Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Sla bych s tim k doktorovi. Sit to asi uz nebude. Doma bych lecbe pomahala odvarem z repiku (pokuz mozno prikladat obklady, nebo alespon pit jako caj). Pomaha bojovat s pripadnymi infekcemi a je uzasny na kozni problemy. V rodine s nim mame dost dobre zkusenosti.
@Elisenika Můžu se jen zeptat jestli jí náhodou nesekla kočka?
@tterka @meduzza jo, má to na tváři. Přímo pod okem…
@lekarnicka28 pravděpodobně neřekla, ale s tím teď už nic nezmůžu..+ modřina od očního koutku k ráně.. Jsem ráda, že to nešlo přes oko.
@meduzza píše:
@Elisenika Můžu se jen zeptat jestli jí náhodou nesekla kočka?
to mozna tak levhart
Takovou ranu by kocka nezvladla.
Na šití pouze v případě, když z toho stále teče krev. Teď už se to hojí samo, ale jizvička z toho bude
No podle mě to takhle zblízka vyfocené vypadá hůř, než to je…
jestli říkáš, že je to centimetr dlouhé, tak já sem teda asi otrlá matka kluka, co pobodné nehody má třikrát do měsíce, ale já bych s tim nešla nikam. Jen bych to mazala nějakou desinfekcí a hemagel nebo něco takového, nebo mám doma bepanthen plus…
@Elisenika
Asi jsem z drsného kraje, ale nechápu, co by si na tomhle chtěla šít. ![]()
Vidím docela běžný strup, hlídej, zda se to pěkně hojí, max bych něčím namazala jak radí holky, ale jinak neřešila.
Kolikrát šité rány zanechávají větší jizvu než ty nešité.
Také si myslím, že to na šití není. Rána není nijak zvlášť rozšklebená. Jizvička asi zůstane, ale po šití možná ještě horší. Namazala bych to měsíčkovou mastí, nebo framykoinem, pokud je to zanícené.
Hemagel
Tezko rict, jestli uz nebude pozde, ale Hemagel naprosto minimalizuje riziko vzniku jizev.
Šijou tuším do 6ti hodin, jinak by muselai ránu oživit..a ruku an srdce, tohkle mi na šití ani nepřijde, vyčistit, stáhnout maštičkou a nazdar.. nebo ten hemagel, ten je čupr…
@Mar__tanka1983 píše:
No podle mě to takhle zblízka vyfocené vypadá hůř, než to je…
jestli říkáš, že je to centimetr dlouhé, tak já sem teda asi otrlá matka kluka, co pobodné nehody má třikrát do měsíce, ale já bych s tim nešla nikam. Jen bych to mazala nějakou desinfekcí a hemagel nebo něco takového, nebo mám doma bepanthen plus…
Myslim si uplne to same.