Dají mi něco na splátky, když jsem na mateřské?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
14.12.12 15:08
@j.a.n.i1 píše:
Možná si o některých nebankovkách nejdřív něco zjisti… než je začneš pomlouvat.

Já nepomlouvám, jen si umím přečíst podmínky… Jo, v reklamě i ten HomeCredit vypadá slibně, ale už jsem viděla i smlouvu (mmmch. taky supervýhodnou) s RPSN 148%… Akorát to bylo malinkým, nečitelným písmem, nebo si to člověk musel sám spočítat… Na tenhle konkr. případ si pamatuju, řešila ho tetka (fin. por.), tak mi to tak utkvělo v paměti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
14.12.12 15:09

Po mě nechtěli vůbec nic, jen OP a druhý doklad, per huba jsem nahlásila příjem a během cca 2 minut to bylo online schválené, ale je fakt, že už jsem od Cetelemu několikrát splátky měla a vždy jsem splácela bez problému, takže nevím, zda to nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 15:11

Aha…já právě nevím… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15404
14.12.12 15:13
@Anonymní píše:
Aha…já právě nevím… :nevim:

Tak zkusit to můžeš… Jinak to je jasný, že vždy a vše je lepší koupit hotově, na druhou stranu někdy to nejde a taky pokud si seženeš fakt dobrej úvěr, tak je kolikrát lepší si nechat tu hotovost pro jistotu na účtu a do úvěru jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
14.12.12 15:14

@Seizdra Já taky umím číst podmínky… a už jsem měla myslím 4× splátky od Cetelemu bez jakéhokoliv navýšení… ano, musí člověk dávat pozor a vyhodit z toho pojištění, ale pak se to dá pořídit i bez navýšení, když tedy mají akci, což aktuálně mají.
Za normální nabídky je RPSN vysoké, nějakých 27-29%, ale v reálu se přeplatí 10% a je na každém, zda mu to za to stojí… jestli na to chce 10 měsíců šetřit, nebo mu to za tu 1/10 ceny stojí. Delší splátky od nich neberu, tam už je to navýšení pro mě moc, ale třeba co jsem porovnávala podmínky klasického spotřebního úvěru u Cetelemu a u bank, tak jsou co se podmínek týká srovnatelné, některé banky jsou i horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 15:17

http://www.alza.cz/Publish.asp?…

NEBÝT NA MATEŘSKÉ… :(
tak nic no…

• Citovat
  • Upravit
4466
14.12.12 15:24

Nám tenkrát nedali (na mně, byla jsem na mateřský). Šlo o DVD na splátky od Cetelemu. Prý to neberou jako pravidelný příjem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 15:55

@j.a.n.i1 Co jsi nahlásila za zaměstnavatele nebo jaký příjem? Mateřská se totiž jako pravidelný příjem nebere :think:

• Citovat
  • Upravit
21848
14.12.12 16:01
@j.a.n.i1 píše:
@Seizdra Já taky umím číst podmínky… a už jsem měla myslím 4× splátky od Cetelemu bez jakéhokoliv navýšení… ano, musí člověk dávat pozor a vyhodit z toho pojištění, ale pak se to dá pořídit i bez navýšení, když tedy mají akci, což aktuálně mají.
Za normální nabídky je RPSN vysoké, nějakých 27-29%, ale v reálu se přeplatí 10% a je na každém, zda mu to za to stojí… jestli na to chce 10 měsíců šetřit, nebo mu to za tu 1/10 ceny stojí. Delší splátky od nich neberu, tam už je to navýšení pro mě moc, ale třeba co jsem porovnávala podmínky klasického spotřebního úvěru u Cetelemu a u bank, tak jsou co se podmínek týká srovnatelné, některé banky jsou i horší.

Jasně, pokud se to bere na dobu kratší než třeba 3 roky, tak se to dá… Pokud to je vyloženě nouzovka (jakože lednice třeba potřebná fakt je a hned, né po výplatě) a splatí se třeba hned co je to možný, tak s tím problém nemám. Já se bohužel ve svým okolí setkala jen s těma horšíma případama. Nezatracuju to úplně, hold prostě někdy prachy nejsou… Ale to, co jsem viděla, že např. onen HC a podobný vychytávky dělaj, tak z toho je mi tak k breku nebo nablití… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
14.12.12 16:02

No moje zkušenosti, ještě z dob, kdy jsem dělala přímo v bance i v nebankovní společnosti, tak mateřská se jako pravidelný příjem brala. Stejně jako si u Cetelemu či HomeCreditu mohl vzít něco na splátky senior s důchodem. Pokud si to bereš na pár měsíců, tak jsme s tím nikdy neměli problém. Ale pravda, pár let už to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
14.12.12 17:32
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Co jsi nahlásila za zaměstnavatele nebo jaký příjem? Mateřská se totiž jako pravidelný příjem nebere :think:

Na zaměstnavatele se mi nikdo neptal, nicméně nahlásila bych toho, kde jsem zaměstnaná, protože to je pravda a jako příjem jsem dala výši mateřské… ale já jsem tedy opravdu na mateřské, nikoliv na rodičáku, takže beru vlastně stejně jako jsem měla plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
14.12.12 17:35

@Seizdra Tak je fakt, že s HC zkušenost nemám, pouze s Cetelemem a ten mi přijde solidní… hlavně se mi tedy líbí jejich virtuální kreditka, kde si člověk po netu nastaví, kolik bude platit a ono to víc nepustí a pro každou platbu to generuje nové údaje… což mi pro platby na pochybných stránkách přijde super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.13 06:36

Ahoj, nevíte jak to je s nákupem na splátky v Ikea když jsem na mateřské??
zboží by bylo do 5000,– na 10 měs. a splátka 528,–… 280,–přeplatím
Mateřskou mám necelých 10.000,– a musím udávat zaměstnavatele?
Anonymně proto, že nechci at někdo ví že si chci vzít nákup na splátky…

• Citovat
  • Upravit
20296
13.11.13 07:06
@Anonymní píše:

Mě zrovna v ikei splátky na mateřské odmítli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.11.13 07:09
@Anonymní píše:

odmítnou, mateřská není braná jako příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel