Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Polední bouře píše:
No, mně se právě zda, ze si upl e jistá není.
No jasně že není, protože zaprvé je to biologie a zadruhé sleduj ten tlak okolí. To by znejistělo každého.
@Polední bouře píše:
No, když to sama zmiňuje, že nechce, tak právě předpokládám, že o něj stojí. Jinak by přece napsala, že ho nikdo z rodiny nechce. A kdyby se nemohlo o svoje děti postarat některé z mých děti, můj brácha, nebo třeba i sestrenka, tak bych si to dítě ráda vzala.
@unuděná píše:
Zajímalo by mě, zda bys respektovala vlastní dítě, které by se rozhodlo dát své dítě k adopci místo toho, aby ho dalo tobě?
Upřímně nevím. Snažila bych se ho získat do své péče, asi bych se snažila nějak taktizovat. Ale myslím, že by na to nedošlo. Kdyby mému dítěti bylo min než 16, tak souhlas k adopci dát nemůže. No a ha bych jo teda nedala.
@unuděná píše:
A koukat se, jak vyrůstá, jak v něm fyzicky i povahově vidíš sebe a svého partnera a říká mami tvojí sestřence? Tomu sama nevěříš… Tohle se dělá třeba když dítě studuje, tak DOČASNĚ se ho ujme někdo z rodiny. Ne, když to dítě prostě nechci nebo nemůžu vychovávat sama.
Tak přesně moje známá tohle má. Trochu jiný příběh. Její dcera (25) otěhotněla, dítě nechtela. Její máma (52) si ho vzala do adopce. Holčička je celá její bio mama… Všichni se stykaji. Holčička mámo říká své babičce.
@Villanelle píše:A že třeba nemají ani jeden rodiče, kterým by chtěli svěřit dítě? Asi mají dobré důvody. A určitě každý příbuzný je celý hrrr si adoptovat dítě.
Možný to je. Proto mne zajímá, co za tím je. A minimálně u vlastních děti bych si děti vzala s úplnou samozřejmostí. A sourozenci bych se o děti taky postarala, kdyby se s ním nedej bože něco stalo.
@Polední bouře píše:
Upřímně nevím. Snažila bych se ho získat do své péče, asi bych se snažila nějak taktizovat. Ale myslím, že by na to nedošlo. Kdyby mému dítěti bylo min než 16, tak souhlas k adopci dát nemůže. No a ha bych jo teda nedala.
Kdyby tvé dceři bylo 20 a rozhodla se, že chce dítě dát do adopce (důvody by ti nemusela ani říkat), tak bys měla smůlu s nějakým „snažením o získání do vlastní péče“. A zajímalo by mě, co bys dělala.
@bertoldina píše:
Právě pro tu subjektivitu jsou důvody irelevantní. K čemu bude zakladatelce informace, že někdo jiný si myslí, že by to zvládnul. Nebo že jeho rodina by se postarala. Zakladatelka má jinou rodinu, není tak možné být ve stejné situaci.
Tak proč se vůbec ptá? Tady každý odpoví subjektivně.
Navíc ty subjektivní pocity, se můžou v čase dost měnit.
@Tajemnadama píše:
Tak přesně moje známá tohle má. Trochu jiný příběh. Její dcera (25) otěhotněla, dítě nechtela. Její máma (52) si ho vzala do adopce. Holčička je celá její bio mama… Všichni se stykaji. Holčička mámo říká své babičce.
To je mazec. Kolik jí je? Nedovedu si představit, jak složité bude/bylo odpovídat na otázky zvídavého dítěte, proč není se svou maminkou..
@unuděná píše:
To je mazec. Kolik jí je? Nedovedu si představit, jak složité bude/bylo odpovídat na otázky zvídavého dítěte, proč není se svou maminkou..
No, já myslím, že dětem se to nějak rume vysvětlit da. Berou situaci, jak je.
@Polední bouře píše:
Možný to je. Proto mne zajímá, co za tím je. A minimálně u vlastních děti bych si děti vzala s úplnou samozřejmostí. A sourozenci bych se o děti taky postarala, kdyby se s ním nedej bože něco stalo.
Ty fakt nemáš moc empatie, viď? Jasně psala, že tyhle spekulace nechce číst, má extrémně těžkou situaci, a ty tu budeš na třech stranách polemizovat, jak ty by sis dítě vzala a proč ho nemůže dát někomu z rodiny ![]()
@unuděná píše:
Nemyslím si že by ji to někdy řekli.. Holčička říká mami babičce. Ted myslím že tak první třída. Jako uprimne to taky moc nepobiram.
Nedokážu si představit dát svoje dite moji mámě jen tak zpleziru. Ale ono jde o to, že ta babicka už časem deti mít nemohla, ale strašně chtela. Tak se ji to nechtene tehotenstvi dcery hodilo…
@Villanelle píše:
Ty fakt nemáš moc empatie, viď? Jasně psala, že tyhle spekulace nechce číst, má extrémně těžkou situaci, a ty tu budeš na třech stranách polemizovat, jak ty by sis dítě vzala a proč ho nemůže dát někomu z rodiny
Mám. Jedná věc je umění vcítit se, druhá věc, jak s tím uměním naložíme. Třeba jsem tzv. temný empatik. ![]()
@Tajemnadama píše:
Nemyslím si že by ji to někdy řekli.. Holčička říká mami babičce. Ted myslím že tak první třída. Jako uprimne to taky moc nepobiram.Nedokážu si představit dát svoje dite moji mámě jen tak zpleziru. Ale ono jde o to, že ta babicka už časem deti mít nemohla, ale strašně chtela. Tak se ji to nechtene tehotenstvi dcery hodilo…
No takže se tváří, že máma a dcera jsou sestry? Protože přece babičce říkají „mami“ obě… Podle mě je to mnohem horší situace než dát dítě prověřenému páru toužícímu po dítěti.
@Tajemnadama píše:
Nemyslím si že by ji to někdy řekli.. Holčička říká mami babičce. Ted myslím že tak první třída. Jako uprimne to taky moc nepobiram.Nedokážu si představit dát svoje dite moji mámě jen tak zpleziru. Ale ono jde o to, že ta babicka už časem deti mít nemohla, ale strašně chtela. Tak se ji to nechtene tehotenstvi dcery hodilo…
Ja pobírá, že si ji vzala. A holčičce asi časem dojde, že ji maminka těžko měla v 52
@unuděná píše:
No takže se tváří, že máma a dcera jsou sestry? Protože přece babičce říkají „mami“ obě… Podle mě je to mnohem horší situace než dát dítě prověřenému páru toužícímu po dítěti.
Podle mě ne, záleží, jak je o ní postaráno.