Dálkové studium VŠ při práci a s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Marianna2
26.8.13 14:29

Já studovala při práci, ale to jsem ještě neměla dítě, a i tak to bylo hodně náročné, v podstatě žádné volno. Nedokážu si představit, že bych vysokou studovala teď, když mám dítě. Upřímně všechny studující maminky obdivuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.13 14:32

Uvidí se časem :palec: říkám si, že buď teď nebo už pak nikdy :) později bych pak mohla litovat, že jsem se nechytila příležitosti :) a nezkusila to. Buď to půjde nebo ne :)

• Citovat
  • Upravit
10905
26.8.13 15:02

Mně teda žádný formuláře nepotvrzovali :think:
To se potvrzuje kvůli daním (event. kvůli alimentům) že jsi přijatá a řádně/dálkově studuješ, případně by to mohlo být pro zaměstnavatele, když někdo studuje s jeho podporou, ale na MD to je asi všem u zadku.

Držím palce. A není tak úplně pravda, že na studentku s dítětem nikdo ohled nebere (záleží na škole, když tam je převaha chlapů, tak je to asi snáz vykolejí :) ) - na mně byly už dvě kantorky hodný, páč taky studovaly s dítětem (asi teda vyšší level), jeden měl děs, že přivleču dítě přímo ke zkoušce (hlídala mi ho odzkoušená spolužačka na chodbě), tak to bylo rychlý, a jednu zkoušku jsem dostala za kozy nalitý mlíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 15:26

Myslím, že asi nic, nevzpomínám si na nic :think:

Já se zbláznila minulý rok a také se dostala, do toho podruhé otěhotněla, letos po zápočtovém týdnu porodila a 14 dní po porodu začala dělat zkoušky :mrgreen: ani nevím jak jsem ten ročník ukončila 8o Uvidíme, jak to půjde dále.

Už mám jednu vysokou vystudovanou, teď dělám úplně jiný obor, takže magorismus největšího kalibru :lol:

Nikdo to neví, takže anonym 8)

• Citovat
  • Upravit
1908
26.8.13 16:04

Gratuluji a přeji úspěšné zvládnutí studia :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 17:05

Děkuji děvčátka za odpovědi :)
já to minulý rok propásla tak o týden tu přihlášku, tak jsem to zkusila letos, škoda, že už teď nemám prvák za sebou :) ale důležité, že jsem se odhodlala :) a dostala :)

Anonymní, teda ty jsi borka! :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
185
17.2.14 00:55

Ahoj děvčata.
My zatím dítě nemáme, jen pečlivě plánujeme a tak, ale snad se k vám do diskuze můžu přidat.
Po několika letech ne velmi úspěšného studia jsem se rozhodla být odvážná, změnit školu a začít znovu od nuly. Tentokrát ale chci jít pouze do kombinované formy studia a sehnat si k tomu nějakou práci na plný úvazek (ideálně nějakou asistentskou pozici). Trochu mě ale vyděsily vaše dřívější příspěvky o tom, že vaše studium bylo v práci ostatním na obtíž? Jak to myslíte? To vám kolegyně záviděly to volno nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.2.14 01:37

@Princess V. Tak na řadě pozic se s tebou počítá v práci řekněme po - pá 8 - 16, plus nějaký ten přesčas občas. Což se školou nesplňuješ (pokud tedy nemáš čistě víkendovou). Někdo tě musí zastoupit nebo prostě chybíš. V hodině ani na telefonu nejsi.
Svoje úsilí dělíš mezi školu a práci, o zkouškovém chodíš do práce vyplivnutá a nevyspalá. Dá se předpokládat, že aktuální (asistentskou) práci máš jen na dobu studia, pak si budeš hledat něco ve studovaném oboru. Z hlediska šéfa jako uchazeč z tohoto pohledu nijak zvlášť perspektivní nejsi.
Záskoky kolegům nijak neoplatíš, oni nestudují (takže zastoupit až tak nepotřebují) a kdyby, stejně na to nemáš čas.

