Flexikredit Ge money

Anonymní
13.12.12 18:45

Flexikredit Ge money

Dobrý den, poradíte mi prosím ohledně Flexikreditu od Ge Money (kontokorent)? Jedná se mi o to, že jsem si o něj zažádala. Mám ho na 8000,–. Každý měsíc mi chybí zaplatit z výplaty 3,5 tis., takže mi fin. rezerva, která váže na můj účet vyhovuje. Jenže mám strach abych něco nezblbla. V podmínkách mám, že každý měsíc musí být připsáno alespoň 4tis., což je tedy polovina částky kontokorentu. Jednou ročně na účtu musí být celá ta částka. Tento měsíc mám tedy půlku Flexikreditu vyčerpanou, ale peníze nedorovnám na 8 tis… Známenáto, že mi načtou tedy úroky, pokud to dobře chápu a Flexikredit se mi znovu dorovná na 8 tis, po připsání té půlky? Jsem z toho zmatená. Omlouvám se za anonym, ale připadám si trapně. Jak to funguje, kdo využívá prosím o podrobný popis. :zed: Děkuji. K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
723
13.12.12 18:52

Já ho mám taky na 10 000,–. Jednou ročně musíš být v plusu, přes noc (musí se překlenout dva dny) je jedno jaký den v roce to bude. Úrokovat by nic neměli, max.50kč. Banka když vidí, že ti tam měsíčně chodí peníze že máš aspon tu půlku každý měsíc tak ti nic navíc účtovat nebudou. Já to mam na těch 10tis., jsem v plusu jen když přijde výplata asi 1 den než to všecko vyberu :-D a nic neúčtujou ;)
Stačí takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
14.12.12 09:37

Ahoj, sice nevím jak ti kontokorent pomůže, když ti každý měsíc chybí 3,5 tisíce, protože ty ti budou chybět pořád. Funguje to asi tak. V den kdy si si požádala o kontokorent si měla na účtě např.5000 kč. Kontokorent ti byl schválen 8000.Mohla si si tedy vybrat částku 13000 kč. V podmínkách máš, že ti na účet bude každý měsíc chodit minimálně 4000 kč. Další měsíc ti přijde výplata např.6000.Tuto částku si můžeš vybrat celou+případný zbytek kontokorentu pokud si jej nevyčerpala celý. Pokud ano, tak si můžeš vybrat pouze těch 6000.A na kontokorent nepůjde nic, pouze načtou úroky. Takto teoreticky nemusíš splácet kontokorent, ale ani nemáš nic na víc. Minimálně jednou za rok, ale myslím že je to nyní uděláno na půl roku, musí na účtě zůstat celá částka kontokorentu po dobu nejméně dvou dnů. To znamená, že když ti příjde 8500 můžeš použít pouze těch 500.Snad sem to vysvětlila srozumitelně. Pokud bys ještě chtěla něco vědět tak se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 09:50

@mamina44 Děkuji. Je to srozumitelné, naprosto to chápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.12 09:50

@Romanka.P Díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.12 10:11

Nestane se ale, že mi přijde nějaká částka na účet (6 tis, 4, tis atd.) A já na ní nemohla šáhnout? Vždy prostě možnost peníze vybrat bude. Hold, ale budu čerpat peníze od Ge, je to tak?

Př. tento měsíc vyčerpám celý kontokorent (minulý měsíc 4 tis. tento měsíc 4 tis.) Teď mám disponibilní zůstatek cca. 4500,–.
Příští měsíc mi příjde výplata. Na účet dám dejme tomu 11 tis. Oni mi odečtou tedy celých 8 tis za poskytnutý (vyčerpaný) kontokorent a mohu využít pouze 3,000 Kč? Nebo znovu jít do mínusu 8tis + ještě ty 3 tis? Omlouvám se, toto je první věc v životě, kterou tak řeším a nemohu tomu stále přijít na kloub. Je to spíše ze strachu, abych něco nezblbla. :roll: Už už myslím, že to chápu, pak se do toho začtu a znovu jsem vedle, jak ta jedle. :zed:

• Citovat
  • Upravit
723
14.12.12 11:02

Když vycerpas cely kontokorent a přijde ti třeba 6000,–, můžeš vybrat těch 6000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 11:39

@Romanka.P Děkuju. :palec:

• Citovat
  • Upravit
723
14.12.12 11:47

Dobře je to vidět v internetovém bankovnictví ;) tam máš napsáno kolik můžeš vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pamppeliška
29.3.13 11:01

Ahoj holky, chtěla bych s něčím poradit, před pár lety sem si zařídila účet v ge money a nabídli mi i flexikredit 10 000 kč tak sem to vzala, moc sem nerozuměla tomu co ten flexikredit je až te´d mi došlo, mám na účtu disponibilní zůstatek 17000kč a účetní zůstatek jen 8 000kč, takže mé peníze jsou jen těch 8 000kč, zbytek je banky ten flexikredit, chápu to dobře? Chci ten flexikredit zrušit, takže mi strhnou z těch peněz 10 000?Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
784
29.3.13 11:31

Flexikredit je možnost jít do mínusu. Pokud ho máš schválený na 10000,–, tak máš možnost jít těch 10000,– do mínusu. Pokud ty peníze ale nečerpáš a pohybuješ se jen v plusových částkách, tak Ti vlastně k ničemu není a klidně zajdi na pobočku a nechej si ho zrušit.
Disponibilní zůstatek je ta částka, kterou můžeš čerpat - takže je v ní zahrnutý i ten Flexikredit. Účetní zůstatek je to, co tam fyzicky máš (včetně minimálního zůstatku, nezaúčtovaných transakcí, apod.). Tím se moc neřiď. Akorát to mate ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IVETA ŠPETOVA
31.3.13 13:55

kontokorent

Mam kontokorent 6000kc vybrala jsem uz cely-ted mi prijde vyplata 5700kc. nabidnou mi opet kontokorent? nebo celou castku vezmou. dekuji

• Citovat
  • Upravit
784
31.3.13 21:16

Kontokorent není jednorázový úvěr, můžete ho využívat stále, pokud si ho sama nezrušíte. Prostě máte možnost jít do mínusu 6000,– Pokud jste ho celý vyčerpala a následně vám přišlo 5700,–, tak můžete čerpat dále 5700,– Kdyžtak mrkněte do internetbanky nebo do bankomatu na „disponibilní zůstatek“. To je částka, kterou můžete využívat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nedejte se!
2.4.13 15:34

pomoc - OS Nedejte se!

Dobrý den,
jelikož se tato diskuze týká flexi-kreditu(kontokorentu) společnosti GE money *** je důležité upozornit klienty(bývalé klienty) této společnosti na promlčené pohledávky, kdy společnost vymáhá dluhy z kontokorentu, které jsou již promlčené a to znamená, že dle zákona již na ně namá právo.
Pokud je to Váš případ je možné kontaktovat naše Občanské sdružení Nedejte se!
Kontaktní údaje naleznete na odkazu: https://www.emimino.cz/…ankovani/40/

• Citovat
  • Upravit
11.9.13 22:54

Hele a jak dlouho nebo ke kterymu dni tam ta pulka kontokorentu musi byt? díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel