Zůstat nebo odejít ze vztahu?

1
27.3.23 09:46

Zůstat nebo odejít ze vztahu?

Zdravím všechny přítomné,
už jsem opravdu bezradná a tak potřebuji radu někoho nezávislého. S přítelem jsem 2 roky, od začátku tam nebyla taková ta pomyslná jiskra která by nás k sobě táhla. Seznámili jsme se přes seznamku, tak nějak jsme si rozuměli a bylo nám spolu hezky tak jsme spolu začali chodit a později i bydlet. Postupně mi ale ta chemie začala chybět, sex za moc nestál a nestojí (on nechce nic řešit ani probírat). Navíc cca před půl rokem začal mluvit o tom že chce dítě. Pro mě to byl hrozný šok protože jsem zatím nad tím nepřemýšlela i když na to už věk mám (mě je 30, příteli 28). Naše společné dny většinou vypadaly tak že jsme přišli z práce, přítel sednul do večera k PC hrám a já lehla k filmu. Prostě si nejsem jistá tím, že bych to nakonec nebyla jen já kdo se o dítě stará, nejsem si zatím jistá tím že dítě chci. Ve vztahu bylo samozřejmě více věcí co mi vadili, přítel je nesamostatný, není moc mužný, spíše naopak…jenomže je hodný, byl by určitě hodný táta a byla bych zabezpečená. Jenže zůstat s někým protože je hodný a mám ho ráda? Jde to i bez chemie a přitažlivosti? Děkuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5629
27.3.23 09:55

Když zůstaneš, poleze ti časem na nervy. A až potkas někoho kdo tě bude přitahovat, pořádně to s tebou zamává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
27.3.23 09:56

To je těžký. Aby se jednoho dne nestalo že potkáš někoho, kde tam ta chemie bude a budete si i rozumět. To pak bude pozdě když už bys měla dítě. Já bych do vztahu s někým kdo by mě nepřitahoval určitě nešla. Co si budem, do vztahu ta chemie prostě patří. Takže je to hlavně na tobě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
27.3.23 10:03

Zhruba po dvou letech vztahu přichází první krize a opadne zamilovanost, takže je přirozené být na pochybách. Na druhou stranu, pokud jsou ve vztahu závažnější problémy/rozdíly (sex, dítě), které navíc partner odmítá komunikovat (což je základ vztahu), nevím, jestli je to do budoucna to pravé. Ostatní „drobnosti“, co ti na něm vadí bych zkusila při rozmyšlení přehlédnout, protože vždycky na druhém něco najdeš a takto si to zbytečně přidáváš k těm hlavním problémům. Rozhodovala bych se podle toho hlavního - sex, špatná komunikace a dítě - jestli si to umíš takto představit i do budoucna. Jestli ne, není o čem, ale chápu, že láska vše ztěžuje.

Příspěvek upraven 27.03.23 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
27.3.23 10:23
@moncinka2 píše:
už jsem opravdu bezradná a tak potřebuji radu někoho nezávislého. S přítelem jsem 2 roky, od začátku tam nebyla taková ta pomyslná jiskra která by nás k sobě táhla. Seznámili jsme se přes seznamku, tak nějak jsme si rozuměli a bylo nám spolu hezky tak jsme spolu začali chodit a později i bydlet. Postupně mi ale ta chemie začala chybět, sex za moc nestál a nestojí (on nechce nic řešit ani probírat). Navíc cca před půl rokem začal mluvit o tom že chce dítě. Pro mě to byl hrozný šok protože jsem zatím nad tím nepřemýšlela i když na to už věk mám (mě je 30, příteli 28). Naše společné dny většinou vypadaly tak že jsme přišli z práce, přítel sednul do večera k PC hrám a já lehla k filmu. Prostě si nejsem jistá tím, že bych to nakonec nebyla jen já kdo se o dítě stará, nejsem si zatím jistá tím že dítě chci. Ve vztahu bylo samozřejmě více věcí co mi vadili,přítel je nesamostatný, není moc mužný, spíše naopak...jenomže je hodný, byl by určitě hodný táta a byla bych zabezpečená. Jenže zůstat s někým protože je hodný a mám ho ráda? Jde to i bez chemie a přitažlivosti?Děkuji :roll:

Já ti nevím, vztah o ničem. Je hodný, a určitě by byl dobrý táta… To dopředu nikdy nevíš, boužel. Nechce nic řešit, to jako proč? Ve vztahu je komunikace hodně důležitá, a u vás dost vázne. Myslíš, že by se to dítětem změnilo? Řekla bych že ne. A chemie? Nebyla tam, a nikdy nebude. Ale až poznáš někoho, s kým bude, tak to bude v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
27.3.23 10:36
@moncinka2 píše:
už jsem opravdu bezradná a tak potřebuji radu někoho nezávislého. S přítelem jsem 2 roky, od začátku tam nebyla taková ta pomyslná jiskra která by nás k sobě táhla. Seznámili jsme se přes seznamku, tak nějak jsme si rozuměli a bylo nám spolu hezky tak jsme spolu začali chodit a později i bydlet. Postupně mi ale ta chemie začala chybět, sex za moc nestál a nestojí (on nechce nic řešit ani probírat). Navíc cca před půl rokem začal mluvit o tom že chce dítě. Pro mě to byl hrozný šok protože jsem zatím nad tím nepřemýšlela i když na to už věk mám (mě je 30, příteli 28). Naše společné dny většinou vypadaly tak že jsme přišli z práce, přítel sednul do večera k PC hrám a já lehla k filmu. Prostě si nejsem jistá tím, že bych to nakonec nebyla jen já kdo se o dítě stará, nejsem si zatím jistá tím že dítě chci. Ve vztahu bylo samozřejmě více věcí co mi vadili, přítel je nesamostatný, není moc mužný, spíše naopak…jenomže je hodný, byl by určitě hodný táta a byla bych zabezpečená. Jenže zůstat s někým protože je hodný a mám ho ráda? Jde to i bez chemie a přitažlivosti? Děkuji :roll:

Ani nahodou, poradny sex ti bude chybet a s velkou pravdepodobnosti mu drive nebo pozdeji zahnes s nekym pro tebe pritazlivejsim. Takze za me end.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
27.3.23 10:42

@moncinka2 Ahoj, sám jsem něco podobného kdysi řešil. Byla hodná, nic zlého mi nedělala, jen jsem se strašně nudil, protože nejradši prostě byla doma. Nejsem na to pyšný, ale rozešel jsem se s ní kvůli nudě ve vztahu a zpětně myslím, že to bylo nejen pro mě, ale i pro ni dobře. Čímž neříkám, že je to univerzální správné řešení pro tyto případy, ale člověka by měl vztah naplňovat, ne v něm pouze být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
27.3.23 10:49

Já bych asi do dítěte s někým, o kom mám takové myšlenky a pochybnosti, nešla. Právě z těch důvodů, že vztahy vybudované na tom, že jsem vzala za vděk někým „hodným“ (často proto, že jsem v danou chvíli nenašla/neměla na nic lepšího), často končí v momentě, kdy se někdo lepší objeví. A špatně se k němu odchází s dítětem.

Asi bych ještě zkusila hledat jinde.

Apropos, to, jaký chlap bude otec, poznáš až v momentě, kdy se jím stane. Ani ten „hodný“ nemusí být v tomto nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí