Dali byste odklad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
20.1.16 14:00
@Petra274 píše:
@jdukolem Děkuju :hug:, asi to tak uděláme. K zápisu musíme, tak uvidíme, co nám tam řeknou. Pak objednáme tu ppp a uvidíme :)

tu objednej už ted klidně, protože mají šílené čekačky a ted se jim tam budou hrnout rodiče s dětmi po zápise na odklad tak vás klidně objednej a počítej tak s koncem dubna nejdříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.1.16 14:01

Znám březnového kluka, ADHD, jazyková dysfázie, kterému maminka nedala odklad. Logopedka doporučovala. Ve škole se trápí a v první třídě šel do PPP. Díky tomu má ve škole úlevy a druhou třídu zvládá.
Ale chudák kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.1.16 14:03

Ale ten neuměl to, co umí tvůj syn. Za mě určitě tu PPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.1.16 15:09
@Petra274 píše:
@Black Cat Z věku strach nemám, v mém okolí je dost dětí, hlavně kluků, s odkladem. Spíš mi jde o to, aby to ve škole zvládal, dokázal sedět, soustředit se, nevyrušoval. Kdy ho něco nezajímá jde za zajímavějším. Např tento týden na fotbale měl chytat v brance, ale asi ho to nebavilo, tak šel lozit po žebřinách, atd…

Tak se objednej na tu PPP. Aby se ti právě nenudil, až toho bude za rok vědět ještě víc a tím víc pak bude třeba vyrušovat a nesoustředit se… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
20.1.16 15:17

@Black Cat Už jsem tam volala, pozvou si nás v dubnu nebo v květnu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.16 21:22

Co říkají uč. ve skolce? Porad se v pedagogicko. psych. pořádně.
My jsme včera a dneska měli ve skolce psycholozku pro predskolaky, nějakou dobu je pozorovala, pak si je jednotlive volala a povídala si s nima. No a nakonec vlastně měla jeďnotlive pozvané rodiče a ke každému dítěti řekla svůj posudek, vhodné jit už do školy nebo navrhla odklad čili návštěvu poradny.
Chodí se na budoucí prvnaky dívat i uč. z prvního stupně, aby měly představu o těch dětech, že u zápisu můžou být ve stresu a nemusí se tak projevit za pár minut, jak ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.1.16 09:08

Spousta dětí udělá za pár měsíců velký pokrok. Ale určitě se poraďte v psychologické poradně, kdo jiný by měl poznat a doporučit, jestli jo, nebo ne. V některých školách zavádějí přípravné třídy, to mi přijde pro děti, které to potřebují, docela přínosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
21.1.16 09:19

@Petra274 Držím palce, zápis určitě zkuste, za mě bych odklad nedávala, to není problém, který by za rok zmizel, budete s tím muset pracovat jak Vy, tak i paní učitelka. A na té si myslím, že záleží skoro nejvíc, poptejte se u zápisu, kdo je bude mít a uvidíte. Syn byl podobný, doporučovali mi odklad, ale jsem ráda, že jsme do toho nešli. I díky paní učitelce to zvládá v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
24.1.16 09:47

Holky tak v pátek jsme byli u zápisu a syn to zvládnul naprosto s přehledem. Dokonce ho chválily, že byl první, kdo umí zavázat tkaničku. Ve školce učitelky říkaly, že umí vše, co má umět, a další rok by mu už nic nedal. Tak nám to v září asi začne :D. Do ppp jsme objednaný na jaro, tak nám to tam asi jen potvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
24.1.16 23:47

@Petra274 tak príma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
25.1.16 00:02
@Lidym píše:
Znám březnového kluka, ADHD, jazyková dysfázie, kterému maminka nedala odklad. Logopedka doporučovala. Ve škole se trápí a v první třídě šel do PPP. Díky tomu má ve škole úlevy a druhou třídu zvládá.
Ale chudák kluk.

Chudák kluk. Já právě četla, že u takových dětí je první druhá třída relativně v pohodě a že předčasné zaškolení se projeví naplno až ve třetí třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
25.1.16 14:46

@Petra274 Gratuluji k šikovnému chlapečkovi! Asi ti spadl kámen ze srdce, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
25.1.16 14:50

@Fikta Neděs mě. Já doufám, že tu školu bude zvládat dál. Podle vyšetření v PPP není hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
25.1.16 21:17

@Lidym Asi mám větší strach než on. Malý se do školy zatím těší :). Je chytrý, akorát chvíli neposedí, hyperaktivita se nezapře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
26.1.16 00:11
@Lidym píše:
@Fikta Neděs mě. Já doufám, že tu školu bude zvládat dál. Podle vyšetření v PPP není hloupý.

No já se nedivím, že matky většinou nechtějí odklad, protože tím jejich děti dostanou hned u ostatních náplepku :zed: Vždyť o chytrosti/hlouposti odklad není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí