Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, je to asi týden co si píši, s jedním klukem. Je z vesnice vedle a jeho rodiče se celkem intenzivně baví s mými, ovšem já jsem se s ním nikdy nebavila a viděla ho snad 2×, je o 8 let starší. Mně je 16 a jemu 24. Píšeme si bych řekla celkem fajn, až na občasné jeho sexistické narážky, které beru jako flirt. Chci se zeptat zda je to v pohodě, protože se obávám názoru rodičů na to. Předem děkuji za odpověď. ![]()
@Anie125 píše:
Zdravím, je to asi týden co si píši, s jedním klukem. Je z vesnice vedle a jeho rodiče se celkem intenzivně baví s mými, ovšem já jsem se s ním nikdy nebavila a viděla ho snad 2×, je o 8 let starší. Mně je 16 a jemu 24. Píšeme si bych řekla celkem fajn, až na občasné jeho sexistické narážky, které beru jako flirt. Chci se zeptat zda je to v pohodě, protože se obávám názoru rodičů na to. Předem děkuji za odpověď.
Všechno je o lidech. Já měla prvního kluka na přelomu 15/16 let, jemu bylo 20. Trvalo to pár měsíců. Prostě jsem nehodlala skončit hned v posteli a on zas nebyl na nějaké věčné chození po venku za ruku. Tak jsem raději byla sama ![]()
Pokud si rozumíte, do začátku je to fajn. Názor rodičů je pak jiná věc ![]()
@Anie125 píše:
Zdravím, je to asi týden co si píši, s jedním klukem. Je z vesnice vedle a jeho rodiče se celkem intenzivně baví s mými, ovšem já jsem se s ním nikdy nebavila a viděla ho snad 2×, je o 8 let starší. Mně je 16 a jemu 24. Píšeme si bych řekla celkem fajn, až na občasné jeho sexistické narážky, které beru jako flirt. Chci se zeptat zda je to v pohodě, protože se obávám názoru rodičů na to. Předem děkuji za odpověď.
Mě by kleplo, kdyby si šestnáctiletá přivedla dvacetičtyřletého. Ve 20 letech, kdyby přivedla 28 letého, tak bych problém neměla, ale v těch 16 ano.
Asi zalezi na konkretnich okolnostech. Kdyby si 16r prospivajici gymnazistka privedla 24r VS studenta, budu na to koukat jinak, nez kdyby si 16r potizistka privedla 24r nemakacenka. A samozrejme je spousta poloh mezi.
8 let rozdil mi prijde ok. Rodice ovsem mohou mit jiny nazor. Ja zacala v 16 chodit se svym manzelem. Jemu bylo 20. Holky jsou jinde nez kluci a vetsinou cloveku imponuji spis ti starsi.
No popravde málokterý rodic asi bude nadšen, pokud si holka, este 16 létě dítě, privede dospělého chlapa
. Rozdíl 8 let je sice relativně ok, ale jen v případě, kdybys byla už dospela žena
. Todle by na tebe mohlo mít dost špatný vliv.
My jsme s manželem od sebe 10 let. Ale bylo by tak nějak divné kdybych v 16 řekla že mám kluka kterému ne 26. Vždycky se nasmějeme když si uvědomíme že já jsem se učila vyjmenovaná slova ve 3. třídě a on vymetal diskotéky. ![]()
Každopádně záleží jestli studuje, pracuje, nebo je na pracáku. A taky záleží jak jsi na tom ty. ![]()
@Hobitka píše:
Asi zalezi na konkretnich okolnostech. Kdyby si 16r prospivajici gymnazistka privedla 24r VS studenta, budu na to koukat jinak, nez kdyby si 16r potizistka privedla 24r nemakacenka. A samozrejme je spousta poloh mezi.
Já teda mám tu šestnáctiletou prospívající gymnazistku, ale i tak by mi přišlo divný, kdyby randila s klukem o tolik starším. A to přesto, že chápu, že vrstevníci jsou pro ni taková retardovaná telátka, protože holky prostě jsou sociálně a emočně v tomhle věku napřed. A mám teda i syna, co studuje VŠ, a i u něj by mi přišlo nepřirozený, kdyby chodil s šestnáctkou. V tomhle věku fakt ani jedním směrem. Za čtyři roky v pohodě. ![]()
Moje mamka si v 16 privedla tricetileteho. Jsou spolu 47 let.
Mě bylo 17 a příteli 25 když jsme se poznaly. Jsme spolu přes 10 let a máme 2 děti ![]()
KOnkrétně 16 letá holka a 24 letý kluk je sakra velký rozdíl… jiný svět--- Ale třeba 30 letá holka a 38 letý kluk naprosto v pohoídě.
Čím jai mladší tím větší je rozdíl když je klukovi 16 tak i o 4 roky mladší holka je dítě… v tvém věku by byly 4 roky takový hraniční… no a 8 už je trochu moc.
Já jsem myslela, že máš na výběr tři různého věku a nevíš kterého. ![]()
@Hobitka píše:
ano!
@lucad77 píše:
Já jsem myslela, že máš na výběr tři různého věku a nevíš kterého.
Já zas přemýšlela, proč jsou tak důležité ty násobky 8 ![]()