Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tihle narcisove.. Hned planuji děti, hned svou obět hackujou na svatby.. dělají to aby ukázali předešlém partnerovi, ze udělali chybu.. je v tom jasnej kalkul..
Nevím, nebrala bych to nějak závazně a byla bych rada, jsou to jen klíče a je to prakticke, když je partner má
hodi se, kdybyste se domluvili ze prijdes a měl zpoždění, abys nemusela cekat venku, ale přijít, jak prijdes, a podobne ![]()
@Královna Kosmíru píše:
Tihle narcisove.. Hned planuji děti, hned svou obět hackujou na svatby.. dělají to aby ukázali předešlém partnerovi, ze udělali chybu.. je v tom jasnej kalkul..
Co? Jakou svatbu a děti? Předání klíčů znamená zásnuby? ![]()
Stalo se mi jednou kdysi dávno, že mě balil kluk a od první chvíle jsem byla ta nej, všechno by pro mě udělal, nejúžasnější žena, kterou kdy potkal. Měl zaručeně poruchu osobnosti. Když viděl, že se nechytám, za pár dní to už říkal jiné.
Bála bych se, jak píše královna výše, že je buď blázen, nebo chce okolí ukázat, jaký je borec, že už má ženskou, nebo potřebuje platit nájem napůl.
Snad bys ale mohla poznat z jeho chování, jestli je tak mimo nebo to pro něj není tak velký krok. Jestli už chce ale kupovat skříně, tak to je dost na rychlo ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych pochopila nějak tu věc, že když se s někým seznámíme, tak je normální, že po společně stráveném týdnu už dostanu od druhého klíče od bytu a baráku s tím, že mám fungovat jako doma. Je to hodně brzy si myslím sama, ale ráda bych pochopila důvod toho, proč to tak někdo dělá. Protože na mě je něco takového hodně rychle teda.Děkuji za odpověď
A neni to jako v Přátelích? ![]()
Nechci ti nijak radit, jen napíšu svoji zkušenost… Dostala jsem klíče od jeho bytu asi po 10 dnech a to z důvodu, že si myslel, že jsem u něj záměrně nechala kartáček a pastu, tak to bral, že už my může dát ty klíče(vtipné je, že já ten kartáček tam nenechala, byl kamaráda, který u něj prespal😁) ale bylo to nenásilně a za dva měsíce jsem se stehovala k němu… Nebyl ani po rozchodu, ani nepotřeboval zaplacnout nájem… Takže jsem asi mela štěstí, bylo nám teda lehce přes třicet… Jsme manželé, máme 2 děti a pořád jsme šťastný… Takže záleží na tobě, ale poslouchej svoje srdce a rozum… ![]()
Zažila jsem. Z jeho strany gesto, které pro něho nic neznamenalo. Prostě hra. Jestli se chytím.
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych pochopila nějak tu věc, že když se s někým seznámíme, tak je normální, že po společně stráveném týdnu už dostanu od druhého klíče od bytu a baráku s tím, že mám fungovat jako doma. Je to hodně brzy si myslím sama, ale ráda bych pochopila důvod toho, proč to tak někdo dělá. Protože na mě je něco takového hodně rychle teda.Děkuji za odpověď
Já bych byla hrozně obezřetná, blikala by mi červená kontrolka jako o život. A to já jsem byla vždycky takový ten typ „do všeho po hlavě a na 100 %“. Neříkám, že bych hned vše ukončovala a brala nohy na ramena, ale sakra bych si všímala ostatních výstražných světýlek a dávala si pozor. Když je všechno „too much too soon“, je to jasnej vykřičník. Nepíšeš žádné okolnosti, jako že co ti k tomu řekl. Ale určitě bych se tam nestěhovala ani mu tam nechodila prát a uklízet.
Je dobrý mít na paměti, že nakvartýrovat si ženskou do svyho bytu není pro chlapa žádný závazek (ženy to tak někdy mylně berou). Tam mu prostě plynou jen výhody ze soužití, nic jiného. Ženská uvaří, poklidí, postará se. A bydlení je jeho, takže není problém se tě zase obratem zbavit, až bude chtít. Odnes si kartáček a už sem nechoď. Takhle jednoduchý to je. Tak bacha na to.
Podle mě nemá cenu porovnávat to s tím, že to takhle někdo měl před 20 lety a vyšlo to a jsou spolu doteď. Všichni víme, že dneska jsou ty pravidla hry diametrálně odlišný. Před 40 lety si tchán dovedl tchýňku domů a byla to jasná páka, že je jeho vyvolená a do půl roku je veselka. Je jasný, že dneska je to trochu jinak, dneska by tenhle postup byl dokonce mimo společenské normy ![]()
@Semtex píše:
Nevím, nebrala bych to nějak závazně a byla bych rada, jsou to jen klíče a je to prakticke, když je partner máhodi se, kdybyste se domluvili ze prijdes a měl zpoždění, abys nemusela cekat venku, ale přijít, jak prijdes, a podobne
Co? Jakou svatbu a děti? Předání klíčů znamená zásnuby?
Ne je to jen neco dost podobneho
@cecetka píše:
Klice jsem dostala uz po mesici znamosti. Nikdo me nemucil ani netyral. No a v manzelstvi to kroutime uz 18. rok.
Mně to přijde divné. Ve vztahu jsem sedmnáct let. Napřed jsme bylo přátelé, později jsme spolu začali chodit, pak jsme zkusili společně fungovat v jedné domácnosti a teprve pak přišla na řadu svatba. Pouštět si po týdnu známosti do soukromí úplně cizího člověka je přinejmenším nezodpovědné.
Tak si je neberte a řekněte mu, že je to na vás brzo. Jak jednoduché.
@Anonymní píše:
Já dostala klíče druhý den
Přijela jsem na randíčko a už nikdy neodjela
A jsme spolu 11let v klidu a harmonii. Jsme spolu 24 hodin denně, pracujeme spolu ![]()
Anonym- nechci aby mě tu poznal někdo a věděl moji přezdívku. Naše seznámení koluje po všech kamarádech ![]()
Všechno slavíme v jeden den první rande, první pusu, první líbání, první sex, společné bydlení
Se to neplete alespoň
![]()
@Sylvania 333 píše:
Nebo chce vyprat, uvařit a uklidit.
A HLAVNĚ!!! Vysát. ![]()
@Královna Kosmíru píše:
Ne je to jen neco dost podobneho
Hele nevím, já jsem jednu dobu chodila uklízet, měla jsem klíče od x bytu a nepřišlo mi, ze by se se mnou někdo tímto zasnuboval
možná mám posunuty práh vnímání, ze mi klíče nepřijdou jako něco zvláštního? ![]()
Muj muž mi taky nechal klíče celkem brzy, abych prave na nej nemusela cekat, kdybych přišla z práce dříve nebo naopak on později, nebo abych nemusela ještě jezdit k sobě domu a pak k němu (měla jsem to k němu z práce o hodně blíž mez ke mne). Nebrala jsem to jako ze jsem se přijetím klíčů k něčemu zavázala (k čemu?), spíše to byla úleva pro mě, ze jsem měla po té práci kam blízko jít a nemusela jezdit k sobě tak daleko ![]()