Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zuzu224 Mam tam kamaradku, respekrive tam maji babicku, a je to opravdu tak. Nikdy nejezdi z vikendu az v pondeli. Neni to kazdy den, ale treba 2×, 3× do tydne opravdu zacpa i prez hodinu.
@Livi92 píše:
Já bydlím ve 2+1 za 13 000 včetně poplatků 10 minut tramvají od centra, takže to jde. A ne, není to sklep, vybydlený barák ani nic podobného.
A od kdy mate smlouvu? Ted jsou ceny mnohem vyssi. Hodne pronajimatelu se nerozhoupalo a ceny nezvysili, ale vase cena neodpovida trhu
@Kaja2022 píše:
A pozadujete po najemnicich trestni rejstrik a podobne? A u mensich bytu byste preferovali spis mlady par nebo rozvedeneho pana?
Zájemce prověřuje realitka, včetně exekucí. Raději rozvedený pán nebo pár je asi jedno. U obou hrozí, že časem odejdou. Pán si najde novou ženu, pár se rozhodne mít dítě a byt bude malý. Čerstvě rozvedený je asi větší jistota, ale hrozí, že ho ex stáhne o moc peněz a najem na něj bude moc. Jde o sympatie, jaký druh práce dělá, vystupování, atd.
Kolik ex vydělává? Nebo jakou dělá práci?
Nechtěl bych teď hledat být na nájem. Tuhle jen tak že zvědavosti jsem dostal nabídku na můj 3 plus jedna v řadovce, celkem ještě dvacet minut od metra a ta částka byla na 34 tisíc a nějaký drobný. Čistý nájem, bez energií.
@zuzu224 Já už taky začínám mít dojem, že možná to stěhování nechtějí ani jeden tak moc.
A jeste k tem cizincum. My pronajimame byty cca 10 let a s cizincema byl vzdycky problem. Nevim, jestli to byla smula, ale my to tak meli. Meli jsme v bytech cizince 4× a vzdycky to dopadlo spatne. A to bez ohledu na narodnost. Ta vymahatelnost je proste slozitejsi. Takze my uz jen lidi z Ceska
@annlady píše:
jo jasně, za všechno můžou Ukrajinci i za to, že někdo zakopne
hypotéky jsou už skoro nedostupné, tak si lidi pronajímají byty a tak je o ně velký zájem a zvyšuje se nájemné
ty úžasné, štědré dotace od státu na bydlení válečných uprchlíků před Putlerem jsou dost nízké a vyplácí se s velkým zpožděním a neplatí v případě, kdy se vybírá komerční nájemZA VÁŠ POKAKANEJ ŽIVOT NEMŮŽE NIKDO JINEJ
Hele, nemusíš být agresivní. Zrovna v případě Prahy a dostupnosti bydlení tam ten vliv Ukrajinců prostě je. V krátkém čase se do Prahy přistěhovalo velké množství lidí, které logicky hledá bydlení. V Praze byl problém s byty už před tím, pak se to zlepšilo, když nejel turismus, a teď se to vrací a je to ještě vyhrocené tím, že do Prahy přibyly nárazově tisíce lidí.
Příspěvek upraven 16.11.22 v 10:03
@Kaja2022 píše:
@zuzu224 Mam tam kamaradku, respekrive tam maji babicku, a je to opravdu tak. Nikdy nejezdi z vikendu az v pondeli. Neni to kazdy den, ale treba 2×, 3× do tydne opravdu zacpa i prez hodinu.
Ja znam sever Prahy a 20km na sever vic nez dobre, to mne tu nemusis psat. Staci nejezdit po dalnici.
Je naivni si myslet, ze treba z Rican se jede do Prahy krasne.
@Anonymní píše:
Zájemce prověřuje realitka, včetně exekucí. Raději rozvedený pán nebo pár je asi jedno. U obou hrozí, že časem odejdou. Pán si najde novou ženu, pár se rozhodne mít dítě a byt bude malý. Čerstvě rozvedený je asi větší jistota, ale hrozí, že ho ex stáhne o moc peněz a najem na něj bude moc. Jde o sympatie, jaký druh práce dělá, vystupování, atd.
Kolik ex vydělává? Nebo jakou dělá práci?
Vydelava 45 tisic cisteho cca. 10tisic ma alimenty. Podnika v gastronomii, je solventni. Ma jeden uver prave na podnikani, ktery bezproblemove splaci. Ale tohle jsou informace, ktere asi ani nikomu sdelovat nemusi, predpokladam. Respektive nevim ani, jak by si toto chtel nekdo overovat. Vystupovani ma myslim velmi dobre. Byl asi na 5ti prohlidkach.
@Kaja2022 píše:
A muzu se zeptat, jestli z tech 28mi by mel sanci 50ti lety rozvedeny muzsky? Ja mam take byt, ale uplne mimo dosah Phy ( hranice s Nemeckem). Mame takto jiz druhou starsi pani ( tato jiz 10 let), rozvedeneho pana bych si nevybrala.
Zajisteny ano. V 50ti letech nejsou tak hlucni, tak neni problem se sousedama a lecos si v byte sami opravi, tak nevolaji kvuli uvolnenemu prkynku nebo kapajicimu kohoutku😅
@Kaja2022 píše:
Tak timto stylem se driv hledaly akorat ztraceny kotata, takze psat, ze kdo tohle nedela, tak vlastne nic nedela je trochu na hlavu. Ale budiz. Dekuji za rady, doporucim mu to.
Zajimave, timto stylem jsem si nasla bydleni 2×
mas tam i jine rady. Ja ho doma nemam…
@Oudrey píše:
A jeste k tem cizincum. My pronajimame byty cca 10 let a s cizincema byl vzdycky problem. Nevim, jestli to byla smula, ale my to tak meli. Meli jsme v bytech cizince 4× a vzdycky to dopadlo spatne. A to bez ohledu na narodnost. Ta vymahatelnost je proste slozitejsi. Takze my uz jen lidi z Ceska
Manzel ma zahranicni prijmeni. Ma ale ceske obcanstvi, mluvi plynule cesky, vypada jako cech, zije zde od 7mi let. Ja ho jako cizince nevnimam tedy a on sebe take ne. Myslite, ze by pomohlo, kdyby v reakci na inzerat to necesky znejici prijmeni vysvetlil?
@Oudrey píše:
A od kdy mate smlouvu? Ted jsou ceny mnohem vyssi. Hodne pronajimatelu se nerozhoupalo a ceny nezvysili, ale vase cena neodpovida trhu
Smlouvu mám skoro dva roky.
Pronajímateli to asi vyhovuje, protože jsem bezproblémový a bezúdržbový nájemník. Platím včas, nic nepotřebuju, s ničím neotravuju, byt udržuju, dokonce jsem tam pár věcí opravila… pronajímá víc bytů a jsem prý jedna z mála, kde nemusí pořád něco řešit. Takže nemá důvod mě vyhánět napálením nájmu. ![]()
@Oudrey píše:
Zajisteny ano. V 50ti letech nejsou tak hlucni, tak neni problem se sousedama a lecos si v byte sami opravi, tak nevolaji kvuli uvolnenemu prkynku nebo kapajicimu kohoutku😅
Dle me je taky slusny rozvedeny padesatnik nez nejaky parecek v paricim veku nebo 2 mladici. Tam se da ocekavat, ze budou o vikendu party. To same treba samozivitelka s malymi detmi, ktere byvaji dost hlucne.
Padesatiletyho chlapa, co ma praci bych se vubec nebala. Max si tam vezme nejakou damskou navstevu, ale neocekava se, ze by byl hlucny nebo nicil vybaveni.
Já pronajímala byt asi 5×, jednou se spolubydlícíma, jindy s partnerem a ještě se psem, nikdy nebyl problém. S těmi dotacemi je to pravda, ale není to automaticky tak, že dostaneš na ukrajince na ruku příspěvek, je to podmíněno dalšími věcmi.
@inkakřivák krásná cena na Prahu. řekla bych, že ještě výhodná. Bohužel.