Dálkové studium na porodní asistentku

9.6.09 12:56

Dálkové studium na porodní asistentku

Ahoj, prosím najde se někdo, kdo studuje na porodní asistentku dálkově s dvěma dětma a ještě k tomu bez předchozího zdravotního vzdělání. Hrozně mě to láká, ale bojím se, že se to nedá zvládnout. Nemáte někdo zkušenosti? Musí se tam dělat 1200 hod praktické přípravy, v místě bydliště nebo na škole? Prosím za jakékoliv info. Dík :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.6.09 13:35

To ani netuším, že existuje… kde se to dálkově studuje?
 NiKi

• Citovat
  • Upravit
24837
9.6.09 13:42

Mrkni sem, holky tady něco podobného min. týden řešily. M. https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
9.6.09 13:46

Dálkově na porpdní asistentku???Obávám se, že nejprve budeš museti udělat dálkově zdravotní školu na zdravotnického asistenta-ta je na 5let a pak jít na vyšší už obor porodnický asistent.Pokud máš maturitu je možné, že bys rovnou mohla na vyšší.Najdi si na internetu zdravotní školu nejblíže tvému bydlišti a tam se informuj.Měli by ti říct více než já či kdokoliv jiný.

O studiu přemýšlím mám jedno dítě, které někdy vydá za 2 a časem bude druhé.S dětmi je to dost asik náročné obzvlášt pokud ještě pracuješ, ale pokud chceš asik se to dá zvládnout.Hledala bych v diskuzích o maminkách a studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
9.6.09 14:39

ahoj,

tak stejnou vec ted resim ja ;)

dalkove se to studovat da u nas pouze na 2 skolach. Jihoceska univerzita a Ostravska. je to vysokoškolsky obor na 3 roky zakoncen Bc.
pokud nemas zdravotnicke vzdelani (jako ja, mam jen gympl) tak musis ziskat zdravotni zpusobilost tim ze odpracujes 1200 hodin v nemocnici. jestli je to v miste bydliste nebo v miste univerzit ynetusim a je to i pro me dost zad:,–(ni vec. na obe univerzit yse chystam vypravit a zjisti vse co se da :)
a toje prave zrejme asi kamen urazu… studium je narocne hlavne na cas a praxi. takze tomi potvrdila i kamaradka ktera uz PA je, ze pokud nemas babicky nebo nejake hlidace pro deti, tak je to proste nezvladatelne…
krome tech 1200 hodin je totiz jeste praxe. cituji:
Podmínky, které student předloženého studijního programu musí splnit v průběhu studia a při jeho ukončení, jsou následující: absolvovat odbornou praxi ve zdravotnických zařízeních a v rámci této praxe samostatně odvést nejméně 40 fyziologických porodů nebo 30 porodů a 20 asistencí u porodů, dohlížet u 40 žen s fyziologickým a u 40 žen s rizikovým těhotenstvím, asistovat u porodů koncem pánevním a u operativních porodů, včetně císařských řezů, ošetřit 100 fyziologických novorozenců.

takze i ja to musim promyslet a uvidime jak to budeme zvladat a podle toho se rozhodnujestli do toho jit a skoro 3 roky nevidet sve deti :( nebo vybrat jiny obor mene narocny na cas.

tak hodne stesti pri vyberu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.09 15:30

Dík za informace, zkouším se dovolat na studijní oddělení do Č.B. jaký je zájem o PO dálkově, jestli má vůbec smysl se začít učit, berou totiž jen 20 lidí. Je to hrozný dilema. Babičky moc nefungujou a mám strach, že to nezvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
9.6.09 15:35

tak dej pak vedet co jsi se dozvedela :) no a hele pokud babicky nebudou fungovat tak te asi zklamu, ale samam to nezvladnes :( na to me bohuzel upozornovala i ta moje kamaradka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.6.09 16:47

No holky, bez babiček se nedá zvládnout ani studium jiných škol - natožpak takový obor, s takovým objemem praxe. Já studuju 4. rok VŠ a synovi je 3,5 - bez rodiny by se to vůbec nedalo zvládnout. Nemluvím o učení, to jsou všechno probdělé noci. Ale ta cesta do školy - to je na celý den, někdy na dva za sebou a nálady dítka se taky mění, někdy to snáší v pohodě a další týden z toho má hysterické záchvaty pláče, že mu ujíždím. Je to prostě náročné.
 Blanka

• Citovat
  • Upravit
9.6.09 21:40

Tak dík moc za názor, zítra tam zkusím zavolat a ještě bych napsala. Časově to zní až nereálně - to by jsi v nemocnici musela snad dělat na plný úvazek abys udělala potřebnou praxi. Nevíš jestli existuje soubor otázek, které byly u přijímaček v předchozích letech? A hlavně z čeho se učit. Můj klouček nastupuje příští rok do první třídy a holčičce bude rok - takže dost velkej hukot, ale i přesto bych to zkusit chtěla, abych si to potom pořád nevyčítala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
9.6.09 22:24

Budu držet palce. Já mám vystudovanou PA na vyšší zdravce po gymplu a ta zdravotní praxe byla první rok celkem záhul a to jsme byly denní studium. Tehdy ještě dálkové nebylo.
Musely jsme mít odvedených 30 porodů a ne na každé směně byl nějaký porod pro studentku. Takže to budeš mít opravdu při dálkovém studiu a při dětech náročné. Vím, že na VŠ v Ostravě musely mít holky 50 porodů, plus nějaký počet péče o šestinedělku a další o novorozence. A taky něco z gyndy.
Přeju hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
2.1.15 23:00

Holky obnovuji diskuzi - hledám absolventky, nebo studentky dálkového studia PA na UPOLu… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze