Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych pochopila nějak tu věc, že když se s někým seznámíme, tak je normální, že po společně stráveném týdnu už dostanu od druhého klíče od bytu a baráku s tím, že mám fungovat jako doma. Je to hodně brzy si myslím sama, ale ráda bych pochopila důvod toho, proč to tak někdo dělá. Protože na mě je něco takového hodně rychle teda.Děkuji za odpověď
To by mne dost varovalo a urcite bych ty klice nechtela.
Klice jsem dostala uz po mesici znamosti. Nikdo me nemucil ani netyral. No a v manzelstvi to kroutime uz 18. rok. ![]()
Nekdo proste nevnima, ze by to byl buhvijak velky krok. Treba to proste a jenom povazuje za nejjednodussi pro vsechny zucastnene. Zeptej se ho.
Zvláštní. A znáte se jen ten týden? Nic jste o sobě a svých rodinách předtím nevěděli? Kolik vám je?
Kolik vám je? V 25 je to trochu divný, v 50 docela v pohodě, už asi nechce řešit úplně cukrbliky několik měsíců a potřebuje vědět, jak spolu budete skutečně fungovat i při běžném životu a neztrácet rok života tím, že na randíčkách super, ale doma se budete hádat kvůli špatně uspořádaným kastrolům a trenkám v koupelně..
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych pochopila nějak tu věc, že když se s někým seznámíme, tak je normální, že po společně stráveném týdnu už dostanu od druhého klíče od bytu a baráku s tím, že mám fungovat jako doma. Je to hodně brzy si myslím sama, ale ráda bych pochopila důvod toho, proč to tak někdo dělá. Protože na mě je něco takového hodně rychle teda.Děkuji za odpověď
Po společně stráveném týdnu nevidím problém, zřejmě se za ten týden ukázalo, že za to stojíš. Pokud bys to za to nestála, místo klíčů dostaneš košem, to by se ti líbílo víc?
![]()
Protože když ve sklepě pálí kořalku, není moc jednoduché odběhnout ti odemykat.
Taky se mi to stalo, za mě tedy velký red flag. Později jsem zjistila, že měsíc před naším seznámením se mu čerstvě odstěhovala ex a potřeboval rychle zaplácnout díru v srdíčku.
Vztah nakonec trval 3 roky a byl hodně toxický.
Dnes už by mi blikala kontrolka. ![]()
Příspěvek upraven 27.03.23 v 11:17
Dělají to tak osoby s narcistni poruchou osobnosti. Chteji si svou obět rychle zahackovat.
By mě to teda taky překvapilo.
ALe možná je to prostě jen takhle otevřená duše a nemá co skrývat.
Případně je to test, jak s tím naložíš
![]()
Přemýšlela bych, co za tím je (jeho pohnutky), jestli je tak důvěřivej nebo co to je. Ono ta přílišná důvěřivost není zrovna nejlepší vlastnost do života
Nebo jestli tím „chovej se tu jako doma“ není třeba myšleno, „tak to tady pěkně fšechno ukliď, dyť už si tu jako doma, i klíče máš“
![]()
Já si pamatuju ten okamžik, jak sem aktuálnímu partnerovi klíče dávala (hezká vzpomínka), ale po jak dlouhý době to bylo? Ty jo…
Tři čtyři měsíce? Ale bylo to už v době, kdy bylo jasný, že spolu chceme být nastálo, mluvili jsme o sestěhování atd., a chodil ke mě po práci, v nočních hodinách, tak aby furt nemusel zvonit.
No já bych po týdnu ještě ani neměla pocit, že toho člověka znám. Dát mu klíče by pro mě byla pozvánka pro vybílení obou nemovitostí. ![]()
@Anonymní píše:
Nepotřebuje uklidit? Já bych je chlapovi, co se mi postará o domácnost, taky dala.
Třeba se fakt zamiloval a proste to vnímá prirozene. Chlapi nepremysli jestli je něco správně a načasované, když něco chtějí tak to proste udělají
Dobrý den, ráda bych pochopila nějak tu věc, že když se s někým seznámíme, tak je normální, že po společně stráveném týdnu už dostanu od druhého klíče od bytu a baráku s tím, že mám fungovat jako doma. Je to hodně brzy si myslím sama, ale ráda bych pochopila důvod toho, proč to tak někdo dělá. Protože na mě je něco takového hodně rychle teda.
Děkuji za odpověď