Vemas píše:
Treba se jen zamyslel

Je to možné, že často stresuju už dopředu a namlouvám si to, možná jsem se zeptala špatně, myslíte, že kdyby na mě tam dole bylo něco divného na co by měl podezření, že by mi to neřekl? Kdyby to třeba potřeboval potvrdit vyšetřením, že by neřekl, musím Vám udělat to a to vyšetření z toho důvodu, že…prostě, že by mi to neoznámil? Nebo když nic neříkal, měla bych být v klidu a nic to zřejmě neznamená?

• Citovat
  • Upravit
K-Black
@Anonymní píše:
Ahoj, mám asi hloupou otázku, ale dneska jsem byla u gynekologa na preventivce a než do mě zavedl zrcadlo, tak mě asi prohlížel pohledem a zdálo se mi, jako by se tak divně zatvářil, prostě jako by něco nebylo v pořádku, potom ale nic neřikal, myslíte, že by mohl mít jen takhle z pohledu na něco podezření a čekat např., na výsledky cytologie, aby mě dopředu nějak neděsil? No a ještě jsem se chtěla zeptat, jaké všechny nemoci cytologie odhalí, jestli jenom HPV nebo i něco jiného, děkuji :)

a ty neumíš mluvit? já jen že jsi se měla zeptat doktora :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Baby86 píše:
Tak kdyby nebylo neco v poradku, jiste by ti to pan doktor rekl. Jinak cytologii se zjistuji prednadorove zmeny na deloznim hrdle, zhoubne nadory a typy HPV viru.

Aha, děkuju, snad ano:), no a nezjišťují se tím třeba i nějaké záněty atd.?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.13 16:56
@K-Black píše:
a ty neumíš mluvit? já jen že jsi se měla zeptat doktora :roll:

To já vím, jen prostě já mám z doktorů panickou hrůzu a když tam jsem, jsem vždy tak vystresovaná, že mi to došlo až později, teď už tam nemůžu přijít a říct, není na mě něco divného, že jste se tak zatvářil, to by se mi vysmál :D

• Citovat
  • Upravit
951
9.10.13 16:57
@Anonymní píše:
Aha, děkuju, snad ano:), no a nezjišťují se tím třeba i nějaké záněty atd.?

Zanety zjisti pan doktor vysetrenim pohledem, kdyz do pochvy zavede zrcadlo a take se dovnitr diva kolposkopem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
9.10.13 17:06
@Baby86 píše:
Tak kdyby nebylo neco v poradku, jiste by ti to pan doktor rekl. Jinak cytologii se zjistuji prednadorove zmeny na deloznim hrdle, zhoubne nadory a typy HPV viru.

No, tak třeba můj doktor mi nic neřekl. Něco tam viděl, ale chtěl mít jistotu, tak si mě zavolal až když měl výsledky cytologie. Zbytečně bych se podle něj prý ten týden stresovala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
9.10.13 17:13
@SuzaG píše:
No, tak třeba můj doktor mi nic neřekl. Něco tam viděl, ale chtěl mít jistotu, tak si mě zavolal až když měl výsledky cytologie. Zbytečně bych se podle něj prý ten týden stresovala :cert:

Jasne, jenze on se na ni pan doktor divne podival, nez ji vysetril v zrcadlech a to tudiz nema s cytologii co delat. Leda tak s temi zanety, maximalne s HPV, ale to by ji urcite rekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.13 17:16
@Baby86 píše:
Jasne, jenze on se na ni pan doktor divne podival, nez ji vysetril v zrcadlech a to tudiz nema s cytologii co delat. Leda tak s temi zanety, maximalne s HPV, ale to by ji urcite rekl.

No a zánět by tedy poznal na první pohled? Navíc, kdyby se mu něco nezdálo, musel by to asi nějak léčit a ne to přejít, že?

• Citovat
  • Upravit
951
9.10.13 17:20
@Anonymní píše:
No a zánět by tedy poznal na první pohled? Navíc, kdyby se mu něco nezdálo, musel by to asi nějak léčit a ne to přejít, že?

Urcite by ho poznal a urcite by ti ho hned zacal lecit ;) Ostatne, kdybys mela zanet, nejspis by te to donutilo vypravit se za gynekologem sama. Nebo alespon do lekarny. Nic prijemneho to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.13 17:23
@Baby86 píše:
Urcite by ho poznal a urcite by ti ho hned zacal lecit ;) Ostatne, kdybys mela zanet, nejspis by te to donutilo vypravit se za gynekologem sama. Nebo alespon do lekarny. Nic prijemneho to neni.

Aha, já měla totiž v poslední době problém s lehkým svěděním, ale nebylo to teda moc, tak jsem si nebyla jistá, jestli to nemůže být zánět nebo něco…

• Citovat
  • Upravit
3643
9.10.13 17:24

@Baby86 já jen reagovala na to, že né vždy doktor řekne hned co si myslí, ale že občas čeká na výsledky. Věř mi, že mám bohužel spoustu zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.10.13 17:25

Já teda nekoukám, když se kouká, abych koukla, jak kouká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...