Dal někdo dítě k adopci?

Anonymní
1.6.23 07:48

Dal někdo dítě k adopci?

Dobré ráno, chci upozornit že tu hledám opravdu hlavně zkušenosti žen co si tímhle opravdu prošli, samozřejmě nemůžu vám zakazovat aby jste psali jen názory ale nečekejte že na ně budu moc odpovídat. Mám 2 týdny do porodu, po zdravotní stránce zatím vypadá všechno dobře, máme už i domluveno vše okolo adopce. Já už se na porod opravdu těším, těhotenství jsem si vůbec neužívala. Ale hodně se bojím že až porodím, dostanou mě emoce a hormony a celé si to rozmyslím. I když vím že by to vůbec nebyla dobrá varianta pro mě ani pro dítě. Nepřidal tomu ani partner který adopci navrhl, začal mít řeči aby jsme toho nelitovali atd. Řekla jsem mu že mu tedy dítě přenechám do výhradní péče, ale to by beze mě prý nezvládl. Opravdu prosím hlavně ty co si tím prošli, jak to zvládnout a dotáhnout do konce? Jak a jde vůbec bojovat proti údajným hormonům před kterými mě někteří tak moc varují? Důvody pro adopci jsou opravdu vážně a nikomu z rodiny bych dítě dát nechtěla…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36378
1.6.23 08:06
@Anonymní píše:
Dobré ráno, chci upozornit že tu hledám opravdu hlavně zkušenosti žen co si tímhle opravdu prošli, samozřejmě nemůžu vám zakazovat aby jste psali jen názory ale nečekejte že na ně budu moc odpovídat. Mám 2 týdny do porodu, po zdravotní stránce zatím vypadá všechno dobře, máme už i domluveno vše okolo adopce. Já už se na porod opravdu těším, těhotenství jsem si vůbec neužívala. Ale hodně se bojím že až porodím, dostanou mě emoce a hormony a celé si to rozmyslím. I když vím že by to vůbec nebyla dobrá varianta pro mě ani pro dítě. Nepřidal tomu ani partner který adopci navrhl, začal mít řeči aby jsme toho nelitovali atd. Řekla jsem mu že mu tedy dítě přenechám do výhradní péče, ale to by beze mě prý nezvládl. Opravdu prosím hlavně ty co si tím prošli, jak to zvládnout a dotáhnout do konce? Jak a jde vůbec bojovat proti údajným hormonům před kterými mě někteří tak moc varují? Důvody pro adopci jsou opravdu vážně a nikomu z rodiny bych dítě dát nechtěla…

To je mi líto. Asi by nebylo od věci vyhledat psychologickou pomoc. V porodnici už jsi byla a ví tam o tom? Taky bych se s nimi domluvila aby dítě po porodu hned odnesli a neukazovali ti ho, možná to tak bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.23 08:09

@JancaS84 Děkuji, ano v porodnici je už vše domluvené. Malého mi odnesou po porodu hned, chtěla jsem se na něj na chvilku podívat potom, ale říkám si že bude možná lepší když ho nikdy neuvidím… Jen se bojím aby třeba přítel nedělal problémy…

• Citovat
  • Upravit
5629
1.6.23 08:19

No mě by ty důvody teda zajímaly. Divné je mi to hlavní proto, že jsi s přítelem, se kterým chceš asi zůstat.
To nevím, jak moc bych musela přítele nenávidět, abych dala dítě k adopci. Leda bych bydlela někde pod mostem. Ale i to má řešení.
A ze nechceš dát dítě nikomu z rodiny je taky dost zvláštní. Buď to musí být opravdu narušena rodina… Když to vůbec zmiňuje, jeví se mi, že by snad i měli zajem.
Spis mi to přijde jako nějaký truc vůči někomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
1.6.23 08:22

Dítě jsem k adopci nedala, ale ještě před porodem bych vyhledala psychologa. Možná by někoho poradil ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78416
1.6.23 08:23
@Polední bouře píše:
No mě by ty důvody teda zajímaly. Divné je mi to hlavní proto, že jsi s přítelem, se kterým chceš asi zůstat.
To nevím, jak moc bych musela přítele nenávidět, abych dala dítě k adopci. Leda bych bydlela někde pod mostem. Ale i to má řešení.
A ze nechceš dát dítě nikomu z rodiny je taky dost zvláštní. Buď to musí být opravdu narušena rodina… Když to vůbec zmiňuje, jeví se mi, že by snad i měli zajem.

vždyť píše, že tu adopci jako první navrhl partner

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 08:26

Řešila bych to s psychologem a to co nejdřív. A držela se toho, že zkrátka máte ty vážné důvody a dítě by s vámi trpělo. Takhle se dostane k někomu, kdo na něj má vhodné podmínky a dá mu veškerou péči a lásku, kterou vy byste asi dát nemohli. Ale nevím, jestli bych dokázala dál žít s tím partnerem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
1.6.23 08:30

Zkušenost nemám, ale hormony byly po porodu u mně tak silné, že jsem čtyři noci nespala. Oni ti asi hned dají něco na zastavení laktace, to by s hormony mohlo pomoci. Dítě už má náhradní rodiče? Aby nepřišlo o bonding.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.23 08:35

@MamkaDouDou Jo rodiče už má…

• Citovat
  • Upravit
3796
1.6.23 08:38

Tuším, že partner navrhl tzv. " adopci za finanční kompenzaci". :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
1.6.23 08:41

Určitě vyhledej psychologa, protože to prostě bude hrozně náročná situace. Hormonům se neubráníš, ty prostě automaticky přijdou ať chceš nebo ne.

A partnera bych s takovýma řečma poslala do háje, pokud to byl on, kdo adopci navrhl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
1.6.23 08:50
@Polední bouře píše:

Jako sorry, ale to jsou fakt kecy. Proč to rozebiras, co ti je po tom? A nějaké dedukce, jakože se ti něco nějak jeví z pár anonymních řádků jsou zbytečné. Zakladatelka se ptá jasně. Mně naopak přijde úžasný takhle zodpovědný přístup. Pořád lepší, než si dítě nechat za každou cenu. Dát dítě k adopci chce sílu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.23 08:53

@ropucha 02 Ne tak to opravdu není, žádné peníze nedostaneme ani jsme je nechtěli.

• Citovat
  • Upravit
4385
1.6.23 08:53

Co nejdříve, ještě před porodem vyhledej psychologa. Myslím, že bude potřeba i po porodu, jak s tebou budou šít hormony v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
1.6.23 08:57

Mit partnera a presto dat dite k adopci to je fakt dno :poblion:
a z lidi co te podporuji je mi taky zle, na tom neni zodpovedneho vubec nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí