Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dnes ráno jsme s přítelem našli našemu 7měsíčnímu synovi měkký otok, bez zabarvení, na levé straně hlavičky. Hned jsme jeli na pohotovost, kde nám řekli, že to musí mít po nějakém pádu, úderu… Jenomže nikdo z rodiny si není vědom, žeby se někde bouchnul, mám ho skoro 24hod pod kontrolou a opravdu si nejsem vědoma žeby se mu něco stalo. Na pohotovosti nás poslali i na RTG kde se nic nenašlo. Poslali nás domů s tím že ho máme sledovat. Malý je veselý a normální jakoby nic. Maminky prosím nemáte s tímto zkušenost?
Bouli jsme meli mraky a vzdy v pohode. Druhy syn je na pady, bourani a narazeni kamkoliv expert
Bud v klidu, to se vam jeste stane nekolikrat ![]()
Já vím že ano
jen mě trápí to, že opravdu nevím kde se mohl narazit nebo bouchnout
Byla bych přece jen klidnější, kdybych viděla tu příčinu otoku
ale moc děkuji za uklidnění ![]()
To neuhlidas. Staci, aby ses otocila, mrne se prasti, treba ani nezacne brecet nebo fnukat a tim padem ani nepoznas, ze se neco stalo. A druhy den je boule…
Asi joo.. No snad mu to co nejdřív zmizne ať jsme zase v klidu.. Ikdyž vím že toto není poslední boule ![]()
Nas rocni syn loni v kvetnu spadnul na hlavu, na pohotovosti na RTG nic nebylo, jeste jsme čekali na moč- deda, kteremu spadnul ze zad si nebyl jisty jestli se neuhodil na zemi i do zad. krev v moci nebyla a tak nas pustili domu. po hodine jsem hk kontrolovala a byl naprosto v poradku. cca po 3 dnech jsem mu nahmatala na hlave tvrdsi boulicku, rikala jsem si ze je tk proste jen boule… po tydnu byla boule takova mekka, jako rosol.. nase detska Mudr.nas poslala opet na pohotovost, protoze jsme necitili okraje lebky pod tou bouli.Na pohotovosti nam rekli ze je to jen krevni vyron a ze je to ok. Me se to nezdalo (jsem zdr. sestra a pracuji na Neurochirurg.Jip) a tak jsem opet sla k nasi dětské Mudr. Ta mi rekla ze to budeme sledovat. cca po dalsim tydnu se to zacalo vstrebavat, ale okraje lebky byly proste nehmatne- jakoby tam byla dirka (jako treba u fontanel) opet jsme jeli do nemocnice na ultrazvuku, ktery jsem si vydupala byly videt rozestoupene lebecni svy. Nastesti nic moc vazneho, jen se tim padem a tou bouli rozestoupili svy a jak to potom oplaskavalo byla tam dirka(cca2cm na 2cm) asi do 3 mesicu se to krasne srovnalo a vse je v pořádku. Dulezite je, aby jste sledovali jak se dite chova, jestli je v pohode, nebo je nejake „jine“, chranit aby se do mista neuhodilo znovu, a pokud nehmatate kost pod tou bouli a mate pocit jako by tam byla dirka, urcite nechat udelat ultrazvuk..
Dekuju za info.. Vcera rano jsme s tim sli k nasi Mudr. Ta nas poslala na hospitalizaci do nemocnice, kde jsme si polezeli do dneska a na ultrazvuku zjistili ze je to opravdu po padu. Mame to sledovat a pristi tyden jit zvonu na UTZ. Tak snad to bude ok. Ale jeste jednou dekuji, budeme to kontrolovat ![]()