Dělala jsem asistentku a necelý rok jsem u toho studovala (pak jsem šla na MD). Prakticky jsem měla na svou práci o jeden pracovní den týdně míň. Ale to jsem byla v práci už pár let zajetá, šéf hodně cestoval, takže jsem mu až tak nechyběla a byl velmi benevolentní a věděl, že svou práci udělám. Jeden semestr takhle šel (druhé zkouškové jsem rodila), ale jestli bych přežila celé studium netuším.
Nikdo mi studium nezáviděl, tam všichni kromě mě VŠ měli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
17.2.14 08:13

@Princess V. Ano, v první řadě vzbudíš dojem, že ostatní budou muset pracovat za tebe, že ty budeš pracovat míň za stejné peníze a ještě je za pár let přeskočíš na základě vyššího vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
17.2.14 09:30

Ahoj, já teď budu maturovat, podávám si přihlášku na VOŠ-všeob. sestra dálkově, musím mít praxi, takže na částečný úvazek budu chodit pracovat..můj mrňousek má 12m a kousek, doufám, že se to dá zvládnout? Máte někdo zkušenosti přesně se studiem sestry+práce a mimi? :) budu ráda za nějaké rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
17.2.14 11:51

@Knihomyš @LadyLada
Díky, holky! :mavam: Tenhle aspekt mě vůbec nenapadl. Naštěstí se mi povedlo si vybrat obor, u kterého výuka probíhá pouze během některých víkendů, takže volno až tak často potřebovat nebudu. Říkala jsem si, že pouze v lednu a v červnu si budu muset zažádat o týden či dva dovolený. Tak snad to nebude až takový problém… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
17.2.14 12:40

@Princess V. já studovala obor, který se mi hodil i do práce, tudíž mi vedoucí schválil tzv. kvalifikační dohodu (měla jsem nárok na pracovní volno při výuce, při zkouškách) a brala plný plat, na druhou stranu se zaměstnavateli upíšeš, že pokud školu nedokončíš vše zaplatíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.6.14 20:39

Ahoj všem, pročítám si Vaše příspěvky, hledám podporu a třeba i praktické tipy, začínám dálkově studovat spec. pedagogiku, mám tři malé děti a práci, kterou mám moc ráda - v zaměstnání mám podporu, což jak vidím, také není samozřejmostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
28.6.14 21:35

Ja jsem pred 14 dny statnicovala a vcera jsem se dozvedela, ze jsem prijata na magisterske.
Na zacatku jsem se musela opet naucit ucit. V tom byl prvni semestr neprijemny, netusila jsem, jak vypadaji zkousky, co po mne budou chtit apod. Potom jsem se musela psychicky prenest pres to, ze na uceni mam cca. 2 hodiny denne. Nechtela jsem ponocovat, tak jsem se ucila po vecerech, obcas tomu venovala cast vikendu. Takze jsem nesmela nic nechavat na posledni chvili.
Cele ty tri roky sly, mela jsem obrovskou podporu rodiny, takze jsem v praci nepotrebovala zadne ulevy, jen den pred statnicemi jsem si vzala volno, protoze jsme byla nervozni.

Hodne neprijemny byl az posledni semetr, od brezna do cervna jsem se kazdy vecer ucila nebo dopisovala bakalarku. Ke konci jsem toho uz mela plne zuby a prenasela to na rodinu, takze i oni se tesili na konec. Radost z meho studia mela jen starsi dcera, protoze cim vice se blizily statnice, tim mene casu jsem travila kontrolou domacich ukolu a jeji pripravou do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie8951
21.1.15 06:25

Ahoj, přemýšlím o podání přihlášky na radiologického asistent do Plzně, kombinovaná forma. Je tu někdo, kdo by si chtěl o tomto oboru se mnou popovídat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze