Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@unuděná píše:
No takže se tváří, že máma a dcera jsou sestry? Protože přece babičce říkají „mami“ obě… Podle mě je to mnohem horší situace než dát dítě prověřenému páru toužícímu po dítěti.
Mimochodem, jak se tváří na to, když dítě vychovávají třeba 2 lesby?
@osvc píše:
A nenapadlo tě třeba, že to může být dítě po znásilnění? Radši nejdřív přemýšlej, než někoho začneš urážet, nebo mlč
Soudit nebudu. Ale proč včas nepodstoupila interupci? Tohle prostě nikdy nepochopím. Bohužel v čr to není jako ve filmu, že by hned dítě putovalo do teplé náruče náhradních rodičů. Budou si ho podávat na službách v kojeňáku různé tety než se někomu konkrétnímu svěří a to trvá někdy velmi dlouho…
@unuděná píše:
Kdyby tvé dceři bylo 20 a rozhodla se, že chce dítě dát do adopce (důvody by ti nemusela ani říkat), tak bys měla smůlu s nějakým „snažením o získání do vlastní péče“. A zajímalo by mě, co bys dělala.
To není úplně pravda, širší biorodina se může o dítě přihlásit.
@Polední bouře píše:
Tak proč se vůbec ptá? Tady každý odpoví subjektivně.
Navíc ty subjektivní pocity, se můžou v čase dost měnit.
Ptá se těch, co tím prošly. „Já bych to neudelala“ od těch, které se v takové situaci neocitly, je jí skutečně k ničemu.
Mimochodem, když už zvažujes, že by ses samozřejmě postarala, co kdyby přišlo další dítě…a další… To se taky děje.
@Jazmine píše:
Soudit nebudu. Ale proč včas nepodstoupila interupci? Tohle prostě nikdy nepochopím. Bohužel v čr to není jako ve filmu, že by hned dítě putovalo do teplé náruče náhradních rodičů. Budou si ho podávat na službách v kojeňáku různé tety než se někomu konkrétnímu svěří a to trvá někdy velmi dlouho…
A proč ji soudis, když tvrdíš, že nebudeš?
@bertoldina píše:
To není úplně pravda, širší biorodina se může o dítě přihlásit.
Opravdu? Jakože kdybych se rozhodla jako dospělá, že dám dítě k adopci (co třeba z darované spermie nebo i vajíčka jakožto náhradní maminka), tak to může překazit moje máma nebo sestra, které by reálně měly šanci to dítě do adopce dostat? ![]()
@unuděná píše:
Kdyby tvé dceři bylo 20 a rozhodla se, že chce dítě dát do adopce (důvody by ti nemusela ani říkat), tak bys měla smůlu s nějakým „snažením o získání do vlastní péče“. A zajímalo by mě, co bys dělala.
Snažila bych se jí přesvědčit. Věřím, že uspesne. Mam na to například i jistě finanční páky. Prostě uděláš to, všechen majetek daruju brachovi ![]()
A kdyby to nevyšlo tak bych holt měla smulu ![]()
@Nenitamduch píše:
tak si ho neměli delat ty vol. e to vi decka uz na zakladni skole…
Tebe si taky udělali a jak to dopadlo
@bertoldina píše:
Ptá se těch, co tím prošly. „Já bych to neudelala“ od těch, které se v takové situaci neocitly, je jí skutečně k ničemu.Mimochodem, když už zvažujes, že by ses samozřejmě postarala, co kdyby přišlo další dítě…a další… To se taky děje.
Tak 3 nebo 4 bych ještě zvlsdla
@Polední bouře píše:
Snažila bych se jí přesvědčit. Věřím, že uspesne. Mam na to například i jistě finanční páky. Prostě uděláš to, všechen majetek daruju brachoviA kdyby to nevyšlo tak bych holt měla smulu
@Jazmine píše:
Tak zase podle mne je lepší adopcenezto dítě zabít. I když pro matku asi bolestnejsi.
@Jazmine píše:
Interupce je lepší než adopce?
@unuděná píše:
Opravdu? Jakože kdybych se rozhodla jako dospělá, že dám dítě k adopci (co třeba z darované spermie nebo i vajíčka jakožto náhradní maminka), tak to může překazit moje máma nebo sestra, které by reálně měly šanci to dítě do adopce dostat?
Příbuzný v řadě přímé a sourozenec adoptovat nemůže. Může dítě dostat do pestounske péče. Naše legislativa je velmi na straně biorodiny a matka je ta, co dítě porodila.
@unuděná píše:![]()
Bože, hodně hloupej humor.
Tak samozřejmě to jde podat je jemnější. Ale radši věnují finance tomu dítěti, ktere se svých dětí nezřekne.
Ale ono by je stejně nic takového nenapadlo. A kdyby náhodou jo, tak ani nebudu muset nic říkat. Oni si dovedou spočítat co je pro ně lepší ![]()
@unuděná píše:
Opravdu? Jakože kdybych se rozhodla jako dospělá, že dám dítě k adopci (co třeba z darované spermie nebo i vajíčka jakožto náhradní maminka), tak to může překazit moje máma nebo sestra, které by reálně měly šanci to dítě do adopce dostat?
Podle mě jo.
Nedávno v tv, žena odložila do babyboxu skoro roční holčičku (myslím, že měla skoro rok). Babybox anonymní, nikdo nic neví… A přesto se přihlásila nějaká její příbuzná, která holčičku chce a už ji i dostala do předběžné péče
@unuděná píše:
No takže se tváří, že máma a dcera jsou sestry? Protože přece babičce říkají „mami“ obě… Podle mě je to mnohem horší situace než dát dítě prověřenému páru toužícímu po dítěti.
Ano přesně tak to je. Tváří se že jsou sourozenci, obe ji říkají mami. ![]()