Dá se zrušit stavební spoření?

993
4.3.11 09:06

Dá se zrušit stavební spoření ?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte zda bych mohla nějakym způsobem zrušit stavební spoření nebo s tim nějak „vyčůrat“ . Minulý rok nás navštívil chlápek ze spořitelny kde mám a bude mi letos končit stavební spoření a tvrdil mi, že když si ještě ten rok založim nové spoření, které mi začne spořit od ukončení současného tak to budu mít za starých podmínek. Jenže vše je jinak a já o spoření za těchto podmínek nemám zájem. Když se můj táta na to ptal řekli mi, že je, jako spořitelny, to nezajímá, protože to jsou podmínky dané státem a ne jima. Dá se s tim něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
4.3.11 09:15

Zrusit urcie jde, ale nejspis ti za to napocitaji nejake sankcni poplatky, podivej se do smlouvy, tam to musi byt napsane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
4.3.11 09:23

Už jsem se dívala. Píšou, že se zaplatí poplatek, ale nepíšou jak velký. Jde o to, že tohle nové spoření mi začne běžet až letos od července a jediné co jsem tam zatim zaplatila je 5 tisíc korun za smlouvu. Jinak mi do června běží ještě stará smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.3.11 09:43

Já kdysi rušila stavebko co běželo,tam si brali nějaký procenta z naspořené částky.Nechala bych tu tvojí smlouvu doběhnout-tu stávající a tamto bych zrušila.Přijdeš podle mě o těch 5tis.Zkus si sehnat nějakýho fin.poradce a on ti poradí jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.3.11 09:49

Ahoj,známý si ho ted rušil a nic neplatil,asi záleží kde to spoření máš.A i já sama přemýšlím že až mi skončí tak už si ho znovu nedám,není to skoro vůbec výhodný a navíc tě ještě oškubou,to si to radši budu schovávat pod polštář.Urřitě to chce solidního poradce ale těch moc není,stejně ti každej chce něco vnutit,to je hold jejich práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
4.3.11 09:50

Stavební spoření zrušit lze,ale přijdeš o státní podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.11 09:54

Stavební spoření určitě zrušit jde :-)

Moje maminka se opět :roll: při dobíhání staré smlouvy nechala ukecat na novou.. no a pak zjistila, že to spoření nechce (zase 10 let!) tak že tam zajde a zruší to.
V pohodě jí to zrušili, ale fakt je, že si za to něco účtovali - strhli jí to z částky, která přišla ze starého spoření :-) (Ale mamka jim teda nedávala dopředu žádné peníze, a jetli ani, tak určitě ne takovou částku jako vy :zed: - je tohle vůbec možné? :nevim: ). Jinak ta částka za zrušní nebyla nijak závratná, tuším kolem 700 Kč..

• Citovat
  • Upravit
993
4.3.11 10:05

O státní podporu mi vůbec nejde, ta je tak malá, že se to už ani nevyplatí. Kamarádka přišla s tim, platit ročně jen nějakou směšnou sumu, samozřejmě by to pak bylo bez státní podpory, tak bych to táhla těch 6 let. Ale mám obavy aby to bylo bez odezvy !

Příspěvek upraven 04.03.11 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.3.11 10:09

Nevyplatí se tak, jako dřív, ale myslím, že pořád jde o nejvýnosnější spořicí produkt s minimem rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
4.3.11 10:11

Jo jenže se musim smát, když si vezmu, že já jim dám měsíčně 1700 a oni mě 1500 ročně. To je fakt k smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
4.3.11 10:14

Já ho rušila nedávno a jde to udělat dvěma způsoby.
První - osobně tam zajít a zrušit - strhnou ti poplatek, který je závislý na cílové částce (tuším, že to bylo 1 %, už si to přesně nepamatuju). Ale lze nejdříve změnit smlouvu na minimální cílovou částku a pak to zrušit, aby byl poplatek nižší. Udělají to vše najednou při jedné návštěvě. To jsem udělala já, přece jen mi pak vrátili alespoň pár korun, co jsem tam na začátku vložila.
Druhý způsob je nechat smlouvu tak jak je a nic tam neposílat. Každý rok budeš platit poplatky za vedení účtu a až to dojde k nule, tak se smlouva stane neplatnou. Ale nedostaneš z toho zpátky ani korunu.
Takhle mi to vysvětlila slečna ze spořitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.3.11 10:16

Nj, ale jinde ti nedaj ani to :nevim:.

Zrušit to jde, ale je tam nějaká výpovědní lhůta+drobný poplatek. Poplatek za uzavření smlouvy ti samozřejmě nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
4.3.11 10:21

Kaatia, u mě žádná výpovědní lhůta nebyla, zrušili to okamžitě. A ten poplatek za zrušení není moc drobný, když máš např. cílovou částku 300 tis. Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.3.11 10:28

Omlouvám se, myslela jsem, že zakladatelka uzavřela spoření na CČ 130000Kč (tj. že chce hlavně spořit) a teď koukám, že vstupní poplatek za uzavření byl 5000Kč, tj. CČ byla asi půl mega, takže výstup bude dražší, ještě jednou omluva.

Ona tam nějaká výpovědní lhůta je, ale SS prej poslední dobou jsou nějaký rychlý:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
4.3.11 10:32

asi je to spořitelna od spořitelny, já jsem rušila stavebko, protože mě nakrkl přístup státu. Neplatila jsem nic a je fakt, že u té mojí stavební spořitelny pokud se stavebko vypoví dříve jak za 6 let, tak člověk přijde o státní podporu. Jinak naspořenou částku včetně úroků mu vyplatí. Já jsem ho tam měla 6 let, takže mám nárok na výplatu i státní podpory. Je fakt, že prachy mi mají přijít až koncem měsíce, takže uvidíme, ale ve smlouvě žádné poplatky za zrušení stavebka vypsané nemám. Jinak výpovědní lhůta byla 3 měsíce a smlouvu jsem vypovídala sama, muselo to být ovšem na jejich formuláři s ověřeným podpisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat