Dálkové studium při sociálních dávkách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium při sociálních dávkách
Zdravím všechny maminky.
Nevím, jestli jsem napsala název tématu správně, tak se to pokusím vysvětlit. Je mi 29 let a mám pouze základní vzdělání
Zrovna docházím na rekvalifikaci přes ÚP kuchař. Po skončení můžem získat i výuční list, ale to je vedlejší
.Chci pak nastoupit bud na nástavbu(pokud získám ten výuční list) dálkově na 3 roky nebo na 5 let-Pedagogika pro asistenty ve školství. Obojí tedy ukončené s maturitní zkouškou. Jen mám problém s tím, že nevím jak to budu mít pokud pobírám sociální dávky na bydlení a na živobití. A ještě jsem hlášená na ÚP tedy.
.Slyšela jsem právě od kamrádky, že si chtěla dodělat školu, ale měla problém s tím, že by byla vedena jako student a přišla by o všechny penízky. Což si já bez zaměstnání nemůžu dovolit
. Tak nevím co je na tom pravdy, její maminka tehdy si školu dodělala taky asistent pedagoga, ale při zaměstnání. Tak nevím jak to chodí pokud jsem vedena na ÚP a pobírám i dávky s dětmi, jelikož práci je pro mě se základním vzděláním těžké si najít a hlavně na stálo, proto si chci dokončit školu. Tak pokud tomu některá rozumíte nebo máte zkušenost budu vděčná
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží podle mne na věku, zda se bude jednat o denní studium…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusess status studenta má člověk do 26ti. Pokud jde o dálkové studium, neměl by být žádný problém, status studenta Ti nenáleží
Ale upřímně? Nejjednodužší je zajít na ten úp a tam se zeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam jsem se už ptala přímo u paní, která se tím zabývá dálkovým studiem a dalším vzděláváním. Ona sama právě nevěděla, že se mám zeptat přímo na dávkách. Ale tam je taková nepříjemná ženská a přijde mi to blbý se zeptat a říct, že pokud přijdu o peníze nepůjdu si dodělat školu nebo něco podobného ona by to tak podala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Status studenta se všemi těmi výhodami včetně toho, že by ti stát platil sociální a zdravotní máš jen do dovršení 26let a pouze při denním studiu. Takže si můžeš jít studovat co chceš
Čím dřív, tím líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 26 se ale studium většinou platí, tak nevím, jak bys to měla s financemi, jestli bys to utáhla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendi86 píše:
Od 26 se ale studium většinou platí, tak nevím, jak bys to měla s financemi, jestli bys to utáhla…
není pravda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem to 3× a něco nechápu - rekvalifikace se dělá, aby člověk sehnal práci, ne? Když se podíváš do nabídek ÚP, tak kuchaře nebo pomocníky do kuchyně shánějí neustále. Ty nepočítáš s tím, že po rekvalifikaci by sis našla práci a normálně pracovala? Při práci můžeš studovat co chceš a jak dlouho chceš - samozřejmě dálkově. A samozřejmě je možné, že díky platu bys o nějakou dávku přišla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendi86 mně 26 dávno bylo, studuji, nic neplatím. Platila bych, až bych překročila možnou dobu studia. Ale u maturitního oboru snad není omezeno, jak dlouho to budeš studovat, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže můžu být dál vedena na ÚP než bych si našla zaměstnání? Já nevím, ale jsou to veřejné školy a nikde jsem nenarazila na školné. Zatím od jedné čekám odpověd. A na tu nástavbu jsem se domluvila, že se ozvu tedy až pokud získám výuční list.Ale radši bych šla na asistent pedagoga, ikdyž je to o 2 roky déle. To ještě právě nevím, nejdřív musím ukončit kurz na kterém jsem zrovna a zjistit vše
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě s tím počítám, že si najdu práci. Ale hlavně mě to zajímá do té doby jak to bude než si nějakou najdu..Jak to se vším budu mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusess a asistent pedagoga je s maturitou predpokladam? jsi si jista, ze to zvladnes, když jsi zatím nezvladla ani vyucni list?
neber to od me zle, ale jsou lidi, pro které je i maturita narocna. navíc studovat dalkove, při detech…asi bych se zamerila na ten vyucni list a praci kuchařky a az potom hledala další moznosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky tedy dálkové studium? Na ÚP jsi vedena nebo máš nějaké dávky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano s maturitou, no samozřejmě vím, že to nebude jednoduché. Ale snad se to dá zvládnout a děti už jsou velké. Dálkově studují i holky s mimčem, tak v tom problém nevidím. Právě od té kamarádky mamka to měla to samé a měla dvě zaměstnání, maturitu si dodělala ve 42 letech.Tak snad pro mě není až tak pozdě. Na ten výuční list právě zaměřená, ale potřebuji si to vše zjistit do předu. Abych v září mohla alespon na tu nástavbu na ty 3 roky. Mluvila jsem právě z vedením školy a řekli mi, že se mám hned ozvat pokud se mi podaří získat ten výuční list, aby mě zařadili na září. Proto se ptám jak to je, vím, že času je ještě dost.Ale chci už mít všechny informace. Důležitá je pro mě hlavně práce, ale tu zatím nemám. A přeci to jde taky i při zaměstnání studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozrejme, ze jde při zamestnani studovat. ja si chci taky dodělat VS studium ted na RD…
jen proste musíš vedet, zda ty sama na to mas a nepoměřovat se podle nejake maminky kamarádky. jsi studijni typ? práce asistenta pedagoga by te bavila? vis co obnasi? proste delej to podle sebe, ne podle ostatních
moc nechapu dnesni trend, ze kdo vyuceni je malo, všichni si predstavuji, ze budou mit maturitu a na všechny ceka pekne mistecko v teplem kanclu…a nakonec nejsou urednice na UP ani schopny poradit, jak je to s davkama apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit