Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsem mela narozeniny. Jedná kamarádka mi poprala o 3 dny driv, druha si myslela ze mam narozeniny až dnes. S ex jsme se rozešla po roce a půl před dvemi mesici v dobrém, jsme stále přátelé. Pred měsícem jsem mu poprala k narozeninám, v hospode kde slavil jsme si dali pivo, a stejne mi od nej ani čárka nepřišla. A to se realne známe roky.. Moji tri sourozenci si taky nevzpomneli…Jediny kdo si vzpomněl je moje mama.Vždy jsem to oslavila s kamarádkami, a letos na me vlastně všichni zapomneli…Dotaz asi nemám žádný, jen mě to trochu mrzí.
Ahoj, dodatečně všechno nejlepší
.
Jsou lidi, kteří narozeniny druhých neřeší…ale sourozenců bych se zeptala, proč mi nepopřáli, jestli jen zapomněli nebo mají jiný důvod…
Tohle zamrzí. U nás máme tohle v kalendáři a i jinak po rodině se o tom mluví dostatečně dopředu, aby se nezapomnělo…
A co ze si vzpomněli dřív nebo později. Já pravidelně přeji buď den před nebo po. Proste mám v hlavě nějaký datum vsugerovany a vzdycky když mi napíší, ze mají narozky až další den, tak si říkám, ze příště to už nespletu a samozřejmě, za rok se to opakuje. Buď rada, ze na tebe mysli. Kdyby ti nenapsali vůbec, tak to by mě mrzelo asi víc. Jen u tech sourozenců je to skoda.
Na mě několikrát za sebou zapomněla máma. Partner vůbec neví co je za den a občas ani čí je. Ten zapomněl na mě i dcer první narozeniny.
Moje menší úchylka je že já si pamatuju naprostou většinu lidí okolo sebe svátky, narozeniny. U některých i míří děti. Není to schválně prostě to tam mám. Je ale jeden náš manželský kamarádský pár a u těch dvou to prostě nevím. Známe se roky a já si pamatuju jenom, že na konci měsíce. Takže těm přejeme tak jak se zrovna vidíme no.
A s další partou jednou ročně udělame velkou akci kde si všichni navzájem poprejeme ke všemu co bylo a bude
.
Pro jednou
![]()
Všechno nejlepší ![]()
Mě osobně by to zamrzelo od sourozenců, vy si běžně v rodině nepřejete? Nebo se nezvete na kafčo a kus dortu? Mohla jsi třeba naplánovat tu narozeninovou hospodu taky, pozvat, koho máš ráda a můžeš si být jistá, že by popřáli i pozvaní kamarádi. Víš, jak je to s tou panenkou v koutě ![]()
Já zapomínám popřát k narozeninám většině lidí. Nemít upozornění z Facebooku, tak nepopřeju nikdy nikomu. Jsem schopná zapomenout i na moje narozeniny ![]()
Ale chápu, že to zamrzí.
@unuděná píše:
Všechno nejlepší
Mě osobně by to zamrzelo od sourozenců, vy si běžně v rodině nepřejete? Nebo se nezvete na kafčo a kus dortu? Mohla jsi třeba naplánovat tu narozeninovou hospodu taky, pozvat, koho máš ráda a můžeš si být jistá, že by popřáli i pozvaní kamarádi. Víš, jak je to s tou panenkou v koutě
Něco takového si myslím taky.
Pokud toužím po gratulaci (bez negativního nádechu), tak udělám oslavičku. Není potřeba dělat bůhvíjaký mecheche, ale pár chlebíčků nebo lahví vína klidně i doma.
Já narozeniny vůbec neřeším, ani cizí a nijak zvlášť ani moje. Partner už dostal asi od čtyř známých poprc, když se s týdenním zpožděním dozvěděli, že měl čtyřicítku a proč nebyl mejdan.
Já letos zapomněla popřát tátovi
Ale o mě to všichni ví, že sem hrozná
A po čtyřiceti letech už mi to skoro ani nevyčítaj. Prostě zakladatelko, jsou lidi, co neřeší narozky, svátek si vzpomenou jen když zrovna kouknou do kalendáře a pokud nejsou pozvaní na oslavu, jde to úplně mimo ně.
Vždyť vám přály i kamarádky. Co na tom, že ne přesně. U těch sourozenců to chápu, to zamrzí. Ale hodila bych to za hlavu a nepřikládala narozeninám takový význam.
Jinak dodatečně všechno nej. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Podle mě mi chodí přání včas hlavně proto že mám Facebook
Asi tak, no, FB, když je to nastaveno, to vykecá.
Já občas zapomenu i tak
![]()
Mě se to dělo pravidelně a pravidelně jsem to obrečela. No, přesto jsem dneska šťastně vdaná a už to neřeším, už nedostatek zájmu a lásky mít snad jen tak nebudu
. A teď jsem na mateřské a uplne běžně netuším kolikateho je, natož kdo má narozeniny, stěží trefim jaká je polovina měsíce, občas nevím ani den v týdny jak jsou všechny stejné.
Tak slavit by měl hlavně ten, kdo ty narozeniny má. Jestli děláš, že se tě to netýká, tak se nediv, že si ostatní nevzpomenu. U nas je tedy samozřejmost pozvat rodinu alespoň na kávu a dort a až pak může člověk řešit, kdo nepopřál. Ten nevychovanec jsi v první řadě ty.
Tohle já třeba vůbec neřeším, já nikde (třeba na fb) datum narození zveřejněný nemám a vzpomene si málokdo. Většinou mi přeje jen nejbližší rodina (mamka, manžel, segra) a většinou teda i nejlepší kamoska, ale ta mě zná přes 20 let a ji jedine přeju taky (hlavně její narozky se dobre pamatují), ale zbytek kamarádek si třeba přesně napamatuju, dvě mají narozky den po sobě a já vždycky tapu, která je první a kolikrát se stane, ze je prohodim a jedné pisu o den dřív
ale já jsem na data hrozna, nepamatuju si narozky třeba ani většiny rodiny s výjimkou mamky a segry, manžela a dětí. Ale od sourozenců by mě to taky mrzelo no, pokud mate dobre vztahy.
Ani já sám jsem si už posledních pár let nevzpomněl na ty svoje. Nebýt mamky tak o nich ani nevím.
Ale tak… chápu, že to někoho může zamrzet. Tady máš kytku. ![]()
To, že ti někdo popřeje den před/po bych neřešila. Mám několik let kamarádku se kterou jsem i dva roky bydlela a pořád se mi plete, jestli má narozky 3. nebo 4.
A takhle to mám s většinou přátel, vím, že mají narozeniny daný měsíc, ale den mi vždycky vypadne, tak se radši ptám nebo jim popřeju dopřeju. Není to tak, že by mi na nich nezáleželo, ale jsem na datumy hrozný pako.
Na druhou stranu, kdyby si nevzpomněli sourozenci, to by mě hodně mrzelo.
Dodatečně všechno nejlepší 🌷
Ahoj, včera jsem mela narozeniny. Jedná kamarádka mi poprala o 3 dny driv, druha si myslela ze mam narozeniny až dnes. S ex jsme se rozešla po roce a půl před dvemi mesici v dobrém, jsme stále přátelé. Pred měsícem jsem mu poprala k narozeninám, v hospode kde slavil jsme si dali pivo, a stejne mi od nej ani čárka nepřišla. A to se realne známe roky.. Moji tri sourozenci si taky nevzpomneli…Jediny kdo si vzpomněl je moje mama.
Vždy jsem to oslavila s kamarádkami, a letos na me vlastně všichni zapomneli…Dotaz asi nemám žádný, jen mě to trochu mrzí.