Dá se uživit uměním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30965
11.5.20 06:48

Neptala bych se, zda se da uzivit, ale kolik lidi se tim uzivi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.5.20 07:48
@Thorn48 píše:
Ahoj, myslíte si, že je možné se uživit malováním obrazů (např. zvířata, fantasy motivy, apod)? Nebo je to spíše vhodné jako přivýdělek? Umění miluju, malovala jsem od malička, ale právě kvůli strachu z uplatnění jsem raději šla na jinou školu a teď přemýšlím, jestli jsem se rozhodla správně..
Víte případně o nějaké VŠ, která nabízí dobré uplatnění v tomto oboru? Grafiku dělat nechci. Děkuji. :roll:

Uživit se dá, ale není to na nějaký extra vyskakovani. Máme to doma podobné. Můj manžel má vlohy pro hudbu v podstatě co za nástroj vezme do ruky, na to umí během pár minut hrát, skládá i vlastní skladby. Ale protože se bál, že by se tím neuzivil, vystudoval vejšku elektrotechniku. Vztah k tomu nemá, má rád práci se dřevem a tu hudbu. Dělal to jen kvůli fin. zajisteni. Hudba je u něj top, občas hraje, ale málo. V práci máme jednoho lakyrnika, taky hudební talent, ale neuzivil se, tak šel dělat do lakovny. ČR je prostě na tyhle věci špatná země :(

Příspěvek upraven 12.05.20 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.20 08:05

No myslím, že moc se tím uživit nedá. Kdo by byl tvoje cílovka? Neznám moc lidí, co si kupují umění. Ale znám jich dost, co si kupují krabičku cigaret denně. Tady moc nefrčí mít pověšené v obýváku na zdi originály… Spíš takové ty x-té kopie obrázků z obchoďáku, které ladí jen barevně s ostatním zařízením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
11.5.20 08:27

Uměním jako takovým se neuživil skoro nikdo, taky většina umělců zemřela v bídě a svět je objevil až po smrti.

Podle mne se ale dá velmi dobře živit řemeslem, do kterého se ten umělecký talent promítne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
11.5.20 08:29

Malíře neznám, ale mám kamarádku, co by se ráda oživila hudbou. Skládá, hraje na kde co, zpívá, dělá koncerty, videa na youtube, to vše už x let, ale je řada, když z toho má pár korun, vydělat si musí jinde. U malování asi záleží, co jsi ochotna dělat. Uživit se pouze prodejem obrazů mi připadá téměř nemožné, ale umím si představit malovat a k tomu třeba pracovat někde v galerii, umění vystudovat a učit (Ale tam to chce asi kombinací s dalším oborem), nebo si vybrat něco příbuzného a zadaného - architektura, design interiéru nebo zahrad, grafika pro hry, weby, navrharstvi, tetování. Možná se zkusit upíchnout v nějakém časopisu, co dělá nějaké komiksy, pokud máš i trochu nadání pro psaní.. Přeji hodně štěstí, ať najdeš práci, co tě bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat