Dala jsem hodinovou výpověd
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 píše:
@Big boss hele, gastronomiea na místě chtěli vidět pracovní smlouvy, průkazy, lidi na pracovisšti, občanky…a to co následuje potom, je řízení zaměstnavatele s inspektorátem, a tam se dále dokládá vše, včetně docházky, pokud přijde udání na neplacené přesčasy a já nevím co, tak účetní doklady, kontrolují jestli včas dostávají zaměstnanci výplatní pásky, zápočtové listy, prostě vše okolo. Takže to, co vidí zaměstnanec za akci, je zhruba 10% kontroly, která pak následuje. Když udáš konkrétní věc, jdou do hloubky po konkrétní věci.
Hele dobrý
já jsem taky nebyla řadový zaměstnanec
normálka to u nás probíhalo tak že došli dva chlapi. Ukázali průkaz, chtěli vidět smlouvy a zdravotní průkazy, zapsali to a šmitec. Nikdy, ale opravdu nikdy po mě nikdo nechtěl píchačky zaměstnanců, ani přesčasy. Dokonce párkrát bylo udání na konkrétní pracovní podmínky dané pozice a nikdy to nikdo neřešil, opět došli, provedla jsem je, vysvětlila, sepsali a odešli. Je to už dávněji, ale co mám kolegy ředitele či provozáky z oboru tak vím že to pořád funguje stejně. Kontrola z inspektorátu byla vždycky pohoda oproti tomu co po nás chtěla hygiena…
asi jinej gang ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak všeobecně si myslím že udání zaměstnavatel na IP je opravdu k ničemu a nic to neřeší. Většina zaměstnavatelů to mají celkem podchycené a s kontrolami počítají. Že by se zaměstnanec dovolal práva i když je evidentně na jeho straně je spíš výjimka.
Naopak zaměstnavatel si může celkem slušně zahojit ego na zaměstnanci pokud se mu znelíbí, už jen ty reference, dnes už si každý volá na bývalou pozici, stačí říct že dotyčný nestál za nic a má po kariéře. Ovšem všimla jsem si že v poslední době už konečně i zaměstnanci řeší mezi sebou který zaměstnavatel je dobrý a který ne. Dřív se to tolik neřešilo, dnes když má zaměstnavatel špatnou pověst tak to má jó těžký sehnat nějaký lidi do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Tohle je všechno moc hezké, ale už to nějaký zaměstnavatel udělal? Už někdo nárokoval škodu po zaměstnanci? Fakt by mě to osobně moc zajímalo. Protože v reálu, pokud se zaměstnanec sebere, sbalí bundu a táhne do pryč, tak zaměstnavatel s tím nic moc neudělá. Hlavně v obchodě ti lidi chybí, a i když dáš svému zaměstnanci výpověd pro porušení pracovních povinností (dneska snad už ani porušení pracovní kázně není), tak se stane co? No nic. Pokud ten dotyčný nemá v úmyslu se hlásit na pracák, kde by ten § mohl být problém, tak ho okamžitě kdykoliv zaměstná další chudák, se kterým může dotyčný zaměstnanec rovněž vydrbat. Navíc, pokud chceš zaměstnanci zavařit, tak sama ze zkušenosti asi víš, že zavaří spíš oni Tobě. Nevím, jestli ti zaměstnanci procházejí nějakým speciálním školením, aby okamžitě věděli, že mají udávat na Inspektorát práce, ale tento nešvar je nyní už fakt směšný.Běda, jestli chudáčkovi zaměstnanci šlápneš na kuří oko. Do 14 dní můžeš očekávat návštěvu z IP.
ano, po mém otčímovi a projel to. Řidič kamionu, ano, pravda byla na jeho straně, ten zaměstnavatel se choval strašně, ale ani to jim nedalo právo prostě se sebrat a odejít, a na všech na jedno stání vysoudil náhradu škody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
Hele dobrýjá jsem taky nebyla řadový zaměstnanec
normálka to u nás probíhalo tak že došli dva chlapi. Ukázali průkaz, chtěli vidět smlouvy a zdravotní průkazy, zapsali to a šmitec. Nikdy, ale opravdu nikdy po mě nikdo nechtěl píchačky zaměstnanců, ani přesčasy. Dokonce párkrát bylo udání na konkrétní pracovní podmínky dané pozice a nikdy to nikdo neřešil, opět došli, provedla jsem je, vysvětlila, sepsali a odešli. Je to už dávněji, ale co mám kolegy ředitele či provozáky z oboru tak vím že to pořád funguje stejně. Kontrola z inspektorátu byla vždycky pohoda oproti tomu co po nás chtěla hygiena…
asi jinej gang
tak to je dobrý, mě nahlásila pošahaná zaměstnankyně, která pracovala přesně 14 dnů přes zkušební dobu a pak úpůl roku marodila jakože od psychiatra a odpoledníma vycházkama pohoda klídeček, a ta kontrola teda byla fest, a když přišli do provozovny, tak okamžitě chtěli docházkové listy, jak mají zaměstnanci naspanou od rána docházku, jako v kolik přišli, muselo to být jejich rukou, každý svůj docházkový list, kontrolovali dokonce obsah smluv, odchozí výplaty, mzdový listy, s účetní řešili dovolené, dokonce zpětně za zaměstnance, kteří už nepracovali, jak jim byly vydávány papíry při odchodu…jako docela velká a vleklá kontrola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Nás nahlásila taky pošahaná zaměstnankyně, pokojská kterou jsem vyrazila po tom co jsem ji chytla s igelitkou surovin z kuchyně. Nehlásila že jsme jí neposkytli ochranné pomůcky při úklidu (neměla rukavice), podotýkám že pokojské měli složku kam si psaly objednávky zboží co jim došlo, rukavice tam tedy opravdu nebyli napsané a kdyby nebyla líná jako veš tak by si došla do kuchyně kde jich bylo 20 párů. Kontrol z IP se tomu sám musel smát jak jsou lidi blbý.
Další stížnost byla od paní uklízečky že jsme jí nutili uklízet nepořádek po malování ve vestibulu a nemá ve smlouvě že musí uklízet po malířích. Dala jsem jim tenkrát na výběr, kdo chce přijít uklízet za normální mzdu+ 30% navrch a kdo nechce ať zůstane doma buď zadarmo anebo ať si vezme dva dny dovolené. No do práce přišli všichni.
Hlavně je dobrý jak si ti lidi myslí že je to anonymní, všem Vám na rovinu říkám že NENÍ a NENÍ!!! vždycky se to ten zaměstnavatel dozví kdo ho udal. Vždycky.
Jo naštěstí už mám tohle období za sebou, ale taky by ty historky daly na knihu. Všeobecná zkušenost je taková že čím nižší pozice tím problémovější lidi.
Ještě hodím perlu do placu, když je chřipková epidemie tak holky na hygieně jsou fakt chuděry, mají tak 20 udání denně od hostů, jak jim bylo špatně z toho kterýho jídla v té a té restauraci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss píše:
@terinka4444 Nás nahlásila taky pošahaná zaměstnankyně, pokojská kterou jsem vyrazila po tom co jsem ji chytla s igelitkou surovin z kuchyně. Nehlásila že jsme jí neposkytli ochranné pomůcky při úklidu (neměla rukavice), podotýkám že pokojské měli složku kam si psaly objednávky zboží co jim došlo, rukavice tam tedy opravdu nebyli napsané a kdyby nebyla líná jako veš tak by si došla do kuchyně kde jich bylo 20 párů. Kontrol z IP se tomu sám musel smát jak jsou lidi blbý.
Další stížnost byla od paní uklízečky že jsme jí nutili uklízet nepořádek po malování ve vestibulu a nemá ve smlouvě že musí uklízet po malířích. Dala jsem jim tenkrát na výběr, kdo chce přijít uklízet za normální mzdu+ 30% navrch a kdo nechce ať zůstane doma buď zadarmo anebo ať si vezme dva dny dovolené. No do práce přišli všichni.
Hlavně je dobrý jak si ti lidi myslí že je to anonymní, všem Vám na rovinu říkám že NENÍ a NENÍ!!! vždycky se to ten zaměstnavatel dozví kdo ho udal. Vždycky.
