Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucillienta píše:
(přitom nám to ujelo jen párkrát nechráněně -
To je jako vtip? Když dítě další 3-4 roky nechcete, jak se budete chránit po případném přerušení?
Já osobně bych si dítě nechala, s prací bych to nechala plynout a vidělo by se. Nikomu bych to neoznamovala, ono stát se může cokoli.
Byla jsem v mnohém horší finanční situaci, mám neplánovaně dítě a nedokážu si to bez něj představit, rozhodně to stalo za to.
@Lucillienta možná jsi ani neměla zmiňovat ztrátu syna, když se o tom nechceš bavit. Je docela pochopitelné, že se někdo zeptá, jak jsi myslela ztrátu syna
@Merenwen píše:
@Lucillienta možná jsi ani neměla zmiňovat ztrátu syna, když se o tom nechceš bavit. Je docela pochopitelné, že se někdo zeptá, jak jsi myslela ztrátu syna
To ano ![]()
@zuzouš píše:
Co bych delala? Jedno dite ti (nejspis tedy) umrelo, tak bych cekala, ze budes mit k zivotu trochu vetsi uctu, nez rozmyslet se nad potratem v pohodovem vztahu s dostatecnym (nejspis tedy) zazemim. Nebo jsi jen tech karmickych facek nedostala dost
Presne tak zakladatelko, ztratu jednoho ditete neses tezce a zvazujes potrat, protoze se to zrovna ted nehodi a chces jit do prace? ![]()
Takže ztráta dítěte a ještě navrch potrat
. Mazec
miminko bych si rozhodně nechala ![]()
Souhlasím s holkama. Syna jsi ztratila, tak bys měla vděčná, že si těhotná. A ne přemýšlet o potratu! Co my, co děti mít nemůžem, by jsme za to daly.
Nevážíš si toho co máš! ![]()
Já tedy tři děti mám, nejsem tedy ta, co by zoufale chtěla mít dítě a proto se do zakladatelky navazela. Možná víc než příspěvek zakladatelky mě nadzvedly dve uživatelky, co píšou stylem..„no ať, vždyť o co jde, klidně potrat. No a navíc, když může mít dobrou práci.“ To jako fakt? Však o co jde? O ho*no!! To snad není možné toto
![]()
@Lucillienta přitom nám to ujelo jen párkrát nechráněně… Boha jeho! Absolutně nechápu ty tvé výlevy tady, výlevy o ztrátě syna, o nemožnosti mít antikoncepci ( kecy v kleci, kondomy jsi nezmínila ), evidentně jsi si vědoma toho, že vám to ujíždí a evidentně s tím nic neděláte. Co chceš číst? Požehnání? Je jedno, v jakém smylu.
Jsi evidentně nezodpovědná. A upřímně- mám za to, že syn žije. Jen ne s tebou s ohledem na tvůj nízký věk při jeho narození, ano, děti se neztrácí jako klíče, jen ta zodpovědnost a převzetí jí samé za děti je trochu víc, než š*kat jak o život a nebrat v potaz, že z toho ty děti jsou ![]()
@berry4 píše:
@Lucillienta přitom nám to ujelo jen párkrát nechráněně… Boha jeho! Absolutně nechápu ty tvé výlevy tady, výlevy o ztrátě syna, o nemožnosti mít antikoncepci ( kecy v kleci, kondomy jsi nezmínila ), evidentně jsi si vědoma toho, že vám to ujíždí a evidentně s tím nic neděláte. Co chceš číst? Požehnání? Je jedno, v jakém smylu.
Jsi evidentně nezodpovědná. A upřímně- mám za to, že syn žije. Jen ne s tebou s ohledem na tvůj nízký věk při jeho narození, ano, děti se neztrácí jako klíče, jen ta zodpovědnost a převzetí jí samé za děti je trochu víc, než š*kat jak o život a nebrat v potaz, že z toho ty děti jsou
Prave proto si myslim ze je lepsi to těhotenství ukončit, nez privest na svet dalsi dite k nezodpovědné matce
v jakych poměrech budou zit za 10 let, jestli to takhle bude pokračovat? Chudaci ty deti
@Lucillienta neumím si představit bolest ze ztráty dítěte, je mi to moc líto. Znám bolest z potratů, sice nedobrovolných potratů, ale i tak mě hlava trápila hodně dlouho a říkala jsem si proč. Kdybych to mohla nějak ovlivnit udělala bych pro to mini stvořeníčko v břiše cokoliv aby mohlo žít. Kariéru jsem měla krásně rozjetou, chvilku před vložením embrya mě povýšili na pozici kterou jsem chtěla a stejně pro mě dítě bylo víc. Do toho jsme stavěli a řešili hoodně věcí. Nikdy bych nešla na potrat protože se mi zrovna dítě nehodí, pokud jsi měla nechráněný sex, je potřeba počítat s tím, že můžeš otěhotnět. Ona stačí jedna nechráněná soulož, vím to z vlastní zkušenosti. @Zuuuzaaa122 nevidíš nic špatného na potratu? Pokud někdo nechce dítě, tak se má snad chránit a ne pak zabíjet. Dítě mám a taky hlavně pokoru a karmu
@Zuuuzaaa122 píše:
Ja chapu ze tady hodne píšou zeny co maji treba problem s otěhotněním a dite by si moc praly, proto zakladatelku přemlouvaji at na potrat nejde, ze se ma radovat… Jenže ona se zjevne neraduje, je mlada, chce jit do práce. Nevidim na tom nic spatneho.
to je nesmysl. Já otěhotním, jen se otřu o trencle, a stejně pro zakl. pochopení nemám. Ochranu před neplán. těhotenstvím hodně podcenili. Navíc tedy opravdu těžko chápu, jak může zvažovat potrat, když o jedno dítě přišla (at už žije nebo ne) a nad jeho ztrátou truchlí.
@berry4 teda, málokdy s tebou souhlasim, tady ale
myslela jsem si, že slovní obrat „ztratila syna“ rovná se syn byl odebrán nebo něco podobného.
@Lucillienta vždy když mám nechráněný sex otěhotním antikoncepci užívat nesmím, tělísko také ne a světe div se, od roku 2010 používáme jen kondomy a není problém. Opravdu tě nechápu ![]()