Jo naštěstí už mám tohle období za sebou, ale taky by ty historky daly na knihu. Všeobecná zkušenost je taková že čím nižší pozice tím problémovější lidi.
Ještě hodím perlu do placu, když je chřipková epidemie tak holky na hygieně jsou fakt chuděry, mají tak 20 udání denně od hostů, jak jim bylo špatně z toho kterýho jídla v té a té restauraci.
Tak nám řekli, že to bylo na udání, ale jméno samozřejmě nepadlo. Ono taky, když se někdo podepíše třeba Franta Lopata, tak je to stejně k ničemu. Ale člověk to obvykle ví, která s. ině ho nahlásila.
Je taky pravdou, že udávají většinou ti největší fluktuanti, kteří mají životopis popsaný praxí na tři strany, ale v reálu vydrží všude max. tři měsíce i s cestou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 píše:
Tak nám řekli, že to bylo na udání, ale jméno samozřejmě nepadlo. Ono taky, když se někdo podepíše třeba Franta Lopata, tak je to stejně k ničemu. Ale člověk to obvykle ví, která s. ině ho nahlásila.Je taky pravdou, že udávají většinou ti největší fluktuanti, kteří mají životopis popsaný praxí na tři strany, ale v reálu vydrží všude max. tři měsíce i s cestou.
nám taky neřekli, kdo naspal udání, věděli jsme, ale kontrolorky neřekly ani písmenko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss hele, já bych taky mohla napsat román…já už zaměstnance nemám rok, povím ti, že už nikdy nikdy nikdy, ani za zlatý prase
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vy myslíte, že se Albert bude soudit? Víte, kolik věcí by vyplavalo? Je to nadnárodní řetězec, ne nějaké malé české podnikatel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám negativní zkušenost, fakt by mě zajímalo, jestli jedna pokladní za tu ostudu stojí, vždyt se všude albert poslední dobou propíral/ platy, hygiena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bony58 píše:
Taky mám negativní zkušenost, fakt by mě zajímalo, jestli jedna pokladní za tu ostudu stojí, vždyt se všude albert poslední dobou propíral/ platy, hygiena…
Jak je to možné, že máte negativní zkušenosti? Ahold přece získal snad dva roky po sobě národní cenu kvality jakožto excelentní firma.
![]()
Jinak se tedy ještě vyjádřím k té anonymní, která dorazila do práce a hned si šla dát kafe a snídani. No, asi by mě to taky rozzuřilo doběla, takže se nadřízené nedivím. Pokud někoho povolám do práce, tak asi proto, že ho tam potřebuji ihned a nemůžu čekat, až se dotyčná nají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gába27 tak to by mě zajímalo, jak se ty národní ceny udělují
vždyt každý ví, jak to tam vypadá, já tam dělala nějak za padesát za hodinu, podotýkám, že chlap tenkrát bral taky tak nějak, ale na příplatkách mu to dalo krásných patnáct
a albert? tam bylo stěží osm, jo a za víc hodin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
A nějaký kecy o tom, jak v Albertu jsou strašný podmínky, ano jsou, já tohle nerozporuju, proto má kurňa zaměstnanec taktéž tříměsíční zkušební dobu, ve které může odejít hned, s řádnou pracovní smlouvou? Prostě morálka k zblití, nebo byla práce v Albertu skvělá po dobu zkušebky a pak se to zhoršilo? Těžko. A tady 4 stránky reakcí, jak dobře udělala a jak by ostatní taky udělali. Fakt zírám.
Nj, jenže výpovědní lhůta jsou 2 měsíce, což mi připadá fakt zbytečně dlouho. Co když si já najdu práci, o které sním, to budu muset čekat dva měsíce, než mě pustí?? A mezitím se může stát, že mi to místo vyfoukne někdo jiný, upřímně si myslím, že zaměstnavateli stačí mnohem méně času na to, aby si našel náhradu. Max. měsíc, ve fabrikách a supermarketech i třeba jen 14 dní, protože tam se to točí. Nelíbí se mi, že zaměstnanec musí čekat 2 měsíce a zaměstnavatel vás může vykopnout na hodinu. Mně osobně přijdou zaměstnanci v čr celkem dost utiskovaní, jen ať si vyskakujou, možná se tak alespoň časem zlepší pracovní podmínky
Na některých komentářích je znát, že dotyční nikdy nepracovali u stroje ve fabrice, nebo v marketu, kde jste pro ostatní prostě jen další v řadě, ty podmínky jsou tam opravdu otřesné a lidi to prostě nedávají a stane se, že odejdou z hodiny na hodinu, nikoho bych za to nesoudila, ono taky často v té zkušebce vám ještě pěkně zpívají, pak se to teprve otočí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sonarka píše:
Nj, jenže výpovědní lhůta jsou 2 měsíce, což mi připadá fakt zbytečně dlouho. Co když si já najdu práci, o které sním, to budu muset čekat dva měsíce, než mě pustí?? A mezitím se může stát, že mi to místo vyfoukne někdo jiný, upřímně si myslím, že zaměstnavateli stačí mnohem méně času na to, aby si našel náhradu. Max. měsíc, ve fabrikách a supermarketech i třeba jen 14 dní, protože tam se to točí.
A kde toho zaměstnance najde? Absolventa? Na pracáku? Anebo vezme takového, který zdrhne bývalému zaměstnavateli, aniž by dodržoval výpovědní dobu?
Jasně, jsou výjimky, třeba takového, který má zákonný důvod k okamžitému zrušení, ale kolik jich je?
A jestli je to zaměstnavatel, který akceptuje, že zaměstnanec nedrží pravidla u dosavadního zaměstnavatele (například výpovědní dobu), bude to opravdu zaměstnání snů? Bude sám držet pravidla při jednání se zaměstnancem? Asi se pohybuju v jiných kruzích, ale tohle mi přijde fakt jako z deště pod okap.
Když se ti zdá dvouměsíční výpovědní doba dlouhá, tak přece nemusíš uzavírat pracovní smlouvu, u dohody o pracovní činnosti je výpovědní doba 15-denní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Nj, jenže výpovědní lhůta jsou 2 měsíce, což mi připadá fakt zbytečně dlouho. Co když si já najdu práci, o které sním, to budu muset čekat dva měsíce, než mě pustí?? A mezitím se může stát, že mi to místo vyfoukne někdo jiný, upřímně si myslím, že zaměstnavateli stačí mnohem méně času na to, aby si našel náhradu. Max. měsíc, ve fabrikách a supermarketech i třeba jen 14 dní, protože tam se to točí. Nelíbí se mi, že zaměstnanec musí čekat 2 měsíce a zaměstnavatel vás může vykopnout na hodinu. Mně osobně přijdou zaměstnanci v čr celkem dost utiskovaní, jen ať si vyskakujou, možná se tak alespoň časem zlepší pracovní podmínkyNa některých komentářích je znát, že dotyční nikdy nepracovali u stroje ve fabrice, nebo v marketu, kde jste pro ostatní prostě jen další v řadě, ty podmínky jsou tam opravdu otřesné a lidi to prostě nedávají a stane se, že odejdou z hodiny na hodinu, nikoho bych za to nesoudila, ono taky často v té zkušebce vám ještě pěkně zpívají, pak se to teprve otočí
Nechci ti brát iluze, ale opravdu není možné se zaměstnance zbavit z hodiny na hodinu, i kdyby ses dala stokrát na modlení. Dokonce i v případě závažného porušení pracovních předpisů pracák naléhá, aby se tento důvod nedával, to proto, aby se ten dotyčný chudáček mohl zaregistrovat do evidence uchazečů. O „utiskovaných zaměstnancích“ si myslím své.
Já pracovala jako zaměstnanec ještě v době, kdy jsme se opravdu o místo báli a nechali si fakt s. át na hlavu. Jasně nebyla to fabrika ani supermarket, ale prostě bychom si nedovolili držkovat. Dnes je holt jiná doba. A pokud má někdo problém pracovat ve fabrice, tak existuje něco jako další vzdělávání, abych v té fabrice dělat nemusela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit